• BIST 9404.89
  • Altın 4197.378
  • Dolar 39.8788
  • Euro 46.6477
  • Bursa 32 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 31 °C

Obama "soykırım" demeyecek

Obama "soykırım" demeyecek
WASHINGTON - Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Denis McDonough ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Amerika Ermeni Kurulu ile Amerika Ermeni Ulusal Komitesi yetkilileri Beyaz Saray´

WASHINGTON - Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Denis McDonough ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Amerika Ermeni Kurulu ile Amerika Ermeni Ulusal Komitesi yetkilileri Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşme sonrası iki taraftan yapılan yazılı açıklamalar, ABD Başkanı Barack Obama'nın 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" ifadesini kullanmayacağını gösterdi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi de, 1915 olaylarına ilişkin bazı kişilerin bu yıl farklı bir dil duymayı umut ettiğini, onlara saygı duyduklarını ancak bu meseleye önceki yıllardaki yaklaşımlarının doğru olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, McDonough ve Rhodes'un Ermeni sivil toplum liderlerine ABD'nin "tüm tarafların çıkarına olacağına inandığı, gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulü" yönünde çağrı yapacağını söylediği belirtildi.

"OBAMA'DAN YÜZÜNCÜ YILA VURGU YAPAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı'na konuşan üst düzey Beyaz Saray yetkilisi, "Başkan Obama'dan yüzüncü yıl dönümün önemine vurgu yapan bir açıklama bekliyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, Büyük Felaket (Meds Yeghern) olarak bilinen, 1.5 milyon kıymetli hayatın anlamsız bir şekilde kaybedildiği mezalimin yasını tutacak" dedi. Yüzüncü yıl dönümünün, Ermenistan halkı ve modern zamanlarda yaşanan "mezalimlere" karşı savaşan kişiler için öneminin farkında olduklarını belirten yetkili, "Açıklama ve icraatlerimiz ile 1915'te başlayan olaylarda vahşi şekilde katledilen her insanın yasını tuttuğumuza açıklık getirmeye odaklanmış durumdayız" şeklinde konuştu.

İsminin yazılmasını istemeyen yetkili, "Bazılarının bu yıl farklı bir dil duymayı umut ettiklerini biliyor ve saygı duyuyoruz. (Onların) perspektiflerini anlamakla birlikte önceki yıllardaki yaklaşımımızın, geçmişi kabul etmek ve gelecekte (diğer) hayatları kurtarmak için bölgedeki ortaklarımızla birlikte çalışabilme istidatı açısından hala doğru olanı olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nden (ANCA) Beyaz Saray'daki görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, McDonough ve Rhodes'un Amerikan-Ermeni liderlere, "Başkan Obama'nın 'Ermeni Soykırımı'nı tanımaya karşı olduğunu teyyit etiikleri" ifade edildi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İran’da MOSSAD ajanı idam edildi23 Haziran 2025 Pazartesi 11:04
  • İran Dışişleri Bakanı Rusya’da23 Haziran 2025 Pazartesi 08:33
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43