• BIST 10189.02
  • Altın 4298.6
  • Dolar 39.9159
  • Euro 47.0837
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 11 °C

Kızılay kadın afet gönüllüleri yetişiyor

Kızılay kadın afet gönüllüleri yetişiyor
Gönüllüler, afet ve insani yardım başta olmak üzere Kızılay'ın ana faaliyet alanlarına katkı sunuyor...

Her gönüllü destek, insani hizmetlerin devamlılığı açısından büyük önem taşıyor. Afet müdahale kapasitesini arttırmanın yanı sıra afetlere hazırlıklı olmak için Toplum Temelli Afet Yönetimini savunan Kızılay, 200 bini aşkın kayıtlı gönüllüsünden aldığı desteğini de verdiği eğitimlerle nitelikli hale getiriyor. Bu eğitim çalışmalarıyla afet gönüllüleri yetiştiren Kızılay, kadın gönüllülerine de bölge bölge oluşturulan “Kızılay Kadın Afet Gönüllüsü Yetiştirme Kampı” çalışmalarıyla Kızılay afet uzmanlarından afete müdahale eğitimini uygulamalı olarak veriyor.

Kuruluşunun ilk yıllarından bu yana kadın gönüllülerinin her zaman desteğini alan Kızılay,  Afet Yönetimi Genel Müdürlüğü, Kızılay Akademi Başkanlığı ve Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü ortak koordinasyonunda uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitim kapsamında Kızılay Kadın gönüllülerine Afet Malzemelerini Tanıma, Haberleşme, Afetlerde Beslenme ve İlk Yardım konularını anlatıyor. Gönüllüler, teorik eğitimlerinin yanı sıra çadır kuruyor, afet yemeği hazırlıyor, ilk yardım çalışması yapıyor. Eğitimlerini alan gönüllüler deprem, sel ve yangın gibi afetlere yönelik tatbikat çalışmalarına da katılacaklar.

Görev Almak İçin Gonulluol.org’a Kayıt Olunabilir

Kızılay’a gönüllü olmak isteyen herkes gonulluol.org adresini ziyaret ederek kayıt olabilir. Profil bilgilerini dolduran gönüllülerin kendisine atanan çevrimiçi eğitimleri de tamamlaması gerekiyor. Gönüllüler ayrıca profilini doldururken, gönüllülük alanlarından Afet ve Acil Durum, Çevre gibi faaliyetlerden görev almak istediklerini seçebiliyor. Daha sonra ise açılan görevlere başvuru yaparak gönüllülük faaliyetlerine aktif katılım sağlayabilir.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kene riski artıyor!27 Haziran 2025 Cuma 10:34
  • Doğru saatte güneşlenin26 Haziran 2025 Perşembe 11:02
  • Sıcaklarda Kalp Krizi Riskine Dikkat24 Haziran 2025 Salı 11:33
  • Obezite çocuklarda diş kaybına neden oluyor24 Haziran 2025 Salı 11:15
  • Beyaz yakalıların pandemisi: Tükenmişlik!24 Haziran 2025 Salı 11:11
  • Dış Kulak İltihabı Sezonu Açıldı!23 Haziran 2025 Pazartesi 09:25
  • Sanal anjiyo ile erken teşhis mümkün23 Haziran 2025 Pazartesi 09:19
  • Hareket Edemiyorlar Ama Duyuyorlar23 Haziran 2025 Pazartesi 09:16
  • Kulak sağlığınızdan olmayın!21 Haziran 2025 Cumartesi 12:18
  • Sadece yeme problemi değil, ruhsal bir sorun!21 Haziran 2025 Cumartesi 12:14
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43