• BIST 9989.82
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Marmara'da korkutan deprem!

Marmara'da korkutan deprem!
4.5 şiddetindeki deprem korkuttu.

Yalova Çınarcık'ta meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Marmara Bölgesi'ndeki birçok ilden hissedilen 4.5 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da korku ve paniğe yol açtı. İşte son depremler...

Bursa'da da hissedilen Yalova Çınarcık merkezli 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bursa haber...

Yalova’da meydana gelen deprem İstanbul ve Bursa’da da depremi hissetti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.34’te merkez üssü Çınarcık ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremin İstanbul ve Bursa’da da hissedildiği öğrenildi.

Bursa haber...

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

YALOVA'DA 4.5 BUYUKLUGUNDE DEPREM MEYDANA GELDI. O ANLARDA SOKAKLAR BOYLE GORUNTULENDI - FOTO: YALOVA,(DHA)

CAN VE MAL KAYBI YOK

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Çınarcık depremini yorumladı. Prof. Dr. Barış şunları söyledi:

"Bu bir öncü deprem değildir. Çınarcık - Armutlu yarımadası, hem kuzeyinde hem güneyinde iki tane fay var. Sıkışmış bir bölge ve bunun gibi 4,4,5 deoprem üretecek onlarca fay var orada. Büyük bir depremin öncüsü değil bunlar.

YALOVA'DA 4.5 BUYUKLUGUNDE DEPREM MEYDANA GELDI. O ANLARDA SOKAKLAR BOYLE GORUNTULENDI - FOTO: YALOVA,(DHA)

Genellikle 39 Erzincan depreminden 99 depremine kadar bütün depremlerin öncü depremlerine baktığımızda, bugüne kadar öncü deprem aktivitesi yapmamıştır Kuzey Anadolu fayı. Tarihinde böyle bir şey yok. Bu depremin öncü olmadığını, aktif faylardan bir tanesinin daha kırıldığını söylüyoruz.

Öncü mü, bir sonraki depremi tetikler mi? Artık bizim bunları konuşmamamız lazım. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, mutlaka depreme hazırlıklı olması gerektiğini söylüyoruz."

Öte yandan deprem sonrasında yapılan açıklamalarda herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı açıklandı.

KIZ ÖĞRENCİ BAYILDI

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde de hissedilen, Yalova Çınarcık merkezli, 4.5 büyüklüğündeki deprem sırasında derste olan kız öğrenci, baygınlık geçirdi.

Öğrenciler, saat 09.34'te meydana gelen depreme derste yakalandı. Orhangazi'de de hissedilen deprem sırasında, Erenler Kız Meslek Lisesi'nden bir kız öğrenci, dersteyken baygınlık geçirdi.

Okul tahliye edilirken bayılan öğrenci için sağlık ekibi çağrıldı. Lise 2'nci sınıf öğrencisi, sağlık ekibinin okulda yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. İsmi öğrenilemeyen kız öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Yalova'da merkez üssü Çınarcık ilçesi olan 4.5 büyüklünüdeki deprem, paniğe neden oldu. Yalova kent merkezindeki bir özel okul ile Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Ahmet Yesevi İlk ve Ortaokulu'nda sarsıntıyla birlikte yaşanan panik, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, öğretmenlerin öğrencileri tahliye ederek okul bahçelerine çıkarıldığı görüldü.

Bursa haber...

BAŞKAN SALMAN: DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kentte meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı. Yalova’nın Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın üzerinde olduğuna dikkat çeken Başkan Salman, şunları söyledi:

"Bizi mutlu eden bir olay var. Depremin mutlu edecek hali yok ama erken uyarı sistemi, Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği tarafından ortaklaşa bir çalışma yapmıştık. Yaklaşık 1 sene oldu. Yalova’da, Çınarcık’ta, Mudanya’da Nilüfer’de istasyon kurulmuştu. 3-4 gün öncesinden geçen sefer olan deprem de, bu deprem de orada sinyalini, mesajını verdi. Alınan verilerde bir deprem geleceği bilgisine ulaşıldı. Tabii bu tam yüzde 100 bilimsel bilgiye dayandığında ben Türkiye’de ve dünyada hayat kurtaracağına inanıyorum. Büyük depremleri aynı şekilde tespit edecek o açıdan sevindirici.

Depremde can ve mal kaybının olmaması bizi son derece mutlu etti. Ne var ki Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın (KAF) üstündeyiz. Birinci derecede deprem bölgesindeyiz. Deprem bir gün mutlaka gelecek. Bu depremlerin böyle küçük olması, 5’in altında olması sevindirici. Ancak büyük bir depremin gelmeyeceği anlamını da taşımıyor. Onun için biz depreme hazırlıklı olmalıyız. Deprem ile ilgili çıktığımız yolda unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız demiştik, ki deprem kendisini unutturmuyor.

YALOVA'DA 4.5 BUYUKLUGUNDE DEPREM SIRASINDA SARSINTININ HISSEDILDIGI BURSA'NIN ORHANGAZI ILCESINDEKI AHMET YESEVI ILK VE ORTAOKULU'NDA YASANAN PANIK GUVENLIK KAMERASINA YANSIDI. FOTO: YALOVA,(DHA)

Depremin öncesine, sonrasına ve anına hazırlıklı olmak zorundayız. Yalova ile konuyu birleştirdiğimde, Yalova’nın elindeki toplanma alanlarını, park yerlerini kaybetmemiz gerekiyor. Beton yığını yapmamamız gerekiyor.

YALOVA'DA 4.5 BUYUKLUGUNDE DEPREM SIRASINDA KENT MERKEZINDEKI BIR OKULDA YASANAN PANIK, GUVENLIK KAMERASINA YANSIDI. FOTO: YALOVA,(DHA)

Her ne olursa olsun, haklı çıkıyorum. Haklı çıktığımdan mutlu muyum, değilim ama ne olursa olsun depremde binalar öldürüyor. Yüksek katlı binanın önünü açarsak, ne olursa olsun, o binalarda yine Allah muhafaza yüksek şiddetli deprem meydana geldiğinde birçok insanımızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız. Bu açıdan Yalova’nın betonlaşmasına karşıyım. Karşı çıkmaya da devam edeceğim. Depremde insanlar Japonya’daki gibi burnu bile kanamadan binadan güvenli bir şekilde çıkıp, güvenli alanlarda toplanmalılar.”

YALOVA'DA 4.5 BUYUKLUGUNDE DEPREM SIRASINDA SARSINTININ HISSEDILDIGI BURSA'NIN ORHANGAZI ILCESINDEKI AHMET YESEVI ILK VE ORTAOKULU'NDA YASANAN PANIK GUVENLIK KAMERASINA YANSIDI. FOTO: YALOVA,(DHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da tehlikeli halay27 Nisan 2024 Cumartesi 11:05
  • Bursa'da 'huzur' uygulaması27 Nisan 2024 Cumartesi 10:58
  • Başıboş atlar sokakta cirit attı27 Nisan 2024 Cumartesi 10:50
  • Ayıyı parçalayıp çöpe attılar26 Nisan 2024 Cuma 14:24
  • Bursa'da feci kaza26 Nisan 2024 Cuma 13:01
  • Bursa'da atlara eziyet kamerada26 Nisan 2024 Cuma 12:30
  • Gemlik'te asayiş uygulaması26 Nisan 2024 Cuma 12:15
  • Bursa'da “Mahzen-32” operasyonu26 Nisan 2024 Cuma 09:48
  • Gençler caddeyi ringe çevirdi26 Nisan 2024 Cuma 09:40
  • Mobilya dükkanı alev alev yandı26 Nisan 2024 Cuma 09:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78