• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 24 °C

Noterlik işlemlerinde yeni dönem

Noterlik işlemlerinde yeni dönem
Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması başladı

Adalet Bakanlığı'nın yeni uygulamalarından birisi olan Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması bugün itibarıyla yurt genelinde başladı.

Tanıtımı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan 'Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi' ve noter ücretlerinin kredi kartlarıyla ödenmesi uygulamasıyla vatandaş birçok kazanım elde edecek.

Sistemle özellikle ikinci el araç alım satımlarında emanet hesaba alınan para noterlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili kişinin hesabına güvenli bir şekilde aktarılarak vatandaşların mağdur edilmesi engellenecek.

 

 

Paranın çalınması veya kaybolması riskleri ortadan kalkacak

Uygulamayla nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması riskleri ortadan kalkacak.

Satış bedeli, noterde işlem gerçekleştirilmeden satıcının hesabına geçemeyeceğinden alım satım daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilecek. Uygulama kapsamında alım satım işleminin her aşamasında alıcı ve satıcı mesajla ve elektronik posta ile bilgilendirilecek.

Tarafların anlaşamaması ve satış işleminin iptal edilmesi durumunda, alıcı tarafından yatırılan para, kayıt esnasında bildirilen banka hesabına iade edileceğinden dolandırıcılık gibi hileli davranışlardan zarar görme riski ortadan kalkacak. Uygulamayla bloke, çek ve benzeri masraflarla karşılaşılmadan satış işlemleri gerçekleştirilecek.

 

 

Kredi kartı ve banka kartı kullanılabilecek

Yurt genelinde başlayacak yeni sistemle, noterlik işlemlerinde yapılacak ödemeler için kredi kartı ve banka kartı kullanılabilecek.

Uygulamayla ödeme aracı seçenekleri çoğaltılarak vatandaşların nakit taşıması ve bundan kaynaklanan riskler ortadan kaldırılırken, kayıtlı ödeme araçları sayesinde vergi, resim ve harçların tam olarak hesaplanmasıyla vergi kaybı önlenecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İBB operasyonunda 7.dalga01 Ağustos 2025 Cuma 09:56
  • Kütahya Simav'da 5 dakikada 4 deprem01 Ağustos 2025 Cuma 09:53
  • Altaylı’nın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu31 Temmuz 2025 Perşembe 12:16
  • Özgür Özel: Tanju Özcan sınırları aştı31 Temmuz 2025 Perşembe 11:51
  • Nasuh Mahruki: Bu Hâlâ Sizin Önerdiğiniz Komisyon mu?"31 Temmuz 2025 Perşembe 11:32
  • Kripto para şirketine el kondu31 Temmuz 2025 Perşembe 11:21
  • ''Yanan ormanların eskiye dönmesi 10 yıl sürecek''30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:54
  • ''Adaletin kalbinde iz bırakın.''30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:45
  • TÜRK-İŞ'ten grev kararı! 500 kuruma...30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:37
  • 20 milyonluk söyleşi günleri30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43