• BIST 9130.15
  • Altın 4040.653
  • Dolar 38.5343
  • Euro 43.7205
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Lansman tarihi belli oldu

Lansman tarihi belli oldu
Yerli otomobilin tanıtım tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobilin 27 Aralık günü Gebze'de tanıtılacağını söyledi. Yerli otomobilin gösterimi beklenenden uzun zaman aldı. Hatta bu yüzden otomobili üretecek ortak girişim grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerini de almıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli otomobil için ”27 Aralık Cuma günü Gebze'de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım” açıklaması ardından yerli otomobilin örtülü fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

2011’den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017’de hız kazandı. Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding 2017’de Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, imzalandı.

 

 

Projedeki firmanın yanı sıra TOBB da şirkete ortak oldu. Gebze’de 6 ortaklı projede imzalar atılarak, 31 Mayıs 2018’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu. TOGG CEO’luğuna Haziran 2018’de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze’deki Bilişim Vadisi’ne taşındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43