• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C

Madalya tutkusu

Madalya tutkusu
Ümit Milli Basketbol Takımı, İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nı yine madalyasız geçmedi, 1995 jenerasyonu son alt yapı turnuvasında da bronz kazanıp, kürsüye çıkarak gönülleri fethetti.

Türk Basketbolu alt yapılarda madalyaya doymuyor. Kısa süre önce Genç Milli Basketbol Takımı’nın Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği bronz madalyanın ardından, Ümit Milliler de İtalya’daki Avrupa Şampiyonası’nda aynı dereceye ulaştı.

Yarı finalde, turnuvayı yenilgisiz şampiyon bitiren Sırbistan’a kaybederek final hakkını yitirse de, üçüncülük maçında Fransa karşısında üstün bir oyunla galibiyete ulaşan Ümit Milli Takım, bronz madalyaya ulaştı, dün de Türkiye’ye dönüş yaptı.

‘Destek çok büyüktü’

Ümit Milli Basketbol Takımı Antrenörü Taner Günay, 1995 jenerasyonunun son alt yapı organizasyonunu madalya ile bitirmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Günay, “Son üç senedir madalyanın rengi altındı ama bu sene çok ağır ve zorlu şartlar altında hazırlandık. Çok karakterli ve düzgün oyuncularla beraber oynadık ve çok büyük bir ekip desteği gördüm. Hiçbirinin hakkını ödeyemem. Çok zor bir turnuva oldu ve çok ciddi bir karakter koyarak, hücumumuz kötü olduğunda savunmamıza güvenerek maçları kazandık. Karar verebilen ve iş yapabilen oyuncularımız var. 95 jenerasyonu için bu şampiyona son altyapı turnuvası. Yozgat ve Samsun’da düzenlediğimiz kamplarla başladığımız yol, buraya kadar geldi. Onları yetiştiren ailelerine, okul öğretmenlerine, kulüplerine ve kulüp antrenörlerine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

12 Dev Adam start verdi

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı, çalışmalarına dün Çeşme’de start verdi. Coach Ergin Ataman, bu kampın, yüksek tempolu çalışmalar için hazırlık niteliğinde olduğunu söyledi. Ataman, “Zor bir gruptayız ama bu gruptan çıkıp olimpiyatlara katılmak en büyük hedefimiz. Geçen yıl dünya şampiyonasında ilk 8’e girmiştik. İnşallah Çeşme kampı güzel bir başlangıç olur ve bu sefer hem madalyaya ulaşır hem de olimpiyat vizesini alırız” dedi.

Öte yandan Boby Dixon ile NBA’de oynayan Ersan İlyasova, Ömer Aşık ve Furkan Aldemir’in de İstanbul’da takıma katılacakları bildirdi.


 



Etiketler: basketbol , İtalya , Sırbistan , Ergin Ataman , Fransa , Çeşme , İstanbul , NBA , Avrupa , Ersan İlyasova , Ömer Aşık , Video , Yozgat , furkan aldemir , Samsun

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78