• BIST 9167.58
  • Altın 4016.841
  • Dolar 38.5383
  • Euro 43.6193
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

Minik kâşifler Arkeopark’ta

Minik kâşifler Arkeopark’ta
Bursa'da çocukların bilime ve teknolojiye ilgileri artıyor.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) yaz faaliyetleri sürüyor. 

Bursa haber...

Ailelerin ve çocukların vazgeçilmez adresi haline gelen BTM, uygulamalı atölye programları ile birçok farklı ilgi alanına hitap ediyor. Çocukların bilime ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmak ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak için özel olarak hazırlanan etkinliklerle çocuklar bilimin eğlenceli haliyle tanışıyor, dokunarak ve uygulayarak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı yakalıyorlar. 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Avrupa’nın en büyük tarih öncesi parkı Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi’nde gerçekleştirdiği günü birlik arkeoloji atölyesi, minik kâşiflerin neşesi oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ziyaretçilerini ağırlayan ve 8 bin 500 yıl önceki döneme ait canlandırılmaların yer aldığı Arkeopark’ta gerçekleşen programda çocuklar müzeyi drama yöntemi ile gezdi.

Müzede bulunan minyatür yapılar ile o döneme ait günlük hayata kullanılan araç ve gereçleri keşfeden miniklerin tarih öncesine yolculuğu kilden kendi çömleklerini tasarlamalarıyla son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43