• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

Kırşehir çevresinde şiddetli yağış, sel baskınlarına ve maddi hasara sebep oldu

Kırşehir çevresinde şiddetli yağış, sel baskınlarına ve maddi hasara sebep oldu
KIRŞEHİR - Kırşehir çevresinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış sonucu, ilçe ve köylerde sel ve su baskınları yaşandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden al

KIRŞEHİR - Kırşehir çevresinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış sonucu, ilçe ve köylerde sel ve su baskınları yaşandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış sonucu, Çiçekdağı ilçesine bağlı 5 köydeki ayçiçeği, şeker pancarı, kabak ve hububat ekili araziler olumsuz etkilendi. İbikli, Beşikli, Hacı Demirli köylerindeki arazilerin büyük kısmı sular altında kaldı. Köylerde 3 küçükbaş hayvanla 40 tavuk sele kapıldı.

Çiçekdağı'nın Kırıkkale sınırına yakın Bozlar Evci, Gölcük, Konurkale ve Çiçekli köylerinde dolu nedeniyle meyve bahçeleri zarar gördü.

KESİKKÖPRÜ KÖYÜ MEVKİ, KIRŞEHİR-AKSARAY KARAYOLU SEL SULARI ALTINDA KALDI

Öğleden sonra devam eden sağanak yağışlar merkeze bağlı birçok köyde de etkili oldu. Şiddetli yağış nedeniyle oluşan su ve sel baskını sonucu, arpa, buğday ve şeker pancarı ekili tarım arazileri zarar gördü.

Kırşehir'e 22 kilometre mesafedeki Kesikköprü köyü mevkii, Kırşehir-Aksaray kara yolu sel suları altında kaldı. Kırşehir'den Aksaray istikametine seyir halindeki bazı araçlar Kesikköprü köyü mevkisindeki karayolunda sel sularına kapılarak sürüklendi ve maddi hasar meydana gelirken can kaybı yaşanmadı.

Kesikköprü köyü Muhtarı Şahin Koç, Karakuyu köyü yönünden gelen sel sularının bir anda köye ulaştığını ve dere yataklarının taşması ile köyün büyük bir kısmında sel baskını yaşandığını ifade etti. Köy Muhtarı Şahin Koç, Kesikköprü köyü içinde bulunan tarihi Cacabey Kervansarayı'nın arka caddesinden geçen içme suyu isale hattının selden etkilenerek kullanım dışı kaldığını belirtti ve "Şu an itibari ile köyde içme suyumuz yok, köy içinde bulunan bir çeşmeden taşıma yöntemi ile içme suyu ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.
Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı köyde, ekili tarım alanları ve meyve bahçeleri sel suları altında kalırken, köyün büyükbaş ve küçükbaş hayvanları yaz mevsimi olması dolayısı ile yaylada olduğu için sel ve su baskınlarından etkilenmedi.

Kesikköprü köyü yerleşim alanı yakınından geçmekte olan Kızılırmak nehrinin karşı tarafında bulunan Kuruağıl köyü Muhtarı Şenol Büyükşahin ise köylerinin sağanak yağıştan fazla etkilenmediğini bazı zirai alanların su altında kaldığı belirtirken, Kırşehir-Aksaray kara yolunun sel suları altında kalmasıyla mahsur kalan araçları traktörler ile çekerek yardımcı olduklarını ifade etti.

Kırşehir, AFAD ekiplerinin bölgede havadan ve karadan kontrol çalışmaları sürerken, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Özel İdare İl Müdürlüklerinin bölgede ekipler görevlendirerek, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçesi ile merkeze bağlı köylerde zarar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43