• BIST 10836.33
  • Altın 4381.984
  • Dolar 40.79
  • Euro 47.6672
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 36 °C

MİTİNG ÇİLESİ

MİTİNG ÇİLESİ
Davutoğlu´nun yapacağı miting öncesi meydanda alınan güvenlik tedbirleri çileden çıkardı.

 Kayseri'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yapacağı miting öncesi meydanda alınan güvenlik tedbirleri vatandaşları çileden çıkardı. Mitinge uzun bir süre kala yasaklı alan genişletildi ve vatandaşlar yolun karşısına geçmek için tramvay korkuluklarının üzerinden ya da altından geçmek zorunda kaldı. Engelli bir vatandaş, Devlet Bahçeli'nin mitinginde neden bu kadar önlem alınmadığını sorup çifte standart uygulanmasına tepki gösterdi.

Polis miting alanında geniş güvenlik önlemi aldı. Sabah saatlerinden itibaren meydan araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Alternatif yollarda trafik yoğunluğu yaşandı. Tramvaylar yolcu taşımayı durdurdu. Sadece mitinge yakın meydana ücretsiz taşıma yapıldı. Mitingin başlamasına yaklaşık 3,5 saat kala ise yasaklı bölge genişletildi. Miting alanını çevreleyen polis bariyerlerinin yaklaşık 750 metre uzağı da araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Melikgazi ve Kocasinan merkez ilçelerini ikiye ayıran Sivas Caddesi'nden karşıya geçmek mümkün olmadı. Cadde üzerindeki Orduevi alt geçidinin de kapatılması yayaları çileden çıkardı. Yayalar, yolun karşısına geçmek için tramvay bariyerlerinin üzerinden atlamak zorunda kaldı. Özellikle kadınlar, yaşlı ve engelli vatandaşlar, başkalarından yardım alarak bariyerleri geçebildi. Tepkiler üzerine alt geçit yaya trafiğine açıldı.

POLİSTEN ENGELLİYE: GEÇEMEZSİN, BİZ EMİR KULUYUZ

Sol ayağı diz kapağından itibaren olmayan engelli vatandaş, tepkisini, "Böyle bir şey olmaz" diyerek gösterdi. Başka parti liderlerinin de miting yaptığını ancak yasakların bu kadar geniş uygulanmadığını belirten koltuk değnekli vatandaş, "Geçenlerde MHP Genel Başkanı aynı alanda miting yaptı. Fakat böyle olmadı. Tramvaylar bile durmadı, yolcu taşımaya devam etti. Şu anda tramvaylar miting alanına bedava halk taşıyor. Hani herkes eşitti? Engelli olduğum halde polis hiçbir kolaylık sağlamadı. 'Geçemezsin, biz emir kuluyuz' diyorlar." şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43