• BIST 9375.41
  • Altın 4285.401
  • Dolar 39.387
  • Euro 45.6592
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 25 °C

Osmangazi'deki "peşkeş" son buldu!

Osmangazi'deki "peşkeş" son buldu!
Milyonlarca lira harcanarak restore edilen bina 625 liraya kiraya verilmişti!
Bursa Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından milyonlarca lira harcanarak restore edildikten sonra Ensar Vakfı'na aylık 625 liraya kiralanan Abdal Kültür Merkezi tahliye edildi.
 
İhale sürecinden buyana konunun takipçisi olan ve olayı yargıya taşıyan CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet karaca, "Bursa'nın, Bursalının hakkının peşkeş çekilmesine izin vermedik.
Adalet yerini buldu. Bir süredir Bursa ve Türkiye gündemine taşıdığımız, “ABDAL KÜLTÜR MERKEZİ” ile ilgili davada Bursa 2. İdare Mahkemesi son noktayı koydu. Tarihi han, Osmangazi Belediyesi’nin Belediye Meclisinden yetki aldığı gibi Kültür ve Sanat Merkezi olarak Bursa halkının hizmetine açılacak.
Mahkeme masraflarını da davalı OSMANGAZİ BELEDİYESİ ‘NE yüklemiştir. Tarafıma ödenecek olan 990 TL yi hesabıma yattıktan sonra ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) ve ÇEK (Çağdaş Eğitim Kooperatifi) ne eşit olarak bağış yapacağım."dedi.
 
MİLYONLAR HARCANDI 625 LİRAYA KİRAYA VERİLDİ
 
Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaşpaşa Mahallesi Abdal Caddesi Tahıliçi Sokak’taki Abdal Kültür Merkezi'nde, Aralık 2013'te restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmaların 2015 yılında sona ermesinin ardından Osmangazi Belediye Meclisi, kültür merkezinin ihale usulü ile kiraya verilmesine karar verdi. 2016 yılının şubat ayında yapılan ihaleye İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şubesi ile Ensar Vakfı Bursa Şubesi üyeleri katıldı. Pazarlık usulü ile gerçekleşen ihalede, Abdal Kültür Merkezi'nin aylık 625 liraya 10 yıl süreyle Ensar Vakfı Bursa Şubesi’ne kiralanmasına karar verildi.
 
İhalenin yapılma şekli ve kira bedelinin düşük olmasına tepki gösteren CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, ihalenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Bursa 2'nci İdare Mahkemesi'nde dava açtı.
 
Mahkeme, encümen tarafından yapılan ihalenin ‘hukuka uyarlı olmadığı’ sonucuna vararak, uygulanması halinde telafisi güç zararlara neden olacağı gerekçesiyle geçen kasım ayında yürütmennin durdurulmasına karar verdi.
 
Bursa 2'inci İdare Mahkemesi'nin bu kararı sonrası Osmangazi Belediyesi İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne gitti. Mahkeme belediyenin yaptığı itirazı reddetti.
 
ENSAR TAHLİYE ETTİ
 
MAhkeme kararı sonrası Kültür merkezinden tahliye edilen Ensar Vakfına tekrar Abdal kültür Merkezi tabelası asıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'nın dev şirketi konkordato ilan etti17 Haziran 2025 Salı 10:35
  • Sen misin su sıçratan!17 Haziran 2025 Salı 10:33
  • İnegöl Mobilya sanayinde yangın16 Haziran 2025 Pazartesi 11:27
  • 10 masaj salonuna baskın16 Haziran 2025 Pazartesi 11:24
  • “Doğancı Tüneli, Rant Tüneline Dönüştü”16 Haziran 2025 Pazartesi 11:16
  • Mudanya tek ses oldu: Denizime dokunma!16 Haziran 2025 Pazartesi 11:12
  • Bursa'da 7 kaçak göçmen yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 10:50
  • Bursa'da servis dolandırıcılığı16 Haziran 2025 Pazartesi 10:38
  • Bursa dahil 18 ilde DEAŞ operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:57
  • Bursa şeftalisi sezona dalında 50 lirayla başladı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:40
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43