• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • Bursa 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

MEB 'namaz yasağına' soruşturma açtı

MEB 'namaz yasağına' soruşturma açtı
Milli eğitim soruşturma başlattı, Türk Eğitim Sendikası suç duyurusunda bulundu
 
Bursa Yıldırım Belediye 100.Yıl Anaokulunda yaşanan 'namaz yasağı skandalı' tartışmaları devam ediyor.
 
Olaybursa.com'un gündeme taşıdığı skandal iddia ile ilgili Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, olayda adı geçen müdür hakkında soruşturma başlatırken, Türk Eğitim Sendikası genel merkezi ise müdür hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' suç duyurusunda bulundu.
 
 
Konuyla ilgili bugün basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Bursa temsilcisi Numan Şeker ise olayı yalanladı.
 
 
'TÜRK-EĞİTİM SENDİKASINA ÜYE OLAN ÖĞRETMENE NAMAZ YASAĞI!'
 
olaybursa.com'un önceki gün gündeme taşıdığı haberde,Türk Eğitim Sendikasına üye olan Bursa Yıldırım Belediye 100.Yıl Anaokulu öğretmenlerinden A.A üyeliğinin hemen ardından okul müdürü E.E tarafından odasına çağrıldığı, okul Müdürü E.E.'nin öğretmene; "Ben size Eğitim-Bir Sendikasına üye olun dedim. Diğer öğretmenler bu isteğimi hemen kabul etti. Sizin kabul etmeniz için İl Temsilcisini bile ayağınıza getirdim. Siz ise gidip Türk Eğitim sendikasına üye oldunuz. Artık bundan sonra öğlen ve ikindi namazlarınızı burada kılmayacaksınız. Sizin göreviniz kesintisiz eğitim vermek. Okulda geçirdiğiniz zaman içerisinde çocukların başından ayrılmayacaksınız." dediği iddia edilmişti.
 
 
BURSA MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI
 
Haberimiz sonrası harekete geçen Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü adı geçen müdür hakkında soruşturma başlattı. Türk Eğitim Sendikası Genel merkezi ise olayda adı geçen Müdür hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulundu.
 
Türk Eğitim sendikası Genel Merkezinden yapılan açıklamada;
 
"Bursa Yıldırım Belediye 100.Yıl Anaokulu öğretmenlerinden olan A.A, Sendikamıza 14/12/2017 tarihinde üye olmuştur. Üye olduğu aynı gün okul müdürü E. E. odasına çağırmış, ve “Ben size Eğitim-Bir Sendikasına üye olun dedim. Diğer öğretmenler bu isteğimi hemen kabul etti. Sizin kabul etmeniz için İl Temsilcisini bile ayağınıza getirdim. Siz ise gidip Türk Eğitim sendikasına üye oldunuz. Artık bundan sonra öğlen ve ikindi namazlarınızı burada kılmayacaksınız.” diyerek mescitte namaz yasağı getirmiş ve mobbing uygulamaya başlamıştır. Bursa Yıldırım Belediye 100.Yıl Anaokulu Müdürü E. E.’un yaptığı bu fiili hem görevini kötüye kullanma hem de sendikal faaliyetlerin engellenmesi kapsamındadır.
 
Bugüne kadar okul saatine denk gelen öğlen ve ikindi namazlarını okulda kılan üyemiz, yaşadığı yasak karşısında çaresiz kalmış, üyemizin hak ve menfaatlerini koruma görevi ise Türk Eğitim Sen olarak bize düşmüştür. Çünkü yapılan aleni bir şekilde sendikal ayrımcılıktır. Okul müdürü E. E. görevinin verdiği nüfuzu kötüye kullanmıştır. Üyemizin yaşadığı bu olay ise kabul edilemez bir hak ihlalidir.
 
Bununla birlikte okul müdürü E. E.’un yaptığı bu işlem başta üyemiz olmak üzere öğretmenleri Eğitimciler Birliği Sendikası dışında başkaca bir sendikaya üye olmamaya zorlamaktadır. Bu fiili ile kişi etik davranış ilke ve değerlerine aykırı davranmak suretiyle sendikal ayrımcılık yapmaktadır.
 
Bu nedenle de Türk Eğitim Sen olarak Bursa Yıldırım Belediye 100.Yıl Anaokulu Müdürü E. E. hakkında etik davranış ilke ve değerlerine aykırı davranmak suretiyle sendikal ayrımcılık yapması ve görevini kötüye kullanması nedeniyle hakkında disiplin soruşturması yapılması hususunda Bakanlığa; kanuna ve hukuka aykırı şekilde sendikal ayrımcılık yaparak görevi kötüye kullanma kastıyla hareket ettiği gerekçesiyle de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk." denildi.
 
 
EĞİTİM-BİR SEN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
 
Konuyla ilgili bugün basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir Sen Bursa Temsilcisi Numan Şeker ise olayı yalanladı. Şeker açıklamasında; “Böyle bir şey olmuş olsa, değerleri önceleyen bir sendika olarak öncelikle biz okul müdürü hakkında gerekli bütün işlemleri yapacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bunun için okul müdürümüzün kesinlikle namazla ilgili herhangi bir yasak koymadığını ve böyle bir şeyin olamayacağını ifade etmek istiyorum. Sizin derdiniz üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi? Biz sizlerin her zaman bağcı dövdüğünüzü çok iyi biliyoruz.' dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mudanya yolunda alkollü yaya paniği13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:08
  • Bursa'da otomobil alev topuna döndü13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:52
  • Bursa’da zincirleme kaza13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:45
  • Tehlikeli yolculuk kamerada13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:30
  • Bursa'da traktör kazası can aldı13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:25
  • Bursa'da yangın paniği11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:12
  • Bursa'da Anneler Günü izdihamı11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:00
  • Lastiği patlayan cip takla attı11 Mayıs 2024 Cumartesi 13:49
  • Traktör kazası can aldı11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:58
  • Otomobil bariyerlere çarptı11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78