• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Milli Eğitim Bakanı Bursa'da

Milli Eğitim Bakanı Bursa'da
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bursa turuna çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki ve teknik eğitimde taleplere yetişemediklerini belirterek, "'İş garantili meslek liseleri açmak istiyoruz' gibi çok fazla talep var. Bizim yüksek teknolojiye dair yeni bir hikaye oluşturmamız gerekiyor, bu hikayeyi hep birlikte yazacağız" dedi.

Bursa haber...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa’ya geldi. İlk olarak Bursa Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Selçuk, burada Vali Yakup Canbolat ile görüştü.

Ziyarette konuşan Bakan Selçuk, “Bursa’nın eğitim kalitesinin yükselmesi, Bursa’nın uluslararası rekabete daha çok açılması için ekip arkadaşlarımızla birlikte neler yapabiliriz, mevcut problemleri nasıl çözebiliriz, daha iyiye nasıl gidebiliriz şeklinde bazı istişarelerde bulunmak üzere buradayız" dedi.

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, BURSA'DAKI PROGRAMI KAPSAMINDA BURSA VALILIGI'NI ZIYARET ETTI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

Bursa haber...

'EĞİTİMDE SÜREKLİ BİR OLUMSUZ BAKIŞ AÇISI DOĞRU DEĞİL'

Bakan Selçuk daha sonra Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçti. Burada Millî Eğitim Bakanlığı ile Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD), Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD), ERMETAL Otomotiv ve Eşya Sanayi Tic. A.Ş., Oyak Renault Otomobil Fabrikaları ve Peryön Güney Marmara Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği arasında ‘Mesleki Eğitim İş Birliği’ protokolünü imzalayan Bakan Selçuk, katılımcılara seslendi.

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, BURSA'DAKI PROGRAMI KAPSAMINDA BURSA VALILIGI'NI ZIYARET ETTI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

Eğitimde sürekli bir olumsuz bakış açısının doğru olmadığını düşündüğünü kaydeden Bakan Selçuk, "'Türkiye’nin eğitim sistemi sıfır noktasında, hiçbir şey yapılmıyor', bu eleştirilerin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Türkiye birçok iş yaptı, sadece Türkiye’nin kendi içerisinde memnun olması bizim için yeterli olmuyor. Biz Türkiye’nin küresel rekabete hazır olup olmadığını temel ölçüt olarak almak istiyoruz. Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun bir şekilde, yeni bir mantalite ile bakmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, BURSA'DAKI PROGRAMI KAPSAMINDA TOPHANE ENDUSTRI VE MESLEK LISESI'NDE KONUSTU - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

Bursa haber...

'MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ'

Yüksek teknolojiye dair yeni bir hikaye oluşturulması gerektiğini belirten Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bir adım attığımızda, akademik dünya ve iş adamları, meslektaşlarımız koşar adım bize geliyor, mesleki ve teknik eğitimde taleplere yetişemiyoruz. İş garantili meslek liseleri açmak istiyoruz gibi çok fazla talep var. Bizim yüksek teknolojiye dair yeni bir hikaye oluşturmamız gerekiyor, bu hikayeyi hep birlikte yazacağız. Bu çatının sadece teknik bir çatı olduğunu düşünmüyorum, buranın manevi biraz hazzı var. Burada emek var, insanların onlarca 100 yıldır, 150 yıldır bir ülkenin kalkınmasına nasıl yardımcı olduğunun hikayesi var. Dolayısıyla bu çatının tüm Türkiye’deki var olan motivasyonu yükseltmede önemli olacağını düşünüyorum. Burada bugün yapacağımız işlerle, Türkiye’nin diğer şehirlerine de örnek olmamız söz konusu. Bursa üretim, ihracat ve mesleki teknik eğitim konusunda en önde gelen şehirlerden. Dolayısıyla buradan bizim güneş yaymamız lazım. Şehrin üretim kapasitesini, şehrin üretim gücünü büyüterek, artırarak dünyaya model hale getirin, biz buna hazırız. Biz bunu yapabiliriz, bunu sımsıkı tutarak devam ediyoruz."

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, BURSA'DAKI PROGRAMI KAPSAMINDA TOPHANE ENDUSTRI VE MESLEK LISESI'NDE KONUSTU - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

BAKAN SELÇUK AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bursa'daki programında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Bursa'yı çok özel ve önemli projeler için ziyaret ettiğini belirten Bakan Selçuk, "Bursa'nın eğitim öğretim kalitesi konusunda buradaki arkadaşlarımızla istişare etmek için buraya geldik. Sabahtan beri çeşitli sanayi ve ticaret odası temsilcileriyle bir araya gelip, onlarlar çok sayıda protokol imzaladık. Mesleki eğitim konusunda sektörlerle el el kol kola olmak için buradayız. Bursa, mesleki eğitim konusunda öncü bir kent. Bu öncülüğün tüm Türkiye'ye model olması gerekiyor. AK Parti döneminde yapılan birçok hizmet yeni hizmetlerimizde altyapı olması açısında bizim için çok önemlidir" dedi.

Bursa haber...

'HİZMETLERİNİZLE ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİ İÇİN KATKI SAĞLIYORSUNUZ'

Bursa'daki görüşmeler çerçevesinde yapılan eğitimin uluslararası standartlarda hangi aşamada olduğu ve bu konuya dair ne tür tedbirler alınacağı konusunda işbirliği içerisinde olacaklarını kaydeden Bakan Selçuk, vali ve belediye başkanının bu noktada büyük gayretleri bulunduğunu ve el birliği ile Bursa'nın eğitim kalitesine dair yeni başarılar ve projelere imza atacaklarını belirtti. Bursa'daki eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlayan herkese de teşekkür eden Bakan Selçuk, "Buradaki hizmetlerinizle sizler, çocuklarınızın, hatta doğmamış çocuklarınızın geleceği için katkı sağlıyorsunuz. Bizim de Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitim dünyamızın gelişen bilimsel ve teknolojik unsurlara göre yeniden düşünmek ve zamanın ruhuna uygun olarak yeni projelere imza atma mesuliyetimiz var. Ekip arkadaşlarımızla beraber bu mesuliyetimizin son derece farkındayız" diye konuştu.

'YENİ BAŞARILARA İMZA ATMAK DURUMUNDAYIZ'

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünyada rekabet edebilecek konumda bulunabilmesi için eğitimde muhakkak suretle yeni başarılara imza atmak durumundayız ki, bu Türkiye ekonomisi ve Türk demokrasisini yükseltsin ve yüceltsin" ifadelerini kullanan Bakan Selçuk sözlerini ise şöyle noktaladı:

"Eğitimin iktisadi hayatla bütünleşmesi, eğitimin ekonominin gereksinimlerine duyarlı olması ve aynı zamanda da demokrasinin gelişmesine katkı sağlaması bizim için son derece kaçınılmaz bir gerekliliktir. O anlamda da eğitimi sadece okullarda sınıflarda yapılan bir iş olarak görmüyoruz, bunun Türk ekonomisi ve demokrasisine katkısını da hep birlikte eşzamanlı ve eşgüdümlü olarak değerlendiriyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum inşallah hep birlikte çok parlak bir geleceğe imza atacağız."

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, BURSA AK PARTI IL BASKANLIGI'NI ZIYARET ETTI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

BAKANDAN ATAMA İSTEDİLER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bursa'daki son programı olan İnegöl Müzakere Cemiyeti'nin toplantısına katılmak için İnegöl'e geldi. Bakan Selçuk toplantıya girerken, yanına atama bekleyen iki öğretmen geldi. Atamalarının yapılıp yapılmayacağını soran iki öğretmene Bakan Selçuk, "Ben de Maliye'den haber bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklayacak" dedi.

'ŞEHİR DIŞINDAN FARKLI KİŞİ VE KURUMLARDAN DESTEK ALINMALI'

Daha sonra toplantının yapılacağı salona geçen Bakan Selçuk'u AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel karşıladı. Burada konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  İnegöl'ün şehir dışından farklı bakış açısı olan kişiler ve kurumlardan destek alması gerektiğini belirterek, "Bu güzel birlikteliğimizi İnegöl için hayallerimizi hedeflerinizi bir araya getirip buluşturmanız mutluluk verici. Bir söz vardır hiçbir yağmur tanesi kendisini selden sorumlu tutmaz ama her yağmur tanesi selden sorumludur hepimiz İnegöl'den sorumluyuz. İnegöl'le alakalı çok güzel başarılar duyuyoruz. Fakat çeşitli kalkınma projeleri var. ABD’de eyaletler düzeyinde kalkınma programları var. Bu programların başarısı dışarıdan farklı bir gözün desteği ile oluyor. İnegöl’ün çok dışından bakış açıları olan kişileri, kurumları burası için kalkınma projesinde değerlendirmenizde fayda var" diye konuştu.

'BİLİM OLMAZSA UZUN SOLUKLU MARATON OLMAZ'

Bilimin önemine vurgu yapan Bakan Selçuk, "Eğer siz burası için bir şeyler planlıyorsanız dış gözlerden destek almanızda fayda var. Bunun için bir irade koymak çok önemli. Sizin paranız kudretiniz olabilir fakat bunu tamamlayan bilim değilse burada uzun soluklu bir maraton gözetemezsiniz" ifadelerini kullandı.

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK INEGOL'E GELDI FOTO: YAVUZ YILMAZ-BURSA-DHA

İNEGÖL'E ÜNİVERSİTE

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İnegöl Müzakere Cemiyeti toplantısına katıldı. İnegöl’e üniversite kurulması için hazırlanan dosyalar Bakan Selçuk'a iletildi. Selçuk, toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İnegöl Köftesi tadını nasıl buldunuz? sorusunu şakacı bir dille cevaplayan Bakan Selçuk, "İnegöl’e üniversite kurulacak mı sorusuna ise, "İnegöl için harika bir haber. İnşallah güzel çalışmalar olacak. İnegöl Türkiye’de parmakla gösterilen, eğitimiyle, üretimiyle her türlü imkanıyla güzel bir şehrimiz. El birliğiyle çalışıyoruz. Daha güzel olacak" dedi.

Bakan Selçuk, Ankara'ya gitmek üzere İnegöl'den ayrıldı.

BAKAN SELCUK, BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI. FOTO: YAVUZ YILMAZÄ°NEGOL (BURSA)-DHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ayıyı parçalayıp çöpe attılar26 Nisan 2024 Cuma 14:24
  • Bursa'da feci kaza26 Nisan 2024 Cuma 13:01
  • Bursa'da atlara eziyet kamerada26 Nisan 2024 Cuma 12:30
  • Gemlik'te asayiş uygulaması26 Nisan 2024 Cuma 12:15
  • Bursa'da “Mahzen-32” operasyonu26 Nisan 2024 Cuma 09:48
  • Gençler caddeyi ringe çevirdi26 Nisan 2024 Cuma 09:40
  • Mobilya dükkanı alev alev yandı26 Nisan 2024 Cuma 09:31
  • Çocuk ve gençlere siber eğitimler sürüyor26 Nisan 2024 Cuma 09:25
  • Sahte zeytinyağı operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 15:20
  • Bursaspor eski başkanı gözaltına alındı25 Nisan 2024 Perşembe 15:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78