• BIST 9308.68
  • Altın 4325.34
  • Dolar 39.3966
  • Euro 45.6694
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C

Mülteci denetimleri sıkılaştırıldı

Mülteci denetimleri sıkılaştırıldı
Bursa’da yabancıların yaşadığı mahallelerde sıkı denetim...

Bursa'da Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yabancı uyruklu kişilerin yoğun bulunduğu bölgede sıkı denetim gerçekleştirdi.

Bursa haber...   

Hem şüpheli kişilerin kimlik sorgusunu yapan Bursa polisi; aynı zamanda zabıta, gıda ve maliye memurlarıyla birlikte girdikleri dükkanları da inceledi.

22 iş yerine usulsüzlükten toplamda 143 bin lira para cezası kesilirken, suça karıştığı tespit edilen 10 kişi de sınır dışı edildi.   

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube’ye bağlı polis ekiplerinin koordinesinde yasal olarak kayıtlı olan ya da illegal olarak yaşayan tüm yabancı uyruklu şahısların yoğun olarak çalıştığı, sahibi olduğu ve ikamet ettiği bölgelerdeki kavşak, meydan, park, alış veriş merkezi ile cami önlerindeki alanlarda denetim gerçekleştirildi. 

Maliye Bakanlığı görevlileri, Tarım İlçe Müdürlüğü görevlileri, Zabıta Müdürlüğü personelinin de katıldığı huzur ve güven uygulamasında hem şüpheli kişiler, hem de iş yerleri didik incelendi.

Polis ekiplerince sorgusu yapılan 157 kişiden suça karıştığı tespit edilen 10 kişi deport edilmek üzere göç idaresine teslim edildi, 9 kişiye ise kimlik taşımadığı için işlem yapıldı.

İşletmelerde zabıta tarafından yapılan incelemede eksiği bulunan veya usulsüzlük yapan 22 iş yerine toplamda 143 bin lira idari para cezası uygulandı. 

Kent genelinde 2 saat boyunca süren, özellikle Çarşamba Mahallesi, Yavuzselim Mahallesi ve Kültür Park çevresinde yoğun olarak bulunan Suriye uyruklu şahıs ve dükkanlara yönelik denetim gerçekleştiren Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, uygulamanın vatandaşların huzur ve can güvenliği açısından devam edeceğini duyurdu. 

TIKLA İZLE: DENETİMDEN DETAY

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa dahil 18 ilde DEAŞ operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:57
  • Bursa şeftalisi sezona dalında 50 lirayla başladı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:40
  • Yavru kedi, trafiği kilitledi16 Haziran 2025 Pazartesi 09:38
  • Bursa'da fuhuş operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:37
  • Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya bir destek daha16 Haziran 2025 Pazartesi 09:34
  • Öldürülen kadının paylaşımı yürek burktu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:31
  • 21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek15 Haziran 2025 Pazar 11:32
  • Islah çalışmaları bir kez daha durduruldu14 Haziran 2025 Cumartesi 11:00
  • Jandarmaya saldıran şahıs tutuklandı14 Haziran 2025 Cumartesi 10:54
  • Özdilek Park'ta yangın paniği!13 Haziran 2025 Cuma 12:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43