• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

"Milli Eğitim Bakanlığı´nın yargı kararlarını uygulamasını bekliyoruz"

"Milli Eğitim Bakanlığı´nın yargı kararlarını uygulamasını bekliyoruz"
KAYSERİ - Aktif Eğitim Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı´nda hasmane tutumla uygulanan kararlar ve haksız şekilde görevden almaların yargıya takıldığını söyled

KAYSERİ - Aktif Eğitim Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nda hasmane tutumla uygulanan kararlar ve haksız şekilde görevden almaların yargıya takıldığını söyledi. Ayhan Kaya, hukuksuz uygulamaların son bulması için yargı kararlarının uygulanmasını beklediklerini, yargı kararları uygulanmazsa yöneticiler hakkında suç duyuruların başlayacağını açıkladı.

"Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığında yaşanan hukuksuz uygulamalara hepimiz şahit oluyoruz" diyen Sendika Başkanı Ayhan Kaya, "Skandal üstüne skandalların yaşandığı bakanlıkta tam bir kaos durumu yaşanmaktadır. Bakanlığın yaptığı yanlış uygulamalar bir bir mahkemelerce iptal edilmektedir. Kamuoyunun yakından bildiği üzere geçen sene çıkarılan bir kanunla Milli Eğitim Bakanlığı 4 yıllık çalışma süresini dolduran okul yöneticilerinin görevine son vermiştir. Türkiye genelinde binlerce okul müdürü haksız bir şekilde görevden alınmış bunun sonucunda da Bakanlık aleyhine yüzlerce dava açılmıştır. Bölge İdare Mahkemeleri müdürlerin itirazlarını yerinde görerek adil bir şekilde değerlendirilmediklerini belirtmiş ve yeniden değerlendirilmeleri gerektiğine hükmetmiştir. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri hukuksuz uygulamalarına devam ederek mahkeme kararlarını etkisiz kılmaya çalışmıştır" dedi.

Ayhan Kaya, Kayseri de dahil olmak üzere Türkiye'nin bir çok ilinde Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri hakkında görevi kötüye kullandıkları için davalar açıldığını hatırlatarak, şunları söyledi; "Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı yöneticilerinin keyfi uygulamalarının geçmişe kıyasla hiç olmadığı kadar arttığı günümüzde, hak ve adaletin mahkemeler eliyle temin edilmiş olması, idarenin hasmane tavırlarıyla ne kadar başına buyruk, hukuk tanımaz, pervasız ve maksatlı davrandığının bir göstergesidir. Buradan Milli Eğitim Bakanlığına bir kez daha hatırlatıyoruz, iş ve işlemlerinizi; herkese ve her kesime eşit davranarak, hakkaniyet ölçüleri içerisinde ve hukuk düzleminden çıkmadan yerine getirin."

Aktif Eğitimciler Sendikası'nın beklentisini açıklayan Kaya, "En üst düzeyde hukuksuz uygulamaları sabit görülen Milli Eğitim Bakanlığının hiçbir gerekçe göstermeden ve mazerete sığınmadan mahkemenin vermiş olduğu kararı uygulamasını bekliyoruz. Anayasaya göre idare yargı kararlarını uygulamak zorundadır. Aksi takdirde yargı kararını uygulamayan yöneticiler hakkında ilgili yargı kararını uygulamadıkları için haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır" şeklinde konuştu.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43