• BIST 9350.01
  • Altın 4290.452
  • Dolar 39.3565
  • Euro 45.6013
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Ölüm korkusuyla okula gidiyorlar!

Ölüm korkusuyla okula gidiyorlar!
Veliler ve öğrenciler isyan etti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde İstaş Kentaş Okuluna giden yüzlerce öğrenci her gün ölümle burun buruna geliyor.

Bursa haber...

Öğrenciler karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca yol kenarında bekleyerek uygun zamanda geçmeye çalışıyor.
Süleymaniye Mahallesinde bulunan okullarına gitmek için yola çıkan öğrenciler her gün aynı korkuyla yaşıyorlar. Sürücülerin yol vermemesi hem öğrencileri hem de velilerin tepkisine sebep oluyor. Ana yolunda karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca bekleyen öğrenciler ölümle burun buruna geliyor. Yetkililere seslenen veliler ve öğrenciler yola trafik lambası konulması istedi.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan öğrenci velilerinden Songül Öztürk, "Biz defalarca bu konuyu yetkililere bildirdik, ama her hangi bir çözüme kavuşmadı. Her seferinde gerekenleri yapacağız diyorlar fakat sadece lafta kalıyor. Burada gördüğünüz gibi yolda yayalara yol verilmesi gerekiyor, ancak hiç bir sürücü buna uymuyor. Canlar yandıktan sonra tedbir alınmasının hiç bir faydası yok, bunları daha önceden yapmak lazım. Ben ve çocuğum geçtiğimiz günlerde burada ölümden döndük. Bir araç bize yol verdi, tam geçerken bir başka araç hızla geçti, çocuğumu ve kendimi son anda kurtardım. Biz buraya trafik lambası konulmasını ya da yavaşlatıcı set oluşturmasını istiyoruz. Yetkililerin artık bu konuya bir çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Bir başka veli Ahmet Memiş ise, "Geçtiğimiz günlerde yayalara öncelik verilsin diye uygulamalar yapıldı. Yapılan uygulamalar güzel, ama kimse uymuyor. Biz buraya okul çıkış ve girişlerinde bir polisin görevlendirilmesi talep ediyoruz. Çocuklarımız okullarına giderken korkuyla gidiyor. Duyarlı olan sürücülerde var ama sayıları çok az maalesef" diye konuştu.

 

 

Öğrenciler ise hergün okulla gitmek için bu yolu kullandıklarını belirterek, "Karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca bekliyoruz. Kimse bize yol vermiyor, biz buraya trafik lambası konulması istiyoruz. Bu yoldan geçerken çok korkuyoruz, bir çok arkadaşımız ölümle burun buruna geldi" diye konuştular.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa dahil 18 ilde DEAŞ operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:57
  • Bursa şeftalisi sezona dalında 50 lirayla başladı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:40
  • Yavru kedi, trafiği kilitledi16 Haziran 2025 Pazartesi 09:38
  • Bursa'da fuhuş operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:37
  • Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya bir destek daha16 Haziran 2025 Pazartesi 09:34
  • Öldürülen kadının paylaşımı yürek burktu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:31
  • 21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek15 Haziran 2025 Pazar 11:32
  • Islah çalışmaları bir kez daha durduruldu14 Haziran 2025 Cumartesi 11:00
  • Jandarmaya saldıran şahıs tutuklandı14 Haziran 2025 Cumartesi 10:54
  • Özdilek Park'ta yangın paniği!13 Haziran 2025 Cuma 12:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43