• BIST 13458.1
  • Altın 6218.4
  • Dolar 47.5349
  • Euro 54.8294
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

NASA’nın göndermediği bir araç Mars'a indi

NASA’nın göndermediği bir araç Mars'a indi
ilk defa NASA’nın göndermediği bir araç Mars'a indi.
 
Rusya Bilimler Akademisi Uzay Araştırmaları Enstitüsü Yeryüzü Bilim Kompleksi Başkanı Vladimir Nazarov, Avrupa Birliği ve Rusya tarafından ortak yürütülen ExoMars 2016 projesinin Schiaparelli aracının Mars'a indiğini bildirdi.
 
Nazarov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu an sadece şunu söyleyebiliriz ki, araç Mars'a iniş yaptı. Fakat aracın durumu hakkında henüz bir şey söyleyemeyiz. Sinyal çok zayıftı" dedi.
 
Mars'taki yaşam koşullarını inceleyecek olan insansız uzay aracı ExoMars'ın ayrılma işlemi 16 Ekim tarihinde saat 17.42'de gerçekleşti. Mars atmosferine 19 Ekim'de 17.42 itibariyle girdi ve paraşütü 11 kilometre yükseklikte, saat 17.45'de açıldı.
 
Avrupa Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada, uzay aracının kızıl gezegenin atmosferini ve toz fırtınalarını inceleyeceği belirtildi. Bir yörünge ve iniş aracından oluşan insansız uzay aracı, Mars atmosferindeki metan gazını ve diğer gazları ölçecek. İniş aracı ise gezegenin yüzeyindeki toz fırtınalarını analiz edecek.
 
İlk defa NASA’nın göndermediği bir araç Mars'a indi
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43