• BIST 10824.55
  • Altın 4381.634
  • Dolar 40.7792
  • Euro 47.5906
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 31 °C

Muhtar Demir: Menderes, Meclis tutanaklarında vatan haini diye geçiyormuş

Muhtar Demir: Menderes, Meclis tutanaklarında vatan haini diye geçiyormuş
AYDIN - Merhum başbakan Adnan Menderes hükümetinin askeri darbeyle devrildiği 27 Mayıs 1960 ihtilalinin yıl dönümünde Adnan Menderes´in, köyünde unutulduğu belirtildi. Adnan Menderes´e meydanla

AYDIN - Merhum başbakan Adnan Menderes hükümetinin askeri darbeyle devrildiği 27 Mayıs 1960 ihtilalinin yıl dönümünde Adnan Menderes'in, köyünde unutulduğu belirtildi. Adnan Menderes'e meydanlara herkesin sahip çıktığını ancak köyünde ve evinde hiçbir anma programı yapılmadığını ifade eden Adnan Menderes'in köyü Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir, "Demokrasi şehidi dediğimiz köylümüz Adnan Menderes'in halen daha TBMM tutanaklarında 'Vatan haini' geçtiğini duyuyoruz. Böyle bir şey olabilir mi halen daha. Rahmetli Özal, itibarını geri verdi. Ama halen daha tutanaklarda vatan haini geçtiğini duyuyoruz, böyle bir şey olur mu?" dedi.

Adnan Menderes'in köylüsü olarak 27 Mayıs'ı kara bir gün olarak hatırlamak dahi istemediklerini ifade eden Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir, "Adnan Menderes'in köyündeyiz, arayan sonra yok. 27 Mayıs bizim için hatırlanması anılması çok kötü. O günleri hatırlamak dahi istemiyoruz. Menderes partiler üstü bir insan. Herkes rahmetli Adnan Menderes'e sarılıyor, sahip çıkıyor ama geçmiş ola mı diyelim, gözünüz aydın mı diyelim. Biz elimizdeyken kadir kıymetini bilmiyoruz. Köyünde anma etkinliği yok. Bu konuda bizi arayan soran da olmadı. Bugün bizim için kara lekeli bir gün. Haliniz nedir, diyen yok. Siz bakmayın meydanlarda bağırıp çağıranlara. Demokrasi şehidi dediğimiz köylümüz Adnan Menderes'in halen daha TBMM tutanaklarında 'Vatan haini' geçtiğini duyuyoruz. Böyle bir şey olabilir mi halen daha. Rahmetli Özal, itibarını geri verdi. Ama halen daha tutanaklarda vatan haini geçtiğini duyuyoruz, böyle bir şey olur mu? O kadar iktidara gelen hükümetler oldu, Adnan Menderes vatan haini mi ki o tutanaklarda öyle geçiyor. Adnan Menderes ülkenin yarısını mı sattı ne yaptı? Ben halen daha Meclis tutanaklarında Adnan Menderes'in vatan haini olarak geçtiği duyumunu alıyorum." dedi.

Adnan Menderes'in yeni nesil tarafından unutulduğunu da belirten Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir, "İnsanlara soruyoruz, babasının yaşını bilmiyor. Adnan Menderes'i bilen hatırlayan pek yok. Biz Adnan Menderes'in unutulmaması için köyümüze anı salonu ve konferans salonu yaptırmak, yeni nesile anlatmak istiyoruz." diye sözlerini tamamladı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43