• BIST 11348.83
  • Altın 5912.554
  • Dolar 42.7018
  • Euro 50.264
  • Bursa 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 5 °C

Kurban Bayramı coşkusu sokaklara taştı

Kurban Bayramı coşkusu sokaklara taştı
Kazakistan'da Kurban Bayramı büyük coşku ve sevinçle kutlanıyor.

Kazakistan'da Kurban Bayramı büyük coşku ve sevinçle kutlanıyor. Binlerce kişi bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Eski başkent Almatı'da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yollara düşen vatandaşlar camileri doldurdu. Almatı’da Kurban Bayramı, kılınan bayram namazıyla başladı.

Camilerde yer bulamayan binlerce vatandaş yanlarında getirdikleri seccadelerini cami avlusuna sererek bayram namazlarını eda etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren camileri dolduran Kazakistanlılar, namazların kılınmasının ardından birbirleri ile cami avlusunda bayramlaştı. Müslümanlar, bayram namazından sonra cami avlusunda birbirleri ile kucaklaştı. Açık alanları namaz kılmak için mesken tutan Müslümanlar, namazın akabinde getirilen teşrik tekbirlerine eşlik ederek okunan Kur-an'ı Kerim'i dinledi.

Yaklaşık 17 milyon nüfusa sahip Kazakistan’da 11 milyon Müslüman yaşıyor. Müslümanların yüzde 65’ini Kazaklar oluştururken onları Özbek, Uygur, Tatar, Kırgız, Başkırd, Tacik, Azeri, Çeçen ve İnguşlar izliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43