• BIST 10372.04
  • Altın 4847.619
  • Dolar 41.3751
  • Euro 48.5422
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 14 °C

Kırıkkale'de sucuk kuyruğu

Kırıkkale'de sucuk kuyruğu
Kırıkkale'de kurbanlıklarını kesenler, etlerin bir kısmını sucuk olarak değerlendirmek üzere baharatçılara ve kasaplara akın etti. Piyasada çeşitli marka sucukların kilosu yaklaşık 60 lirayı bulurken, vatandaşlar kurban etlerini kilosu 6 TL'den sucuk yapt

KIRIKKALE (CİHAN)- Kırıkkale'de kurbanlıklarını kesenler, etlerin bir kısmını sucuk olarak değerlendirmek üzere baharatçılara ve kasaplara akın etti.

Kırıkkale'de kurbanlıklarını kesenler, etlerin bir kısmını sucuk olarak değerlendirmek üzere baharatçılara ve kasaplara akın etti. Piyasada çeşitli marka sucukların kilosu yaklaşık 60 lirayı bulurken, vatandaşlar kurban etlerini kilosu 6 TL'den sucuk yaptırıyor.

Kırıkkale'de baharatçılık yapan İhsan Ünlü, el değmeden sucuk yapma imkanına sahip olduğunu belirterek, "Sucuk için önce kuşbaşı olarak et, daha sonra kıyma çekilmesi gerekiyor. Dededen kalma mesleğimizi yerine getirirken kısıtlı bütçeye sahip vatandaşlarımız için hazırladığımız sucuklar piyasadaki sucuklara oranla daha ucuza ortaya çıkmış oluyor. Vatandaşlarımızın etlerini daha uzun süreli muhafaza etmeleri için sucuk yapıyoruz. Baharatı işçiliği, her şeyi içinde bize ait olmak üzere kilosunu 6 TL'den yapıyoruz. Bayram sonuna kadar 15-16 ton arasında sucuk yapmamız söz konusu. 6 makine ile hizmet veriyoruz. Vatandaşlar sabahın erken saatinden itibaren hem kıyma çektiriyor, Hem de sucuk yaptırıyorlar." dedi.

Ali Yılmaz adlı vatandaş ise piyasada satılan sucuğun pahalı olduğunu, kurban etlerinden yaptırmanın daha uygun olduğunu belirterek, "Piyasada satılan sucuklar birbirini tutmuyor. Ucuza getirmek için baharatçılara koşuyoruz ve bu bizi memnun ediyor. Kış boyunca çoluk çocuk sucuk yeme imkanımız oluyor." diye konuştu.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İBB'den Marmara denizine temizlik04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:25
  • İBB 72 bin hayata dokundu!04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:21
  • Çalışma ruhsatları iptal edilemeyecek04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:00
  • Koç üniversitesinden rekor yükseliş19 Ekim 2022 Çarşamba 15:33
  • Türkiye'de sağlığına kavuştu10 Ekim 2021 Pazar 11:06
  • Gururlandıran uluslararası ödül!25 Eylül 2021 Cumartesi 15:36
  • Türk Defnesi global pazara açılıyor19 Eylül 2021 Pazar 20:43
  • Ramazan’a özel gönül sohbetleri10 Mayıs 2019 Cuma 13:03
  • Başkan Aktaş Fethiyelilerle bir araya geldi16 Mart 2018 Cuma 14:06
  • İznik Gölü'nde balık bolluğu16 Mart 2018 Cuma 11:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43