• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 27 °C

Korona korkusundan demir suyu içiyor

Korona korkusundan demir suyu içiyor
Binlerce derecede kızdırılmış demirle ısıtılmış suyu içip koronadan korunduğunu iddia etti

Bursa Bıçakçılığı Tarihi isimli kitabın yazarı Murat Kavaklı, binlerce derecelik kızdırılmış demirle ısıtılmış suyu içerek koronavirüsten korunuyor.

Bursa haber...


Bu işi bilmeyen insanların yapmaması uyarında bulunan Murat Kavaklı, bilmeden çok sayıda koronavirüslü kişiyle yan yana geldiğini ve içtiği bu demirli su sayesinde hiç hastalığa yakalanmadığını iddia etti. Bu suyu İbn-i Sina'nın kitabından alan Kavaklı, vücuda güç ve kuvvet verdiğini söyledi. Bıçakçı, atölyede bin 500 derece kızdırdığı paslanır çeliği suya defalarca sokarak içine de günlük sakızı koyuyor. Daha sonra bu suyu tülbentle süzerek içiyor. Kavaklı, bu suyu alışkın olmayan vatandaşların içmemesi tavsiyesinde bulunarak, faydadan çok zarar görebileceklerini söyledi.


Kendinin bir tıp mütehassısı olmadığını ifade eden Murat Kavaklı, "Tanıdığım bir çok demirci, temiz bir kazanın içine günlük sakızı ve su koyarak kızdırılmış demiri suya batırıyordu. Daha sonra bu suyu içiyorlardı. Demirciler binlerce yıldır demiri kızdırıp suya basarak suyunu içerler. Kızdırdığımız çelik paslanır olacak. Paslanmaz olmuyor. Bir kilo suya 5 gram günlük sakızı katıp bu suyun içine kızdırılmış paslanır çeliği sokup bekletiyoruz. Bu işlem defalarca devam ediyor. Demirciler bunu bu şekilde yapıyorlar. O suyun içinde biraz tortu oluşuyor. Bu su temiz bir tülbent yardımıyla süzülüyor. Koronavirüs sürecinde biz hazırladığım bu sudan ailece 4 defa içtik. Bu süreçte koronavirüslü insanlarla bilmeden yan yana bulunmuşuz, onlar karantinada yattılar, bize hiç hastalık bulaşmadı. İbn-i Sina'nın kitabında bu şekilde hazırlanan demir suyunun vücuda büyük bir direnç verdiği yazıyor" dedi.


"Bu suyu bilmeyen içmesin, fayda yerine zararı görür"


Bilmeyen insanın bu karışımdan içmemesi gerektiğini belirten Kavaklı, "Bunu duyan vatandaşlar yapmaya çalışabilir. Bu işin yapma tekniğini bilmeyen vatandaşlar faydadan çok zararını görür, denemesinler. Kötü sonuçlar doğurabilir" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da yürek yakan manzara31 Temmuz 2025 Perşembe 11:18
  • Bursa'da iş kazası: 1 ölü31 Temmuz 2025 Perşembe 11:03
  • Yangında ölen hayvanlar için gözyaşı döktü31 Temmuz 2025 Perşembe 10:57
  • Bursa’da film gibi hırsızlık31 Temmuz 2025 Perşembe 10:54
  • Bursa felaketi yaşadı! 10 bin futbol sahası büyüklüğünde...31 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Bir tek orası yeşil kaldı: 'Verilmiş sadakamız varmış'30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:46
  • Damat unuttu, gelin ölümden döndü30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:33
  • Bursa'da tekstil fabrikasında yangın30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:23
  • Polis kavgayı biber gazıyla ayırabildi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:19
  • O vatandaşa tanker hediye edildi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43