• BIST 9301.05
  • Altın 4261.691
  • Dolar 39.7617
  • Euro 46.7209
  • Bursa 32 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 30 °C

Mısır 'terör örgütü' ilan ettiği Hamas'ı Haziran'da karara bağlayacak

Mısır 'terör örgütü' ilan ettiği Hamas'ı Haziran'da karara bağlayacak
KAHİRE - Mısır'da geçtiğimiz Şubat ayında Gazze'deki Hamas Hareketi´nin 'terör örgütü' olduğuna karar veren Kahire Mahkemesi, kararı kesin hükme bağlamamıştı. Mehkeme bugün görülen duruşmada, k

KAHİRE - Mısır'da geçtiğimiz Şubat ayında Gazze'deki Hamas Hareketi'nin 'terör örgütü' olduğuna karar veren Kahire Mahkemesi, kararı kesin hükme bağlamamıştı. Mehkeme bugün görülen duruşmada, kesin hükmü 6 Haziran'da vereceğini açıkladı.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, 31 Ocak'ta Filistin'in Gazze kent yönetimini elinde bulunduran Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nı 'terör örgütü' olarak ilan etmişti. Aynı mahkeme 28 Şubat'ta ise Hamas Hareketini de 'terör örgütü' olduğunu savunarak karar vermiş ve kesin hükme bağlamamıştı.

Bugünkü duruşmada, 6 Haziran tarihinde bu kararın kesin hükme bağlanacağını duyurdu. Hamas yöneticileri ise mahkemenin bu kararını 'Mısır için bir utançtır' açıklaması yaptı. Eğer Hamas terörü örgütü olarak ilan edilirse Mısır'la olan ikili görüşmeler gerçekleşmeyeceği belirtildi. Ayrıca Hamas yetkilileri yurtdışına çıkmak istedikleri vakitte artık İsrail üzerinden başka ülkelere gidebilecekleri ileri sürüldü.

Öte yandan Hamas'ın kaderi Mısır'da devam eden devrik lider Muhammed Mursi ve İhvan yargılamalarına da bağlı olduğu ileri sürüldü. Siyasi analistler, Mursi ve İhvan yöneticileri 2 Haziran'da idam kararı alırlarsa Hamas'da 'terör örgütü' listesine kesin olarak dâhil edilir iddiasında bulundular.

Mısır'da Semir Sabri ve Eşref Said isimli avukatlar, Hamas'ın "terör örgütleri listesine alınması" talebiyle dava açmasıyla başlayan süreç, 4 Mart 2014'te de Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasıyla ciddiyet kazanmıştı. Sina Yarımadası'na sınırı bulunan Gazze Şeridi'ne Kahire yönetiminin, 14 kilometre uzunluğu 3 kilometre de genişliğindeki tampon bölge fikri Hamas'ı tamamen gözden çıkardığı yorumları yapılmıştı. Mısır bölgede askeri mevzilere yönelik gerçekleştirilen terör eylemlerini Gazze'den gelen silahlarla yapıldığını savunuyor.

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43