• BIST 9313.28
  • Altın 4326.128
  • Dolar 39.3935
  • Euro 45.7338
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

Osmangazi'den 'UNESCO ödülü' savunması!

Osmangazi'den 'UNESCO ödülü' savunması!
Mustafa Dündar'ın o paylaşımlarını unuttular...
Osmangazi Belediyesi'ne UNESCO'dan verildiği duyurulan ödülün sahte olduğunun anlaşılması üzerine belediyeden açıklama geldi. Belediye organizasyon şirketine 106 bin lira ödenen ödülle ilgili, "Tanıtımlarda UNESCO ibaresinin kullanılmadığını" savundu. Ancak Mustafa Dündar'ın sosyal medya paylaşımları, belediyenin bu savunmasının doğru olmadığını ortaya koydu.
 
Bursa haber...
 
Mustafa Dündar'ın aldığını açıkladığı, 'UNESCO Uluslararası İdeal Kent Ödülü'nün gerçek olmadığının ortaya çıkması, Bursa'da şok etkisi yarattı. UNESCO'nun "Ödülü biz vermedik" şeklindeki açıklaması,Türkiye gündemine taşındı.
 
Olayın basına ve sosyal medyaya yansımasının ardından Osmangazi Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada, "Tanıtım için kullandığımız tüm platformlarda başta billboard ve sosyal medya tanıtımları ile yazılı ve basılı görsellerde ‘UNESCO’ ibaresi yer almamaktadır." denildi.
 
DÜNDAR: BU GURUR HEPİMİZİN!
 
Ancak belediyenin bu açıklamasının aksine, başkan Mustafa Dündar'ın resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, ödülü, "UNESCO ödülü" şeklinde lanse ettiği görüldü.
 
 
Başkan Dündar'ın,"UNESCO Uluslararası İdeal Kent ödülümüz" şeklinde birden fazla tweet attığı ortaya çıktı. Dündar'ın Habertürk TV'deki açıklamasını da, "UNESCO Uluslararası İdeal Kent ödülümüzün ayrıntılarını anlattım. Bu gurur hepimizin." ifadeleri ile paylaştığı görüldü.
 
 
Mustafa Dündar'ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yıllmaz'ın da, yaptığı paylaşımlarda, "UNESCO ödülü" ifadelerini kullandıkları ve başkan Mustafa Dündar'ı tebrik ettikleri ortaya çıktı. Dündar'ın bu paylaşımları da retweetlediği görüldü.
 
 
NE OLMUŞTU?
 
Mustafa Dündar'ın UNESCO'dan (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) aldığını duyurduğu ödülün, UNESCO ile ilgisi olmadığı ve Ankara merkezli 'Kent Araştırmaları Enstitüsü' tarafından hazırlandığı belirlenmişti. Organizasyonu yapan Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin sahibi Yusuf Sunar'ın aynı zamanda ödül törenini düzenleyen Kent Araştırmaları Enstitüsü’nün düzenleme kurulunda yer aldığı belirlenmişti.
 
UNESCO'dan yapılan açıklamada, belediyelere bu nitelikte bir ödül vermedikleri ve ödül aldıklarını açıklayan belediyelere bir uyarı yazısı gönderdikleri belirtilmişti. 'UNESCO ödülü" denilen ödüllerin Paris'te dağıtıldığı törenin organizasyonunu da Kent Araştırmaları Enstitüsü ile aynı adreste yer alan “Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi" yaptığı, ödül töreni için Paris'e giden başkanların çeşitli tutarlarda şirkete para ödediği ortaya çıkmıştı. Osmangazi Belediyesi'nin bu ödül karşılığında organizasyon şirketine 106 bin lira ödediği bildirilmişti.
 
BELEDİYEDEN YAPILAN AÇIKLAMA:
 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa dahil 18 ilde DEAŞ operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:57
  • Bursa şeftalisi sezona dalında 50 lirayla başladı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:40
  • Yavru kedi, trafiği kilitledi16 Haziran 2025 Pazartesi 09:38
  • Bursa'da fuhuş operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:37
  • Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya bir destek daha16 Haziran 2025 Pazartesi 09:34
  • Öldürülen kadının paylaşımı yürek burktu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:31
  • 21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek15 Haziran 2025 Pazar 11:32
  • Islah çalışmaları bir kez daha durduruldu14 Haziran 2025 Cumartesi 11:00
  • Jandarmaya saldıran şahıs tutuklandı14 Haziran 2025 Cumartesi 10:54
  • Özdilek Park'ta yangın paniği!13 Haziran 2025 Cuma 12:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43