• BIST 13798.82
  • Altın 6498.16
  • Dolar 47.5916
  • Euro 54.9648
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Osmangazi Okulları geleneği bozmadı

Osmangazi Okulları geleneği bozmadı
Osmangazi Okulları'ndan anlamlı tören...

Kurulduğu günden bu yana öğrencilerini Çanakkale şehitlerinin manevi huzurunda mezun eden Bursa Özel Osmangazi Okulları, bu yıl da geleneği bozmayarak, anlamlı bir törene daha imza attı.

Bursa haber...

Bursa Özel Osmangazi Okulları 2018 – 2019 öğrenim yılı mezuniyet törenini Çanakkale Namazgah Tabyasında gerçekleştirdi. Mezuniyet töreninde, 1914-1915 eğitim-öğretim yılında kitaplarını sıraları üzerinde bırakarak Çanakkale cephesine koşup orada şehit olan öğrenci askerlerin temsili diplomaları Bursa Özel Osmangazi Okulları öğrencilerine verildi.

 

Törende, Özel Osmangazi Okulları Müdürü Ömür Çolpan, Osmangazi Koleji Eğitim Yöneticileri, eğitim liderleri ve veliler de hazır bulundu.

 

“Osmangazili nesil şehitlerimizin bıraktığı emaneti sahiplenecek”

Şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Osmangazi Okulları Müdürü Ömür Çolpan, “Çanakkale ruhuna sahip çıkmak üzere yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin, mezuniyet törenini 8’inci defa, yine bu vatanı korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin huzurunda yapmaktan onur duyuyoruz. Bizlere 8 yıl önce emanet ettiğiniz yavrularınızı, milli ve manevi değerlerimiz içerisinde eğiterek mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bursa haber...

Çolpan sözlerine şöyle devam etti; “Öğrencilerimiz, değerler eğitimiyle bezenmiş şekilde, son durak olarak Çanakkale’ye getirdik. En son dersimiz Çanakkale Ruhu dersi. İnşallah bu ruhu, bugün burada hep beraber yaşayarak, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi anacağız. Şehitlerimizin bıraktığı emaneti sahiplenecek, Osmangazili neslin, vatanına, milletine, ailelerine hayırlı bireyler olmasını diliyor, onlara gelecek eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler ve aileler mezuniyet töreninin yanı sıra, Çanakkale Savaşlarının yaşandığı 57. Alay Şehitliği, Sargı Yeri Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi gibi önemli yerleri de ziyaret etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Osmangazi Belediyesi kaldırım işgallerine fırsat vermiyor06 Ağustos 2026 Perşembe 12:35
  • Bursa’da iş yeri alev alev yandı06 Ağustos 2026 Perşembe 12:32
  • Büyükşehir'den Mudanya'nın altyapısına güçlü yatırım06 Ağustos 2026 Perşembe 12:30
  • Yaya bir adımla kurtuldu motosikletli can verdi06 Ağustos 2026 Perşembe 12:23
  • Alkollü sürücü karıştığı kazayı unuttu06 Ağustos 2026 Perşembe 12:20
  • Bursa’dan Temmuz ayında 3 milyar 914 milyon dolarlık ihracat05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:06
  • Mudanya’da plajlar ful çekiyor05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:05
  • Bursa barajlarının doluluk oranı %81’e yükseldi05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:04
  • BBB Keles'te ulaşım kalitesini artırıyor05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:02
  • Nilüfer'de su kesintisi05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:01
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43