• BIST 9102.02
  • Altın 4292.268
  • Dolar 39.6424
  • Euro 45.6049
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Mudanya yolunda Bursaray çalışmaları başladı

Mudanya yolunda Bursaray çalışmaları başladı
Mudanya yolunda ray mesaisi başladı...

Raylı sistemi Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak projenin Mudanya karayolu üzerinde yapılacak çalışmaları, ana yol üzerindeki trafiğin yan yola aktarılması ile başlamış oldu. Büyükşehir ekipleri, etap etap ilerleyecek proje kapsamında trafikte aksama yaşanmaması için alternatif yol oluşturma çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor.

Bursa haber...      

Bünyesindeki 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi ile özellikle pandemi sürecinde Bursa’nın sağlık hizmetleri yükünü önemli ölçüde çeken Bursa Şehir Hastanesi’ne kesintisiz ulaşımın sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nda imalat devam ediyor.

Bakanlar Kurulu kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilen 6.1 kilometrelik 4 istasyonlu hattın Mudanya karayolu üzerindeki çalışmalarına da start veriliyor. Çalışmalar kapsamında ana yolun kapatılması nedeniyle trafikte sorun yaşanmaması için her türlü tedbiri alan Büyükşehir Belediyesi, etap etap ilerleyecek proje kapsamında trafiği yeniden düzenlenen yan yola aktaracak. Projenin ilk etap uygulaması da gerçekleştirildi.

Bursaray’ın Emek istasyonunu geçtikten sonra ana yol kapatılarak, trafik 4 şeritli olarak hazırlanan yan yola aktarıldı. Bu çalışma ile trafik akışında herhangi bir sorunun yaşanmadığı gözlendi. 

Alternatif güzergah 

Bu arada Büyükşehir Belediyesi, etap etap ilerleyecek projenin ileri safhalarında da trafikte sorun yaşanmaması amacıyla alternatif güzergah oluşturma çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Mudanya yolunun kapalı kaldığı süre boyunca trafikte aksama olmaması için gerekli her türlü tedbiri alan Büyükşehir Belediyesi, Geçit Mahallesi içerisinde ana yola alternatif yeni güzergah oluşturuyor. İlk etapta 10 metre genişlik ve 1000 metre uzunluğunda planlanan yolda, kazı ve dolgu çalışmaları hızlandı. Bu yolun da tamamlanmasıyla Mudanya yolunun trafik yükü, alternatif güzergaha yönlendirilecek ve böylelikle ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bozbey, en çok konuşulan başkanlar arasında18 Haziran 2025 Çarşamba 11:07
  • Kuryeye tekme tokat saldırı18 Haziran 2025 Çarşamba 10:57
  • Arkadaşını bıçakladı18 Haziran 2025 Çarşamba 10:21
  • Eski nişanlısını vuran şüpheli teslim oldu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:20
  • 'Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı' toplantısı Bursa'da yapıldı17 Haziran 2025 Salı 11:44
  • 100 milyon liralık vurgun böyle engellendi17 Haziran 2025 Salı 10:48
  • Kontrolden çıkan otomobil devrildi17 Haziran 2025 Salı 10:46
  • 'Kredi notunu yükselteceğim' diyerek dolandırdı17 Haziran 2025 Salı 10:43
  • Bursa'da LGS skandalı! Şimdi N'olacak?17 Haziran 2025 Salı 10:38
  • İznik’te LPG tankı patladı17 Haziran 2025 Salı 10:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43