• BIST 9311.88
  • Altın 4347.463
  • Dolar 39.4446
  • Euro 45.54
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 10 °C

O kreş mühürlendi!

O kreş mühürlendi!
Minik Melisa'nın hayatını kaybettiği kreş mühürlendi

 BURSA’nın İnegöl ilçesinde, geçen 7 Kasım'da 1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş’in hayatını kaybettiği ve yapılan soruşturmada kaçak olduğu  belirlenen Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adlı kreş, mühürlendi.

Bursa haber...

Olay, geçen 7 Kasım tarihinde Burhaniye Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesi üzerindeki Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adlı kreşte meydana geldi. Minik Melisa Tuana Memiş, kreşte yemek yedirildikten sonra uykusu gelince yatağa yatırıldı. Uyuduktan bir süre sonra kusan Melisa bebeğin solunumu kesildi. O sırada içeriye giren kreş öğretmeni Fatma Bakır, moraran  çocuğu kendine getirmek istese de başarılı olamadı. Öğretmen, Melisa'yı kollarına alıp koşarak kreşten çıktı, bu sırada yoldan geçen başka bir hastayı taşıyan ambulansın önüne geçerek, bebeği sağlık görevlilerine teslim etti. Melisa ambulansla götürüldüğü Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Melisa Tuana Memiş, amcası Şener Memiş’in kucağında götürüldüğü Hastane Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bursa haber...

KREŞ 2 YILDIR RUHSATSIZ ÇALIŞTIRILMIŞ

Acı olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, Melisa’nın yaşamını yitirdiği derneğin kuruluş tüzüğüne aykırı hareket ettiği, derneğe eğitim izni verilmediği halde eğitim ortamı oluşturularak 2 yıldır 1-6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verdiği ortaya çıktı. İzin verilmemesine karşın eğitim ortamı oluşturulan binada, olay günü 1-6 yaş arası 16 çocuğun bulunduğu öğrenildi.
Olayla ilgili ihmal ve kusurları görülen dernek başkanı S.A. ile dernek üyesi olan ve aynı zamanda iş yerinde bakım hizmeti veren Fatma Bakır, taksirle öldürme suçundan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Fatma Bakır  tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa haber...

KREŞ MÜHÜRLENDİ

Melisa Tuana Memiş’in ölümünün ardından Bursa İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adı altında hizmet veren binada sürdürülen incelemeler tamamlandı. yapılan araştırmada kaçak olarak faaliyet gösterdiği belirlenen kreş, bugün zabıta ekiplerince mühürlendi. Kapısına kilit vurulan kreşe çocuklarını gönderen velilerinin ise kaçak olduğunu bilmedikleri söylediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yenişehir Havalimanı’na yeni seferler başlıyor13 Haziran 2025 Cuma 10:39
  • Kayıp genç kız pastanede bulundu13 Haziran 2025 Cuma 10:38
  • Çocuğun diline bıçak saplandı13 Haziran 2025 Cuma 10:36
  • Fazıl Say'dan İznik'e özel türkü13 Haziran 2025 Cuma 07:33
  • Metro istasyonunda sızıp kaldı12 Haziran 2025 Perşembe 11:47
  • Güreşen ayılar uçuruma yuvarlandı12 Haziran 2025 Perşembe 10:51
  • İnşaat maliyetinde büyük artış12 Haziran 2025 Perşembe 10:09
  • Bursa Platformu’ndan Nilüfer çayı için çözüm önerisi12 Haziran 2025 Perşembe 08:37
  • Bursa'da yolcu otobüslerine sıkı denetim12 Haziran 2025 Perşembe 07:34
  • O ilçede ateş ve mangal yakmak yasaklandı11 Haziran 2025 Çarşamba 11:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43