• BIST 9725.31
  • Altın 4060.188
  • Dolar 38.7945
  • Euro 43.1501
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Muhalif gazeteleri satmak da mı yasak?

Muhalif gazeteleri satmak da mı yasak?
Beledıye 58 senelik işyerini boşaltma kararı aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım İlçesi Fatihsultan Mehmet Caddesi üzerinde 58 senedir Ercan Büfe adlı işyerini herhangi bir gerekçe göstermeden boşaltma kararı verdi. Büfe işletmecisi 65 yaşındaki Dursun Seba, belediyenin aniden aldığı boşaltma kararına tepki gösterdi. Komşu esnaflar ise boşlatma kararının büfede iktidara muhalif gazetelerin sergilenip satılması nedeniyle siyasi olarak alındığını iddia etti.

Dursun Seba, 58 yıldır aynı bölgede 7 yaşından itibaren eline aldığı gazeteleri "Yazıyor, Yazıyor" diyerek sattığını, Seba büfeyi de dönemin belediye başkanı Vehbi Gül'ün kendisine tahsis ettiğini söyledi. Şuan halen hayatta olan ve avukatlık yapan Kemal Vehbi Gül'e hep dua ettiğini kaydeden Dursun Seba, "Beni soğukta yağmur altında gazete sattığımı görünce bana şu anki büfeyi tahsis ederek gazeteyi burada satmamı istedi. Bende yıllardır burada esnaflık yaparak 7 kişiye buradan kazandığım parayla bakıyordum. Ama Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sebep bildirmeden büfeyi boşaltmamızı istedi. Herhangi bir tebliğde daha öncesinden tarafımıza yapılmadı. İnşallah burası bizden alınıp başkalarına verilmez. Şuan için her hangi bir hukuk mücadelesine girmeyeceğim. Ama büfe başkalarına verilirse asıl mücadelemi o zaman yapıp çocuklarımın rızkını başkalarına yedirtmeyeceğim. Avukat olarak ise bana bu büfeyi tahsis eden eski başkan Kemal Vehbi Gül'ü tutacağım." dedi.

Yaşanan duruma tepki gösteren diğer esnaflar ise Seba'nın bölgenin en eski esnaflarından biri olduğunu, herkese iyiliğinin dokunduğunu söyleyerek, yaşanan olayın iktidara muhalif gazetelerin belediyenin dibinde sergilenip satılmasından kaynaklandığını iddia ettiler. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tanju Özcan'dan PKK tepkisi: Çocuk mu kandırıyorsunuz?12 Mayıs 2025 Pazartesi 12:32
  • Fenomen ismin kardeşi kaçırıldı12 Mayıs 2025 Pazartesi 11:46
  • Çelik’ten PKK’nın fesih kararına ilişkin açıklama12 Mayıs 2025 Pazartesi 10:41
  • Zafer Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Açıldı12 Mayıs 2025 Pazartesi 10:14
  • Zirai Don Araştırma Komisyonu 14 Mayıs'ta toplanacak12 Mayıs 2025 Pazartesi 10:06
  • Kabine'de gündemi yeni açılım süreci12 Mayıs 2025 Pazartesi 10:03
  • Emeklilerin gözü Kurban Bayramında12 Mayıs 2025 Pazartesi 09:42
  • Açıklama geldi...PKK kendini feshetti12 Mayıs 2025 Pazartesi 09:38
  • 17 ilde 17 şebekeye baskın12 Mayıs 2025 Pazartesi 09:33
  • Kazdağları'nda kaza: 1 ölü, 5 yaralı12 Mayıs 2025 Pazartesi 09:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43