• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Öğrenci pansiyonunu, hiçbir gerekçe göstermeden mühürlediler

Öğrenci pansiyonunu, hiçbir gerekçe göstermeden mühürlediler
Emniyet mensupları, hiçbir gerekçe göstermeden Gümüşhane’nin Köse ilçesindeki Özel İrfan Erkek Öğrenci Pansiyonu'nu mühürledi.

GÜMÜŞHANE (CİHAN)- Gümüşhane’nin Köse ilçesindeki Özel İrfan Erkek Öğrenci Pansiyonu, emniyet mensupları tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden mühürlendi. Okulların açılmasına kısa bir süre kala yapılan uygulama üzerine ilçe kaymakamından yapılan işlem ile ilgili belge istendi. Kaymakam ise pansiyonun avukatına, kapatma kararını vermek yerine bilgi edinme kanunu yolu ile müracaat yapmasını istedi.

Pansiyonun bağlı olduğu Yeşil Kelkit Özel Eğitim A.Ş’nin avukatı Hasan Köprülü, “İrfan Erkek Öğrenci Pansiyonu, Gümüşhane Valiliği’nin 03.09.2015 tarih ve 67546007-410.99—E -8747967 sayılı yazılarına istinaden kapatma komisyonu tarafından kapatıldı. Ortada bir hukuksuzluk varsa tabii ki pansiyon kapatılabilir. Ama biz kapatma işleminin neye göre yapıldığını öğrenmek istiyoruz. Görevli personel hiç bir belge ve gerekçe belirtilmeden kapatma işlemini yaptı. Şirket yetkilileri ile birlikte Köse Kaymakamı ile görüştük. Kaymakam, bize Valilik oluru ve kapatma belgelerini vermek yerine bilgileri bilgi edindirme kanunu çerçevesinde başvurmamızı belirterek talebimizi reddetti.” dedi.

Yeşil Kelkit Özel Eğitim A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mutlu da açıldıkları dönemde ilçede yurt ve pansiyon olmadığı için öğrencilerin mağduriyetini giderme adına faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Belediyenin eski hizmet binası boştu. Biz de başkandan bu yeri pansiyon olarak istedik. O günkü şartlarda başkanımız bize seve seve verebileceğini, öğrencilerin mağdur olmaması için iyi bir hizmet olacağını söyledi. Gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra açtık. Biz burada, vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama bazı mihraklar bizi kötü gösterme gayretinde. Bunları Allah'a havale ediyorum. Bu yapılanları da milletimizin sağ duyusuna havale ediyorum.” şeklinde konuştu.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78