• BIST 13292.93
  • Altın 6254.19
  • Dolar 47.4054
  • Euro 54.7985
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Mahkeme kararlarını yaktılar

Mahkeme kararlarını yaktılar
Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptılar.

Görevden alınan okul idarecilerinin iki kez mahkemeyi kazanıp göreve başlatıldıkları aynı gün ikinci kez görevden alınmaları üzerine Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan idareciler, uygulanmayan mahkeme kararlarını yaktı.

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve sendika üyesi okul idarecileri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem gerçekleştirdi. İkinci kez mahkemeyi kazanan 18 okul idarecisinin tekrar görevden alındığını söyleyen Selçuk Türkoğlu, yaşananlara tepki gösterdi. 2014 Ağustos ayında başlayan Milli Eğitim Temel Kanunu'ndaki değişiklik ile 4 yılını dolduran okul idarecilerinin idareciliklerinin bittiğini, getirilen kriterle de yandaş sendikaya üye olmayan bütün idarecilerinin son 1,5 yıl içinde görevden alındığını hatırlattı.

İnsanların ekmeğini, makamını, şimdiye kadar kazandığı bütün hakları yok sayarak insanları işlerinden, ekmeklerinden ettiklerine dikkat çeken Türkoğlu, "Niye yaptılar, başarısız mıydılar? Hayır. Öyle örnekler vardı ki, görevden alınan okul müdürünün bir hafta sonra arkasından üstün başarı belgesi yolladılar. Sicil notları 90-95-100, geriye doğru haklarında soruşturma yok. Tek suçları köle olmayı kabul etmemek." dedi.

'OKUL İDARECİLERİ İKİ KEZ MAHKEME KAZANDI, İKİNCİ KEZ GÖREVDEN ALINDI'

Görevden alınan yüzlerce idarecinin Bursa İdari Mahkemelerine gittiğini vurgulayan Türkoğlu, şunları kaydetti: "Burada gördüğünüz mahkeme kararlarının bir kısmı. Hepsi mahkemeleri kazandılar. Mahkemeler dedi ki, "sizin bu yaptığınız hukuka uygun değil, değerlendirmeler objektif değil, hakkaniyete uygun değil." Zannettik ki Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü bu mahkeme kararlarını uygulayacak. Uyguladı, bir saat, iki saat sonra aynı gün tekrar bütün idarecileri görevden aldı. Bunun üzerine tekrar bir kez daha yargıya gittik. O yargı süreci hala devam ediyor ama sonuçlananlar var. Örneğin 18 tanesi sonuçlandı. Yani insanlar ikinci kez mahkemeyi kazandı. Bunun üzerine yeniden göreve başlatılan okul idarecilerini de geçtiğimiz 15 tatilde hepsini bir keza daha görevden aldılar. Gerekçe ise yeni yönetmelik."

'UYGULANMAYAN MAHKEME KARALARINI BİR ESPRİSİ YOK DİYE YAKIYORUZ'

Bugün sabahtan itibaren bu idarecilerin yeniden "göstermelik" bir mülakata alındığını belirten Türkoğlu, şöyle devam etti: "Türkiye'de, Bursa'da ve özellikle Milli Eğitim'de, 28 Şubat, 12 Eylül darbeleri dahil, hiçbir darbe döneminde bile görülmeyen bir hukuksuzluk, bir hak gasbı, bir kıyım, bir ideolojik kadrolaşma ile karşı karşıyayız. İnsanlar mahkemelere de güvenmeyecekse, mahkeme kararları da uygulanmayacaksa ne yapacak bu insanlar. Bugün biz burada uygulanmayan mahkeme karalarının bir esprisi yoktur diye bu kararları yakacağız."

'LÜTFEN MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN, BU ZULÜM BİTSİN'

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na seslenen Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bir ilde en büyük mülki amir Validir. Bursa'da 50 binin üzerinde kamu çalışanı var. Hepimizin amirisin ama sayın Karaloğlu, sen hepimizin valisi değilsin. Sen yalnızca ve yalnızca yandaşların valisisin. Sen bu mahkeme kararları uygulanmıyorken, kamuda baskı, mobing, ötekileştirme almış başını gitmişken, sana bir de yılın valisi ödülünü vermişler. Niye vermişler, kim vermiş bunu da anlamakta zorluk çekiyoruz. Lütfen mahkeme kararları uygulansın, lütfen kamudaki baskı ve zulüm bitsin."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43