• BIST 11530.35
  • Altın 4454.735
  • Dolar 41.0218
  • Euro 47.8374
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 25 °C

Mustafa Dündar'a kul hakkı sorusu

Mustafa Dündar'a kul hakkı sorusu
İYİ Parti'den Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a tepki...

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde yapılan AK Parti Mahalle Başkanları İstişare Toplantısı’na tepki gösterdi. Yemekli toplantının faturasının Osmangazi Belediyesi’nce karşılandığı iddiasının derhal cevap bulması gerektiğini vurgulayan Dr. Hasanoğlu, “Aksi halde Sayın Dündar kul hakkına girmekten vebal altındadır” dedi.

Bursa haber...     

Fetih Müzesi'nde yapılan toplantının asıl amacının Cumhurbaşkanı mitingine yeterli katılımın sağlanması olduğunu belirten İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Hasanoğlu, “Sonuç olarak bu bir parti çalışmasıdır ve masrafların, aslında 1 milyon Osmangazilinin tamamına ait olan Belediye kaynakları tarafından karşılanmış olma ihtimali dahi korkunçtur” şeklinde konuştu.

Hasanoğlu, yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi:

"Hatırlanacağı gibi Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında AKP İlçe Teşkilatlarının parti iftar organizasyonlarının masraflarını üstlenip tüm maliyetlerini karşılamış, bu durum Bursa kamuoyunda büyük infial yaratmıştı. Üstelik konu Başkan Alinur Aktaş hakkında kamu malına zarar vermekten suç duyurusunda bulunulmasına kadar gitmişti.

Ne yazık ki şimdi de Osmangazi Belediyesi aynı iddialarla çalkalanıyor.

Panorama 1326 Müzesi’nde önceki gün yapılan AKP Mahalle Başkanları İstişare Toplantısı’na Osmangazi Belediyesi’nin sponsor olduğuna yönelik iddialar ciddi boyuttadır.

Başkan Dündar etkinlikte konuşurken kürsüde görülen Osmangazi Belediyesi’nin logosu sponsorluğun somut kanıtı mıdır?

Aynı şekilde Başkan Dündar’ın sosyal medyada bu etkinliğe dair, “Mahalle başkanlarımızın coşkusu ve ilgisi, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın Cumartesi günü yapacağı Bursa mitinginin, ne anlama geldiğini en güzel şekilde ifade etmektedir” şeklindeki mesajı da ev sahipliğinin ‘ikrarlı itirafı’ değil midir?

Dolayısıyla  Mustafa Dündar ayrıca konu ile ilgili şu sorulara da mutlaka cevap vermek durumundadır:

Müze’de yemekli organizasyonla ağırlanan AKP’li mahalle başkanları toplantısının maliyeti ne kadardır, fatura iddia edildiği gibi Belediye tarafından mı karşılanmıştır?

Şayet böyleyse, siz sadece AKP'nin değil, 1 milyon nüfuslu tüm Osmangazi'nin seçilmiş belediye başkanısınız. Kul hakkı yemenin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

Bir hukukçu olarak, beyt-ül malın nasıl yönetilmesi gerektiğini; bilmiyoruz hatırlatmamıza gerek var mı?

Yoksa tek adam rejimi, anketlerdeki sonuçlar, ekonomideki iş bilmezliğiniz hepinizde mi, ‘Ben yaptım oldu!’ saplantısına yol açtı?

Tüm bunların hesabının çok yakında önce sandıkta, sonra bağımsız hukuk sisteminde sorulacağını hiç aklınıza getirmiyor musunuz?"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da su krizine stratejik hamle!25 Ağustos 2025 Pazartesi 12:01
  • Mudanya'da 3,4 şiddetinde deprem25 Ağustos 2025 Pazartesi 11:57
  • Bursa'da motosiklet kazası: 1 ölü 1 yaralı25 Ağustos 2025 Pazartesi 09:34
  • Balkesir'de deprem! Bursa'da sallandı...24 Ağustos 2025 Pazar 21:58
  • Başkan Bozbey’den Bursaspor’a ziyaret23 Ağustos 2025 Cumartesi 09:40
  • Ağaca çarpan kamyonette can verdiler23 Ağustos 2025 Cumartesi 09:34
  • Üzerine asit sıçrayan işçi yaralandı23 Ağustos 2025 Cumartesi 09:28
  • Nilüfer’de şaloma kıvılcımı fabrikayı yaktı22 Ağustos 2025 Cuma 12:13
  • Bursa’da Karagöz Coşkusu22 Ağustos 2025 Cuma 12:10
  • Seyir halindeki kamyonetin kasasından düştü22 Ağustos 2025 Cuma 12:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43