• BIST 9350.01
  • Altın 4291.498
  • Dolar 39.3566
  • Euro 45.5364
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

O teröristler Bursa'da kalmış!

O teröristler Bursa'da kalmış!
35 gün boyunca...
Almanya’da 12 kişinin öldüğü TIR’lı terör saldırısının ardından Türkiye’de yakalanan Ortadoğu kökenli Alman vatandaşı 3 zanlının 35 gün boyunca Bursa’da saklandığı ortaya çıktı.
 
Gazeteci Tolga Şardan’ın, emniyet istihbarat birimlerinden edindiği bilgiye göre, Berlin’de, Noel hazırlıklarının sürdüğü 19 Aralık’ta TIR’la pazar yerine girip 12 kişiyi öldüren eylemci Anis Amri’nin, saldırıyı DAEŞ adına yaptığı ortaya çıkmasının ardından, eylemci ile bağlantısı olduğu belirlenen 3 Ortadoğu kökenli Alman vatandaşı 7 Mart’ta Türkiye’de yakalandı. Şüphelilerden Bilal Yosef Mahmoud ile Youssef Darwiche İstanbul’da, Mohammed Ali Khan ise İzmir’de gözaltına alındı.
 
İfadelerinde, Türkiye’ye turistik amaçlı geldiklerini iddia eden 3 zanlının 17 Ocak’ta ilk olarak İstanbul’a geldikleri 4 gün İstanbul’da kaldıktan sonra Ankara’ya, burada bir gece kaldıktan sonrada otobüsle Bursa’ya geldikleri belirtildi.
 
 
30 gün otelde 5 gün günübirlik kiraladıkları konutta kalmışlar
 
Gözaltına alınana kadar en uzun süreyi Bursa’da geçirdikleri belirlenen 3 zanlının Bursa’ya geldikten sonra merkez Osmangazi ilçesinde bir otele yerleştikleri ve 10 gün boyunca burada kaldıkları belirtildi. Aynı bölgede bir başka otelde de 20 gün kalan üçlünün Suriyeli bir kişinin yardımıyla yine Osmangazi ilçesindeki Doğanbey konutlarında günübirlik kiraya verilen bir daireyi emlakçı vasıtasıyla bir haftalık parasını peşin ödeyip kiraladıkları, 5 gün sonra ayrılıp İzmir’e gittikleri iddia edildi. 1 Mart tarihinde İzmir’e gidişleri sırasında Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde görüntülenen zanlılardan ikisi Mısır’a kaçmak istedikleri sırada İstanbul’da havaalanında biri ise İzmir’de yakalanıp tutuklandı. Öte yandan yaşanan olayla birlikte Doğanbey konutlarındaki bazı dairelerin günü birlik olarak kiraya verilmesi bir kez daha gündeme geldi.
 
Şüphelilerden birinin cep telefonunda yapılan incelemede, DAEŞ’in eylemlerine ait görüntüler bulundu. Ayrıca, DAEŞ’in lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin “Türkiye bugün itibariyle cihat projenize ve iş çevrenize dahil edilmiştir. Allah’ı yanınıza alın ve onlara saldırın, güvenliklerini korkuya, refahlarını da korkuya çevirin ve onları yanan savaş bölgenize çekin” şeklindeki talimatlarının Almanca olarak yazılı olduğu notların bulunduğu öğrenildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa dahil 18 ilde DEAŞ operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:57
  • Bursa şeftalisi sezona dalında 50 lirayla başladı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:40
  • Yavru kedi, trafiği kilitledi16 Haziran 2025 Pazartesi 09:38
  • Bursa'da fuhuş operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:37
  • Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya bir destek daha16 Haziran 2025 Pazartesi 09:34
  • Öldürülen kadının paylaşımı yürek burktu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:31
  • 21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek15 Haziran 2025 Pazar 11:32
  • Islah çalışmaları bir kez daha durduruldu14 Haziran 2025 Cumartesi 11:00
  • Jandarmaya saldıran şahıs tutuklandı14 Haziran 2025 Cumartesi 10:54
  • Özdilek Park'ta yangın paniği!13 Haziran 2025 Cuma 12:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43