• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Kripto piyasasından güvenle çıkmak için 8 ipucu

Kripto piyasasından güvenle çıkmak için 8 ipucu
Kripto paralardaki ayı piyasasından güçlü çıkmayı sağlayacak 8 ipucu...

Kripto piyasaları son yıllarda yaşadığı çeşitli dalgalanmalarla yatırımcı güvenini sarsıyor. Özellikle piyasaların düşüşte olması, ayı piyasasına girildiğine dair güçlü bir işaret olduğunu gösteriyor. Soğuk cüzdanlar arasında önde gelen bir güvenli erişim noktası Ledger, kullanıcılara ayı piyasasından güçlü çıkmalarını sağlayacak 8 ipucu veriyor.

Ayı piyasasının sarsıntılı dönemlerinde kullanıcılar, kripto varlıklarını kontrol etmeden veya al-sat yapmadan uzun süre geçirmek zorunda kalabiliyor. Kripto borsası analiz firmaları, 2022 ayı piyasasının kullanıcılar açısından oldukça kötü deneyimler doğurduğunu ortaya koysa da bu durum tüm kullanıcılar için geçerli değil. Kripto borsalarında güvenle işlem yapmak ve varlıkları doğru şekilde yönetmek, kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Bu noktada kripto varlıkları çevrim dışı saklayan ve yüksek bir güvenlik katmanı sunan soğuk cüzdanlar arasında önde gelen bir güvenli erişim noktası olan Ledger, kullanıcıların ayı piyasasındaki dalgalanmalardan kaçınmaları ve varlıklarını güvenle yönetmeleri için 8 ipucu paylaşıyor.

“Ayı Piyasalarında Kullanıcılar Soğuk Cüzdanlara Yöneliyor”

“Kripto para piyasalarındaki dalgalanmalar ve aşağı yönlü hareketler, kullanıcılarda güvensizlik yaratıyor.” Ayı piyasasının tüm kullanıcıları olumsuz etkilemediğini ve piyasalar böyleyken kripto paralarını borsada tutmanın çok riskli olabileceğini ifade eden Ledger CEO'su Pascal Gauthier, “Her çeyrekte, Ledger için çok iyi bir yıl olan 2020'nin tamamı kadar gelir elde ediyoruz. Şu anda yıldan yıla hala yükselişteyiz. Bu da bize bu ayı piyasasının farklı olduğunu söylüyor. Bu gerçek bir ayı piyasası değil, daha ziyade merkezi değer teklifleri için bir ayı piyasası. Bu nedenle ayı piyasası tüm kullanıcıları olumsuz etkilemiyor. Tam aksine profesyonelleşmeyi artırarak kullanıcıların soğuk cüzdanlara yönelmesini sağlıyor.” diyor.

Ayı Piyasasından Güvenle Çıkmak İçin 8 İpucu

Soğuk cüzdanlar arasında önde gelen bir güvenli erişim noktası olan Ledger, ayı piyasasında kullanıcıların varlıklarını nasıl koruyacaklarına dair 8 ipucu paylaşıyor.

Kriptonuzu güvenceye alın. Piyasanın dalgalı olduğu dönemlerde, kriptonuzun aynı cüzdanda uzun süre kalması anlamına gelen HODL stratejisine odaklanabilirsiniz. Bu, riskleri bilmenin ve cüzdanınıza güvenmenin her zamankinden daha önemli olduğu anlamına geliyor. Varlıklarınızı HODL stratejisiyle güvenli bir şekilde tutmak için, kendi özel anahtarlarınızın kontrolünün sizde olup olmadığını ve onları doğru bir şekilde güvence altına alıp almadığınızı göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Özel anahtarlarınızın sorumluluğunu üstlenin. Sıcak cüzdanlarda tutulan varlıklar, siber saldırılara karşı savunmasız kalabiliyor. Örneğin, varlıklarınızı tuttuğunuz borsanın uğrayabileceği saldırılar varlıklarınızın güvenliğini yitirmenize sebep olabilir. Bu sebeple soğuk cüzdanlar, kripto mülkiyetinin kontrolünü ve güvenliğini sağlamak için büyük önem taşıyor. Soğuk cüzdanların çevrim dışı olarak kullanılması, dışarıdan gelen saldırılara karşı koruma sağlayarak varlıklarınızı güvenle saklamanıza imkan veriyor.

NFT'lerinizi koruyun. Ayı piyasası sırasında sadece kripto varlıklarınızı değil NFT’lerinizi de güvenle saklamanız gerekiyor. NFT'lerin artan popülaritesi yalnızca sanat ve kripto meraklılarını değil, aynı zamanda siber saldırganları da cezbediyor. Bu nedenle soğuk depolama sisteminde saklanan NFT'ler, dışardan gelebilecek siber saldırılara karşı varlıklarınızı güvenle korumanızı sağlıyor.

Dolar maliyet ortalaması ile FOMO'yu yenin. FOMO nedeniyle bir varlığa yatırım yapmak, yalnızca piyasa pompalanırken değil, her zaman kötü bir fikir olarak karşılanabiliyor. Ancak, belirli bir kripto projesine yatırım yapmaya karar verdiyseniz, dolar maliyet ortalamasını (DSA) kullanmak FOMO’dan kaçınmak için kolay bir yol olmakla birlikte bütçenizi de bir yıl boyunca güvenle tutmanızı sağlıyor.

Temel proje analizi yapın. Temel proje analizi yapmak için projelerin arkasındaki ekipleri, sunduğu olanakları ve olası geleceğini doğru bir şekilde analiz etmek gerekiyor. Ledger CEO'su Pascal Gauthier, temel piyasa analizi yapmanın piyasalar dalgalanma yaşasa bile kullanıcılar için önemli bir fırsat olduğunu ve bu süreçten kullanıcıların güçlenerek çıkabileceğini dile getiriyor. 

Akıllı sözleşme verilerini okumayı öğrenin. Akıllı sözleşmeler; kripto, DeFi projeleri, NFT’ler ve dApp’lerin temeli olarak biliniyor. Kullanıcılar, yatırım süreçlerini yürütmek için yasal bir aracıya ihtiyaç duymadan birbirleriyle direkt etkileşim kurmalarını sağlayan anlaşmalara ihtiyaç duyabiliyor. Bu nedenle akıllı bir sözleşmenin nasıl okunduğunu bilmek, kullanıcılara ilerleyen dönemlerde büyük zaman kazandırarak piyasalardan kazançlı çıkmalarını sağlayabiliyor.

Bir NFT projesinin nasıl boyutlandırılacağını anlayın. Sanattan mülke, dijital mülkiyet ortamı çok hızlı değişiyor. Yeni varlıklar, kendi nüanslarının yanı sıra güçlü bir potansiyeli de bünyesinde barındırıyor. Bu nedenle NFT’lerin ABC’leri hakkında bilgi sahibi olmak, piyasa yeniden dalgalanma yaşadığında kullanıcıları kalıcı bir başarıya götürebilir.

Cüzdanınızı tanıyın. Kripto donanım cüzdanları, anahtarlarınızı internete bağlı cihazlardan gelen tehditler ve saldırılardan korumak için tasarlanmış olsa da, kripto varlıklarınıza yönelik tehditler sadece çevrim içi ortamlarla sınırlı değil. Bu nedenle soğuk cüzdan kullanmak, verilerinizi ve varlıklarınızı kötü amaçlı yazılım, casus yazılım ve kimlik avı saldırılarına karşı da koruyabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Siber tehditler seçime zarar verebilir mi?21 Mart 2024 Perşembe 13:18
  • Türkiye Tambir'den etkileniyor21 Mart 2024 Perşembe 11:53
  • Yapay zeka, geleceği yeniden tanımlıyor20 Mart 2024 Çarşamba 13:39
  • Helldivers 2 benzeri aksiyon oyunları19 Mart 2024 Salı 12:52
  • Hacklenme girişimine karşı önlemler19 Mart 2024 Salı 10:20
  • İnternette güvenli paylaşımın ipuçları18 Mart 2024 Pazartesi 12:06
  • Siber suçluların tehlikeli yüzü16 Mart 2024 Cumartesi 09:15
  • Yaşlıları hedef alan dolandırıcılık15 Mart 2024 Cuma 09:06
  • Casuslar dini festivalleri hedeflediler13 Mart 2024 Çarşamba 11:52
  • Kimlik avı saldırıları 2023'te arttı12 Mart 2024 Salı 11:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78