• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Melda bebek kurtarıldığında uyuyormuş

Melda bebek kurtarıldığında uyuyormuş
ÇANAKKALE’nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi’nde halk plajında annesi Damla Ilgın ile birlikte denizin keyfini çıkarırken, bindirildiği can simidiyle rüzgarın etkisiyle açığa sürüklenen ve Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan 10 aylık Melda beb

Geçen Perşembe günü saat 17.00 sıralarında Küçükkuyu Beldesi halk plajında meydana gelen olayda, bindirildiği koltuk şeklindeki şişme can simidiyle birlikte poyrazın etkisiyle 1 kilometre açığa sürüklenen 10 aylık Melda bebek, plajdaki yüzlerce kişinin gözleri önünde ölümden döndü.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı TCSG-8 Bot Komutanlığı, Kuzey Ege’de görev yaparken perşembe günü Saat 16.58’i gösterdiğinde, Bot Komutanlığı’nın çok yakınından, bitişiğindeki halk plajından ihbar geldi. Bir vatandaşın, ’Sürükleniyor’ feryadıyla seslendiği Sahil Güvenlik ekibi, Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Demirel’in talimatıyla rıhtımdan fora ederek tam yol limandan ayrıldı. Kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıkta sürüklenen 10 aylık Melda bebeği sadece iki dakikada kurtardı.

Can simidinin, botun dalgasıyla sallanıp alabora olması ihtimaline karşı Melda bebeğe çok ağır yaklaşıldı. Denizdeki kişi yetişkin olmadığı ve kendisiyle konuşularak iletişim kurulamayacağı için yüzücü kurtarıcı kullanıldı. Uzman çavuş Ali Torun yüzücü kurtarıcı olarak denize atladı. Yüzerek şişme bota yaklaştı.

Melda bebeğin kurtarıcı meleklerinden birisi olan Uzman Çavuş Ali Torun o an yaşananları DHA mikrofonlarına şöyle anlattı:

"Limandan ayrıldıktan sonra bütün hazırlıklarımı yaparak denize atlamak için komutanımdan emir bekledim. Komutanımız gerekli manevraları yaptıktan sonra denize atlamamı söyledi. Melda bebeğe doğru yüzerken ilk düşüncem Melda bebeğin sağlığında herhangi bir problemin olmamasıydı. Yanına yaklaştığımda Melda bebeğin uyuduğunu gördüm. Yaklaşıp nefesini dinledim. Nefes alıp veriyordu. Yavaş yavaş emniyetli bir şekilde yüzerek bota getirdim. Diğer personel ile birlikte gemiye aldık. Bota 2 metre kalaya kadar uyuyordu. Sonra sesleri duyup uyanarak gözlerini açtı. Her şeyden habersiz bizlere gülücükler saçıyordu. Daha sonra bota aldık ve sağlıklı bir şekilde ailesine teslim ettik."

Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Demirel, ihbar üzerine 2 dakikada olay yerine ulaşarak Melda bebeği kurtardıklarını belirterek, vücut ısısını arttırmak için battaniyeye sardıklarını ve limana intikal ederek ailesine teslim ettiklerini söyledi.

Kendisinin de iki çocuk babası olduğunu anlatan Astsubay Demirel, "İlk haber geldiğinde ve bebek olduğunu duyduğumda çocuklarım aklıma geldi. Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak tüm vatandaşlarımızın her an yardımına koşma adına sürekli yaptığımız görevlerde ailemize yardım ediyormuşçasına görev yaptığımız için o gün de o duygularla hareket ettim. Ekip olarak olay yerine gidip Melda bebeği kurtardık. Orada bebekle direk konuşma imkanımız olmadığı için Melda bebeğin stabil durumda kalması gerekiyordu denizde. Hızlı yaklaşsak dalgamız bebeği etkileyebilecekti. O yüzden yavaş yaklaştık ve yüzücü kurtarıcıyı kullanarak kurtarma işlemini yaptık" dedi.

Bot komutanı Astsubay Murat Demirel vatandaşlara bir de uyarıda bulundu. Demirel, "Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak mavi vatan denizlerimizde 24 saat sürekli profesyonel ekiplerimiz var. Gece gündüz demeden her an yardıma ihtiyacı olan denizlerimizdeki insanlarımızın ve turistlerin yardımına gitme adına hazır bekliyoruz ve görevler icra ediyoruz. Ayrıca vatandaşlara bir uyarıda bulunmak istiyorum. Havaların ısınmasıyla beraber deniz kenarında ve denizde sürekli faaliyetler gösteriliyor. Vatandaşlarımız, öğleden sonra rüzgarlar arttığı için sabah rüzgarlarına aldanmamalı. Gerekli önlemleri almalı. Ancak, denizde ihtiyaç duydukları her anda Alo 158 ihbar hattını arayarak 24 saat göreve hazır olan Sahil Güvenlik personeline ulaşabilirler" dedi.

 



Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/melda-bebek-kurtarildiginda-gundem-2083235/



Etiketler: Sabah , Vatan , haber , Ayvacık , Çanakkale , DHA , Video , ALİ TORUN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43