• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Kurtulmuş'tan Zarrab açıklaması

Kurtulmuş'tan Zarrab açıklaması
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili "Yeni anayasa meselesi sadece AKP'nin boynunun borcu değildir. Parlamentoda bulunan bütün partilerin en önemli siyasi sorumluluğudur. Hiç kimse bu görevden kaçamaz." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Pakistan'da meydana gelen terör saldırısını sert bir şekilde kınayan Kurtulmuş, "Her birisine hükümetimiz adına taziyelerimi iletiyoruz. Acılarını paylaştığımızı, acılarını hafifletmek için her türlü desteği verdiğimizi bir kere daha en yüksek sesle yenilemek istiyoruz. Bu saldırıyı yapanlar, çoğu çocuk önemli bir kısmı da kadınlardan müteşekkil olan bu masun insanları öldürenler değil Müslüman insan dahi olamazlar. Bu saldırının hiçbir gerekçeyle, hiçbir mazeretle izah edilmesi mümkün değildir. İnsanlığa, insan oğluna karşı yapılmış saldırıdır. Herkesin bütün dünyadaki herkesin bu saldırıyı kınaması gerekir. Terörün dini, dili milleti haysiyeti yoktur. O haysiyetsiz, şerefsiz, namussuz saldırıyı bütün benliğimizle kınadığımızı belirtmek istiyorum." diye konuştu.

TBMM'DE GRUBU BULUNAN BÜTÜN SİYASİ PARTİLER, KENDİ İÇLERİNDE BİR SİYASİ ETİK KURULU KURACAKLAR

Bakanlar Kurulu'nda, Siyasi Etik Yasası ile ilgili çalışmaların ele alındığını dile getiren Kurtulmuş, TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilerin kendi içlerinde bir siyasi etik kurulu kuracaklarını ifade etti. Ayrıca, TBMM Başkanı'nın başkanlığında 10 kişiden oluşan bir etik komisyonu oluşturulacağını belirten Kurtulmuş, "Bu kurullarda, etik davranış kalıplarından mal bildirimine kadar bütün alanlarda TBMM üyelerinin nasıl hareket edecekleri, başta partilerin kendi etik kurullarında olmak üzere bu mekanizma içinde değerlendirilecek." diye konuştu.

"PARLAMENTODA BULUNAN BÜTÜN PARTİLERİN EN ÖNEMLİ SİYASİ SORUMLULUĞUDUR"

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Kurtulmuş, hiç kimsenin bu görevden kaçmaması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, "Öncelikle şunu ifade etmek isterim: Yeni anayasa meselesi sadece AKP'nin boynunun borcu değildir; parlamentoda bulunan bütün partilerin en önemli siyasi sorumluluğudur. Hiç kimse bu görevden kaçamaz. Biz AK Parti olarak diğer partilerle ortak noktaya gelinmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu mesele, sonsuza kadar beklenecek bir mesele değildir. Biz aylar öncesinden söylüyorduk, şimdi uygulamaya koyacağız. Kendimize göre parti içerisinde tartıştığımız, olgunlaştırdığımız, önümüzdeki dönemde de muhtemelen nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız anayasa taslağımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunar ve bu taslağın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesi için, yani 367'yi bulması için gerekli çalışmayı yaparız. TBMM'den geçemezse 330'u bulup millete gitmesi için çalışmayı yapacağız." ifadelerini kullandı.

RIZA ZARRAB'IN ABD'DE TUTUKLANMASI

İran asıllı işadamı Rıza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Söz konusu dava ABD'de, yurt dışında başlamış olan hukuki bir süreçtir. Söz konusu davayla ilgili resmi bir bilgi talebi ya da resmi bir talep Türkiye'ye aktarılmış değildir, gelmiş değildir." şeklinde konuştu.

"PYD'NİN, FIRAT'IN BATISINA YERLEŞMESİNİN MİLLİ MENFAATLER BAKIMINDAN SAKINCALI"

Türkiye'nin, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Münbiç'in batısına yerleştirilmesiyle ilgili tavrının çok açık olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, PYD'nin Fırat'ın batısına yerleşmesinin milli menfaatleri bakımından sakıncalı olduğunu başından beri ifade etmektedir. Gelişen olaylar da bizim bu tedirginliğimiz ve hassasiyetimizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymuştur. Dolayısıyla biz ABD'nin Türkiye ile dostluk ilişkilerini uzun yıllardır sürdüren bir devlet olarak Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetine saygı göstereceğini ümit ediyoruz. Ve PYD'nin de Türkiye bakımından özellikle Kuzey Suriye'de tehlikeli bir örgüt olduğunun bilinmesini istiyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78