• BIST 9203.37
  • Altın 4292.699
  • Dolar 39.7046
  • Euro 45.659
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Lise öğrencileri 'EngelSizsiniz' projesi kapsamında engellilerin yerine geçti

Lise öğrencileri 'EngelSizsiniz' projesi kapsamında engellilerin yerine geçti
ÇANKIRI - Çankırı Yazarlar Ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD)'nin "Düşünce İstasyonları" projesinde yer alan 25 öğrenci arasındaki 11. sınıflar, "EngelSizsiniz" başlığı altında yeni bir projeyi ha

ÇANKIRI - Çankırı Yazarlar Ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD)'nin "Düşünce İstasyonları" projesinde yer alan 25 öğrenci arasındaki 11. sınıflar, "EngelSizsiniz" başlığı altında yeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje tanıtımı için çay bahçesinde biraraya gelen gençlere Vali Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Çankırı Engelliler Derneği Başkanı Selami Deveci ve ÇAYASAD Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

Proje ekibi adını açıklama yapan Sümeyye Ayla, ÇAYASAD Düşünce İstasyonları projesi kapsamında Şanlıurfa'ya yapılan gezide proje düşüncesinin ortaya çıktığını ifade ederek, "Arkadaşlarımız iki saatliğine işitme, görme ve bedensel engelli gibi davranıp Çankırı sokaklarında gezerek, esnaf ziyaretleri yapacaklar. Daha sonra arkadaşlarımızla toplanıp yaşadıkları zorlukları, olumlu davranışları kitap haline getireceğiz." dedi. Ayla, insanların kandırma veya dalga geçme gibi algılamaması için ziyaret sonunda zarf içinde verecekleri bilgi notu ile projeyi anlatacaklarını söyledi. Halk olarak engelli bireylere karşı duyarlı olunmadığının altını çizen Ayla, "Engellilerimiz için yapılan sarı şeritlerin üzerine araba çekiliyor, rampa üzerlerine tezgah açılıyor." ifadelerini kullandı.

Vali Özcan ise Düşünce İstasyonları projesi kapsamında Bursa, Konya, Şanlıurfa ve İstanbul'a gittiklerini, Ramazan Bayramı'nda Bosna Hersek ve Makedonya'ya gideceklerini belirterek, "Bu, gençlerin yaptığı en önemli projedir. Bu olaya çok önem veriyorum. Gençlerimizi ve emeği geçenleri tebrik ediyorum." dedi.

Proje ekibinden öğrencilerin düşüncelerini ifade etmesinin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı da, "Hayatı birlikte yaşıyoruz. Nimeti de külfeti de birlikte paylaşacağız. Ülkemizde engellilerle ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. İnsanlarımızın duyarlılığı her geçen gün artıyor. Gençlerimiz bu anlamda çok önemli proje yürütüyorlar." dedi.

Konuşmaların ardından proje ekibi sahaya çıktı. Yazıcı, projede işitme engelli olarak görev aldı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Denizlerin "Sultan"ı Koç Müzesi'nde09 Eylül 2024 Pazartesi 12:29
  • Şehirlerin cinsiyeti olur mu?02 Eylül 2024 Pazartesi 13:38
  • Yaz sonu güneş alerjisine dikkat02 Eylül 2024 Pazartesi 11:30
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102.Yılı29 Ağustos 2024 Perşembe 10:50
  • Sosyal medyada okul heyecanı26 Ağustos 2024 Pazartesi 10:42
  • Yaz aşkları neden kısa sürer?24 Ağustos 2024 Cumartesi 10:07
  • Korsan yayıncılık sorunu devam ediyor23 Ağustos 2024 Cuma 18:36
  • Evde yetişen şifalı bitkiler22 Ağustos 2024 Perşembe 09:05
  • İnternet kullananlar dikkat!15 Ağustos 2024 Perşembe 11:28
  • Milyonlar Yusuf Dikeç’i konuştu15 Ağustos 2024 Perşembe 10:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43