• BIST 13292.93
  • Altın 6266.18
  • Dolar 47.4049
  • Euro 54.7575
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C

Kurban kesim yerleri denetlendi

Kurban kesim yerleri denetlendi
Mustafakemalpaşa’da ekipler denetimleri sıkılaştırdı...

Mustafakemalpaşa Belediyesi Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçe genelinde faaliyet gösteren kurban kesim yerlerini denetledi. 

Bursa haber...    

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın talimatları çerçevesinde harekete geçen Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüklerine bağlı denetim ekipleri, Kurban Bayramı öncesi, İlçe Müftülüğünce belirlenen kesim alanlarında incelemelerde bulundu. 

Kurban kesim yerlerinde yapılan denetimlerde temizlik ve sağlık kurallarına yönelik uyarılarda bulunurken, kesimhanelerin temizliği, kesimden çıkacak atıkların ve atık suların bertaraf yöntemleri, hijyen şartları gibi hususlar kontrol edildi. Yapılan denetimlerde kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ gereği kesim yerlerinde uygulanması gereken fiziki düzenlemeler hakkında yer sahipleri de bilgilendirildi. 

‘’Kurban Hizmetleri Komisyonu ile koordinasyon halindeyiz’’ 

İlgili Bakanlıkların taşra teşkilatlarının katılımıyla ilçemizde kurban hizmetleri komisyonunun oluşturulduğunu ve paydaş kurumlarla denetimlere devam edeceklerinin altını çizen Başkan Kanar, “Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlerimiz ve zabıta memurlarımız, kesim öncesi yapılan denetimlerde İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri ve din görevlisi arkadaşlarımızla koordineli çalıştılar. Gıda hijyeni ve kesimlerin halk sağlığına uygunluğu her zaman önceliğimiz” ifadelerinde bulundu. 

‘’İhmale, uygunsuz şartlara ve kaçak kesime asla izin verilmeyecek” 

Kurban Bayramı öncesinde denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Kardeşliğimizin ve yardımlaşma kültürümüzün pekiştiği Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığı için sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. İslam geleneğinde özel bir yeri olan kurban ibadetinin usulüne uygun şekilde yapılması, muhtemel kazaların önüne geçilmesi ve bayramın en güzel şekilde geçmesi için mesai arkadaşlarımızla birlikte tüm tedbirlerimizi alıyoruz. İhmale, uygunsuz şartlara ve kaçak kesime asla izin vermeyecek, cezai işlemleri uygulayacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız izinsiz ve uygun olmayan yerlerde kesim yapmamaya lütfen özen göstersinler. Tüm hemşerilerimin Kurban Bayramını şimdiden kutlarım” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir'den Akademi Caddesi'ne konfor ayarı29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:40
  • Nilüfer'de 4 yıkım birden29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:33
  • Nilüfer'de içme suyu kapasitesi büyüyor29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:32
  • Nilüfer'de su kesintisi29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:30
  • Büyükşehir'den çiftçiye tam destek29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:29
  • Bursa'da kontrolden çıkan motosiklet dere yatağına düştü29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:27
  • Nilüfer Kent Konseyi'nden katı atık tesisine teknik ve bilimsel itiraz29 Temmuz 2026 Çarşamba 15:57
  • 2. Mudanya Caz Festivali başlıyor!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:55
  • Biba: Dirençli Bursa için güçlü bir veri altyapısı oluşturduk29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:53
  • Bursa'nın Plajları Testi Geçti29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43