• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C

Moldova'da geçici başbakan göreve başladı

Moldova'da geçici başbakan göreve başladı
KİŞİNEV - Moldova Dışişleri Bakanı Natalya Gherman, geçici başbakan olarak görevlendirildi. Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti, diplomasına yönelik şüpheler üzerine istifa eden Krill Gaburov

KİŞİNEV - Moldova Dışişleri Bakanı Natalya Gherman, geçici başbakan olarak görevlendirildi.

Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti, diplomasına yönelik şüpheler üzerine istifa eden Krill Gaburoviç'in hükumetininin düşmesinin ardından geçici hükumeti yürütme görevine Gherman'ı atadığını basın müşavirliği aracılığı ile bildirdi.

Cumhurbaşkanı Timofti, vatandaşlara ve uluslararası ortaklara yapılan taahhütlerin, doğrudan halkın yaşantısını etkilediğini anlatarak sosyal ve ekonomik projelerin devamlılığının sağlanmasının önemine dikkat çekti. 28 Haziran yerel seçimlerine değinen Timofti "Geçici hükumetin görev süresinin uzun sürmeyeceğini umuyorum. Yerel seçimlerin ardından parlamentodaki partileri başbakan adayı konusunda istişare etmeye davet ediyorum. Hedefimiz Anayasa'nın bize tanıdığı en kısa süre içerisinde yeni hükumeti kurmaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Timofti'ye güveninden dolayı teşekkürlerini arz eden geçici Başbakan Natalya Gherman hükumet olarak üzerine aldıkları görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacaklarını sözü verdi. Önceliklerinin ise hükumet kanunun 7. maddesine göre; hükumetin işlevselliğini sağlamak, reformaların devam ettirilmesi ve kamu düzenin korunması olarak açıkladı.

Moldova Cumhuriyeti'nin Avrupa entegrasyonu yönündeki ilerlemesinin devamına dikkat çekan Gherman yeni hükumet kuruluncaya kadar Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek.

Moldova Parlamentosu'nun Anayasa'ya göre üç ay içerisinde yeni bir hükumeti kurması gerekiyor. Bu süre 12 Eylül tarihinde sona erecek. Yeni bir hükumeti kurulamaması halinde erken seçimlere gidilecek. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43