• BIST 9102.02
  • Altın 4291.339
  • Dolar 39.6512
  • Euro 45.6214
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Kütahya'daki orman yangını söndürülemiyor

Kütahya'daki orman yangını söndürülemiyor
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangını, arazinin sarp olması nedeniyle kontrol altına alınamıyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangını, arazinin sarp olması nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan yangına ekipler güçlükle müdahale ediyor.

Tavşanlı ilçesine 30 kilometre uzaklıkta Değirmisaz köyü Taşpınar mevkiinde dün saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına ekipler, müdahale etmekte güçlük çekti. Bölgeye sevk edilen Tavşanlı Belediyesi, çevre beldelerden gelen itfaiye ekipleri ile ilçelerden gelen orman arazözleri, bölgenin sarp olmasından dolayı yangına uzaktan müdahale etmeye çalıştı.

Kontrol altına alınamayan yangına, Değirmisaz ve çevre köylerden gelen köylüler de müdahalede bulunuyor. Bursa ve Balıkesir illerinden gelen yangın söndürme helikopterleri, söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Tavşanlı İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Yangın sebebinin henüz belli olmadığını belirten Kaymakam Hatipoğlu, "Değirmisaz bölgesinde büyük bir orman yangını ile karşı karşıyayız. Malum çok sıcak hava dönemi geçiriyoruz. Orman yangınları ile ilgili büyük bir hassasiyetimiz vardı. Tüm ekiplerimiz görevlerinin başında. Ayrıca hem bölge halkının hem de şirketlerin duyarlılığı söz konusu. Herkes büyük bir seferberlik ile yangına müdahale ile ilgili olarak uğraşıyorlar. Şu an itibari ile 2 yangın helikopteri müdahale etmeye devam ediyor. Bu rakam önümüzdeki saatlerde muhakkak artacaktır. Ben inşallah en kısa zamanda söndürüleceği umudu içerisindeyim. Şu an yaklaşık 10 hektarlık bir alan üzerinde etki sahası içerisinde. İnşallah en kısa zaman içerisinde bu badireyi atlatırız. Vatandaşlarımızdan bazıları o kadar yoldan yaya olarak gelip söndürme çalışmasına geliyorlar. Bu duyarlılıkları için hem köylülerimize hem de Tavşanlılarımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yangının demiryolundan geçen yük trenlerinin fren yaparak kıvılcım oluşturmasından çıkmış olabileceği iddia edildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Konut satışları artıyor19 Haziran 2025 Perşembe 10:44
  • TBMM'de 'Talat Paşa' gerginliği19 Haziran 2025 Perşembe 08:03
  • Bakan Yerlikaya'dan o görüntülere ilişkin açıklama18 Haziran 2025 Çarşamba 19:02
  • Özel, Muharrem İnce'yi baba ocağına davet etti18 Haziran 2025 Çarşamba 13:03
  • Özdağ şükür namazını orada kıldı18 Haziran 2025 Çarşamba 11:46
  • 6 ilde operasyon! Elebaşı yakalandı...18 Haziran 2025 Çarşamba 10:55
  • Merve Taşkın hakim karşısında18 Haziran 2025 Çarşamba 10:53
  • Onlarca sahte altın ele geçirildi18 Haziran 2025 Çarşamba 10:49
  • Gürbulak Sınır Kapısı'nda yoğunluk18 Haziran 2025 Çarşamba 10:24
  • Ümit Özdağ hakkında tahliye edildi17 Haziran 2025 Salı 11:38
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43