• BIST 10853.49
  • Altın 4412.938
  • Dolar 40.6652
  • Euro 47.0505
  • Bursa 32 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 34 °C

Kız-erkek ayrı oturacak

Kız-erkek ayrı oturacak
Ortaokul müdürünün emri!
MERSİN’de İleri Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aygül’ün, ’Kız erkek öğrencilerin yan yana oturmasını yasaklama’ kararı aldığı iddia edildi.
 
Merkez Akdeniz İlçesi’nde 23 derslikli, 1090 öğrencinin eğitim gördüğü İleri Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül, cuma günü saat 11.00’de toplantı salonunda 62 öğretmen ile kurul toplantısı yaptı. Okulun genel sorunları ve öğretmenlerin çeşitli konulardaki istek ve önerilerini sıraladığı yaklaşık 1.5 saat süren toplantı sonunda Müdür Aygül iddiaya göre, "Kız ve erkek öğrenciler kesinlikle yan yana oturtulmayacak. Hangi veli ve öğrenci itiraz ederse, ’Müdür beyin talimatıdır’ denilecek. Bu karara herkes uymak zorundadır" dedi.
 
Müdürün bu kararı toplantıda şok etkisi yaratırken, bazı veli ve öğretmenler sosyal medya aracılığı ile karara tepki gösterdi.
 
"ÇAĞ DIŞI"
 
Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Açıkoğlu uygulamayı ’çağ dışı’ diye nitelendirerek şunları söyledi:
 
 
"Toplantı yapıldığı anda okulda bulunmaktaydım. Toplantı bitiminde çok sayıda öğretmen arkadaşımız konuyu bize iletince büyük şok yaşadım. Öğretmen arkadaşlarımız bu tür bir uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda okulda büyük sıkıntılar doğuracağını, yasakçı zihniyetin eğitime zarar vereceğini ifade ettiler. Müdür beyin bu kararını kabul etmemiz mümkün değil. Bu çağda böylesi yasakçı bir zihniyet kabul edilemez. Böyle bir uygulama karşısında sessiz kalmayacağız. Beklentimiz, müdür beyin bu anlamsız ve eğitim sistemini olumsuz etkileyerek kız ve erkek öğrenciler arasında huzursuzluğa neden olacak bu kararından geri adım atmasıdır."
 
UYGULAMA PAZARTESİ BAŞLIYOR
 
Müdür Hasan Hüseyin Aygül’ün ’Kız-erkek öğrenciler yan yana oturmayacaklar’ kararını yarından itibaren uygulamaya geçireceği öne sürüldü. Sosyal medya üzerinden haberleşen çok sayıda velinin ise yasağın uygulanacağı Pazartesi günü sabah erken saatlerde okula giderek tepkilerini dile getireceği bildirildi.
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Orman yangınlarında gizli tehlike04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:18
  • YÖK Başkanı'ndan sahte diploma açıklaması02 Ağustos 2025 Cumartesi 11:39
  • Diyanet'teki eskort skandalı büyüyor02 Ağustos 2025 Cumartesi 11:07
  • Çeşme'den sonra İzmir'de de kesintiler başlıyor *02 Ağustos 2025 Cumartesi 11:05
  • Jandarma'dan DEAŞ terör örgütüne darbe02 Ağustos 2025 Cumartesi 10:20
  • Antalya'da caretta caretta nöbeti02 Ağustos 2025 Cumartesi 10:17
  • Ebru Teğmen meğer işsizmiş!01 Ağustos 2025 Cuma 13:00
  • Açılım komisyonundaki ilk toplantının tarihi belli oldu01 Ağustos 2025 Cuma 12:54
  • Meteorolojiden sağanak uyarısı!01 Ağustos 2025 Cuma 12:04
  • İBB operasyonunda 7.dalga01 Ağustos 2025 Cuma 09:56
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43