• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Milli buz patencileri Çağla ve Berk İzmir’e olimpiyat madalyası getirecek

Milli buz patencileri Çağla ve Berk İzmir’e olimpiyat madalyası getirecek
Milli patenciler Çağla Demirsal ve Berk Akalın, ABD’nin ardından eğitimlerini Gediz Üniversitesi’nde sürdürecek. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, böyle başarılı 2 sporcunun öğrencileri olmasının kendilerine büyük mutluluğun yaşattığını ifade etti.

İZMİR (CİHAN)- Türkiye’nin çiftler buz patenindeki milli sporcuları Çağla Demirsal ve Berk Akalın, Gediz Üniversitesi’nde eğitim alacak. 2013’te dünyanın en iyileri arasına giren başarılı çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi tesislerinde hazırlanacakları 2018 Kış Olimpiyatları’ndan madalyayla dönmek istiyor.

Türkiye’nin buz pateninde madalya umudu bağladığı Demirsal ve Akalın, Gediz Üniversitesi öğrencisi oldu. Lise eğitimlerini ABD’de tamamlayan başarılı çift, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğrenim görecek. Çiftlerde ay yıldızlı formayı temsil eden sporcular olan Çağla ve Berk, bir yandan derslere girecek, bir yandan da 2018’de Güney Kore’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları’na Büyükşehir Belediyesi tesislerinde hazırlanacak. 2012’deki Ice Challenge Yarışması’nda birinciliğe ulaşan, 2013’te düzenlenen 38. Dünya Gençler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda finale kalarak en iyiler arasına giren milli patenciler, bu alanda ülkeye ilk olimpiyat madalyasını kazandırıp ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istiyor.

‘BU GÜZEL ŞEHİR UĞURLU GELECEK’

İzmir’in kendilerine uğurlu geleceğini söyleyen Çağla ve Berk, “Bu güzel şehre ve üniversitemize olimpiyat madalyası hediye edebilirsek ne mutlu bize. Bunun için kendimize güveniyoruz. İyi hazırlanarak bu hayalimizi gerçeğe dönüştürebiliriz.” dedi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de başarılı iki milli sporcunun Gediz Üniversitesi öğrencisi olmasının sevincini yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Çevik, “Kalbimiz onlar için atıyor, her zaman yanlarında yer alacağız. Milli formayla elde edecekleri her başarı, bizim için kıvanç kaynağı olacak.” diye konuştu. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78