• BIST 10505.11
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Kurtulmuş'a o görüntüler soruldu

Kurtulmuş'a o görüntüler soruldu
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 2016 yılının son bakanlar kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin ‘IŞİD’in kendi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı görüntüler vardı. Resmi açıklama gelmedi. Bir değerlendirmeniz olur mu?’ sorusunu yanıtlayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:
 
“Bu video görüntüleriyle ilgili henüz TSK ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Zaten teyit edilmiş bir bilgi olsa bunu kamuoyuyla paylaşırız. Soruyu sorduğunuz için özellikle teşekkür ediyorum. Bu tür terör örgütleri dünyanın aşağılık, en kirli mekanizmaları. Olsun, olmasın herhangi bir video görüntüsünü yayınlayarak, halka korku salmak istiyor. Halkı çaresizliğe itmek istiyor. Halkı kendi içine kapatmaya çalışıyor. Herkes birbirinden, yanındakinden korksun istiyor. Kusura bakmasınlar. Medyadaki bazı arkadaşlar da lütfen ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye şu anda DEAŞ’la fiilen sahada bir savaş halindedir. Oturduğu sıcak masaların üstünde uyduruk görüntüler üzerinden propagandalarla Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir. Sosyal medya, büyük bir imkan, büyük bir nimet. Bundan milletimizin menfaatleri istikametinde istifade edelim. Terör örgütlerinin istediği şekilde sosyal medyayı kullanacak bir duyarsızlık içerisinde kimse olmasın. Bu milli bir sorumluluktur, milli bir görevdir. Çok şükür ulusal medya da bu anlamda büyük oranda özellikle son dönemlerde bu konuda ciddi bir dayanışma vardır. Haberleri milli menfaatlerimizin süzgecinden geçirerek, değerlendiriyorlar. Bu değerlendirme içerisinde hareket eden medya kuruluşlarımıza da çok teşekkür ediyorum”
 
Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen en kritik nokta El Bab operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş "DEAŞ'ın güçlerini El Bab'a kaydırdığı iddialarına istinaden şu açıklamayı yaptı: Musul'da DEAŞ çok kuvvetli bir şekilde direnç gösterdiği için Musul operasyonu zaten bitirilemedi. DAEŞ unsurları Musul'dan ayrıldılar diye El-Bab Operasyonu savsaklanıyor değil. Musul'daki DEAŞ unsurları orada varlıklarını sürdürüyorlar. Bu bilgi yanlış ve tutarsız bir bilgidir.
 
Kurtulmuş'un açıklamaları başlıklar halinde şöyle oldu:
 
YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
 
"Yeni anayasa paketi ile ilgili görüşmelerimiz MHP ile başından beri şeffaf bir şekilde yürütülüyor. Tam bir mutabakat halinde kararlaştırlılan Yeni Anayasa paketine ilişkin MHP'nin desteği sürecektir."
 
DEAŞ'IN GÜÇLERİNİ EL BAB'A KAYDIRDIĞI İDDİASI
 
"Musul'da DEAŞ çok kuvvetli bir şekilde direnç gösterdiği için Musul operasyonu zaten bitirilemedi. DEAŞ unsurları Musul'dan ayrıldılar diye El-Bab Operasyonu savsaklanıyor değil. Musul'daki DEAŞ unsurları orada varlıklarını sürdürüyorlar. Bu bilgi yanlış ve tutarsız bir bilgidir. Türkiye EL Bab operasyonu ile ilgili tüm tarafları tam zamanında bilgilendirmektedir. Örneğin Menbiç'ten PYD unsurlarının çıkarılması için görüşmeler devam ediyor. Türkiye'ye kimse destek vermesede milli birlikleriyle bu meseleyi çözecek durumdadır."
 
HALEP'TEKİ TAHLİYELER
 
"Sahanın son derece karmaşık olduğunu görmemiz lazım. Bu coğrafya sürdürülmesi gereken 3 tane önemli operasyon var (Musul, Rakka ve El Bab) bu konuda sosyal medyadaki yorumlara istinaden konuşulmaması gerekiyor. Bu şehirlerin hepsinde Suriyeli muhaliflerin olması bölgenin tabiatı gereğidir."
 
ANAYASA KOMİSYONUNDAKİ GÖRÜŞMELER
 
"Önümüzdeki süreç çok önemlidir. Yeni anayasa paketi kaçla meclisten çıksada Türkiye referanduma gidecek. Desteği milletvekilleri verirse bu paket millete gider. Millet evet derse bu kararın önüne kimse geçemez. Al gülüm ver gülüm dönemi tarihe karıştı. Herkesin uslubuna dikkat etmesi lazım. Kaldı ki Türkiye'nin milli mücadelesi kimsenin malı değildir. Atatürk herkesin ortak değeridir, Erdoğan da bugünkü türkiye'nin başkomutanıdır. Türkiye'de bırakın bazı değerlerimiz ortak kalsın. Allah aşkına dokunmayın. Cumhuriyetin kurucu liderini bugün siyasi malzeme yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu siyaseten büyük bir talihsizliktir."
 
OHAL DEVAM EDECEK Mİ?
 
"Eğer OHAL uygulamaları olmasaydı terörle mücadelede atılan bir çok adımın atılması mümkün olmayacaktı. Eğer siyasi şartlar elverirse OHAL kaldırılır ama bugün bu konuda alınmış bir karar yoktur."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Dervişoğlu, Özgür Özel’le görüştü16 Mayıs 2024 Perşembe 15:31
  • 22 ilde terör operasyonu16 Mayıs 2024 Perşembe 15:26
  • Yaz okulları tarihi belli oldu16 Mayıs 2024 Perşembe 15:11
  • Bakan Fidan, Bahous ile görüştü16 Mayıs 2024 Perşembe 15:09
  • MİT’ten nokta operasyon16 Mayıs 2024 Perşembe 10:49
  • ÖSYM, 18 Mayıs'ta iki sınav gerçekleştirecek16 Mayıs 2024 Perşembe 10:46
  • 7 ilde ‘Mahzen-47’ operasyonu16 Mayıs 2024 Perşembe 10:11
  • Yurtta hava durumu16 Mayıs 2024 Perşembe 09:49
  • Terörle mücadele sürüyor16 Mayıs 2024 Perşembe 09:42
  • Erdoğan: CHP'ye iadeiziyaret yapacağım15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78