• BIST 13779.39
  • Altın 6659.71
  • Dolar 47.6791
  • Euro 55.1258
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C

Netanyahu, rehine aileleriyle görüştü

Netanyahu, rehine aileleriyle görüştü
Netanyahu: Şartlar olgunlaşıyor, bu iyi bir işaret...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Washington D.C.'de rehine aileleriyle gerçekleştirdiği görüşmede, "Şartlar olgunlaşıyor, bu iyi bir işaret. Eğer bu konuda kararlı olursak anlaşmaya varabileceğimize inanıyorum" dedi.   

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'deki temaslarına başladı. Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu, başkent Washington D.C.'deki temasları çerçevesinde rehinelerin aileleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında rehinelerin serbest bırakılması için gösterilen çabaya verilen desteği gözler önüne seren bu ziyaretin önemine değinen İsrail Başbakanı Netanyahu, "İki kişinin daha hayatta olmadığını öğrendik. Ancak hepsini geri getirmeye kararlıyız. Rehinelerin geri dönüşleri için şartlar olgunlaşıyor. Ciddi bir değişim var ve bu değişimin artacağını düşünüyorum" dedi. 

"Anlaşmaya varabileceğimize inanıyorum" 

Netanyahu ziyaretin ardından yaptığı konuşmada ise, "Rehinelerin geri gelmesini sağlamak ve aynı zamanda İsrail Devleti'nin varlığını korumak için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Vereceğimiz kararlar İsrail Devleti'nin ve siyonist girişimin geleceği için kader niteliğindedir" ifadesini kullandı. 

Dünyanın merakla beklediği Gazze'de ateşkes ve esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin anlaşmaya değinen Netanyahu, "Şartlar olgunlaşıyor, bu iyi bir işaret. Eğer bu konuda kararlı olursak anlaşmaya varabileceğimize inanıyorum. Bunun bir süreç olduğunu şimdiden söylüyorum. Bir anda gerçekleşmeyecek, aşamaları olacak ancak anlaşmaya doğru ilerleyebileceğimize inanıyorum" açıklamasını yaptı. 

Görüşmeye Ulusal Güvenlik Konseyi Direktörü, İsrail Başbakanlık Ofisi Genel Müdürü, Kabine Sekreteri, Başbakanlık Askeri sekreteri ve Rehineler ve Kayıplar Koordinatörü de katıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • MSB’den KKTC mesajı30 Temmuz 2026 Perşembe 13:23
  • Rusya Ukrayna’yı vurdu: 8 ölü30 Temmuz 2026 Perşembe 13:02
  • Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!27 Temmuz 2026 Pazartesi 13:55
  • İran: ''Hiçbir müzakere yürütmüyoruz.''27 Temmuz 2026 Pazartesi 13:54
  • Trump: Nükleer Silaha İzin Yok25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:17
  • Bursa'nın Yangın Uçakları Hazır24 Temmuz 2026 Cuma 12:27
  • 15 yaş altına sosyal medya yasaklandı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:32
  • İran Savaşının Maliyeti 37,5 Milyar Dolar!22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:55
  • ABD İran'a yeni saldırı dalgası başlattı21 Temmuz 2026 Salı 10:55
  • Rusya, Karadeniz’de yük gemisini vurdu20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43