• BIST 11000.26
  • Altın 4886.471
  • Dolar 41.282
  • Euro 48.6311
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 27 °C

Kiraladıkları araçları çalıyorlar

Kiraladıkları araçları çalıyorlar
Rent a carcıların başı anahtar kopyacısı hırsızlarla dertte...

Bursa’da oto kiralama şirketlerinin başı, araçlarını kiralayıp yedek anahtarlarını çıkartarak otomobillerini çalan hırsızlarla dertte. Sigorta ve kasko şirketleri ise anahtarları çalındığı için kirama şirketlerinin zararını ödemiyor. 

Bursa haber...    

Bursa’da oto kiralama işi yapan çok sayıda rent a carcıya, son zamanlarda hırsızlar dadandı.  Hırsızların rent a carcıların araçlarını hiç zorlamadan çalması üzerine inceleme yapan dükkân sahipleri, araçlarını kiralayan hırsızlar tarafından yedek anahtarlarının çıkarılarak çalındığını tespit etti.

Yedek anahtarları kopyalanıp araçları çalındığı için, sigorta ve kasko firmaları, rent a car’cıların masraflarını teminat dışı olduğu gerekçesiyle karşılamadı. Mağdur esnaf yetkililerden yardım bekliyor. 

Bursa Oto Kiralama Şirketleri Sigorta Sorumlusu Yılmaz Vuruci, "Biz rent a carcıların ülkemiz ekonomisine büyük katkısı var. Çok ciddi sıkıntılarımız var. Araçlarımız müşterilerimizdeyken, daha önce aynı aracı kiralamış yasa dışı işler yapan kişiler tarafından çalınıyor. Müşterilerimizin kapılarından çalınıp, daha sonra müşterilerimizin senetleri icraya veriliyor. Müşterilerimizin kapısında kamera kayıtları olmasına rağmen, bu hırsızlıkla nitelendirdiğimiz suçlular maalesef serbest bırakılıyor. Emniyet ve savcılık kurumlarımızdan ricamız, bu konularda bize yardımcı ve destek olmaları’’ dedi. 

Oto kiralama dükkânı sahibi Esvet Uzun, "Yanımda çalışan elemanım, araçları bakım ve muayene için servislere götürüp getirirken, bizim bilgimiz dışında anahtarların yedeğini bastırmış. Daha ileride hırsızlık yapmak düşüncesiyle, bu araçlarımızın anahtarlarının yedeğini yaptırmış ve yanında bulundurmuş. Bizim bu konuda bilgimiz yoktu. Daha sonra araçlarımız tek tek çalındı. Müşteriler tarafından, gece yarısı saat üç civarında araçlarımızın çalındığı ihbar edilince hemen suç duyurusunda bulunduk. İki aracım emniyet güçleri tarafından bulundu ve bana teslim edildi. Geri kalan iki aracım ise 6 aydır hâlen bulunamadı. Sigorta şirketleri ve kasko firmaları ile de sıkıntılarımız var. Teminat dışı ve yedek anahtarlarınız çalınmış deyip, bizim hasarlarımızı ödemiyorlar. Aslında anahtarlar yedek anahtarlar değil. Yedek anahtarların kopyası çalınarak araçlarımız gitti. Şu an araçlarımı bulamıyorum ve mağdurum ’’ dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da marketi böyle kundakladı! O çocuk kamerada15 Eylül 2025 Pazartesi 09:48
  • Gençlerin sesi Bursa'dan yükseldi14 Eylül 2025 Pazar 13:13
  • Kazaya neden olan sürücü olay yerinden kaçtı14 Eylül 2025 Pazar 13:07
  • Site sakinlerine "yavru ayı" uyarısı!14 Eylül 2025 Pazar 13:04
  • Tartışma, silahlı çatışmaya döndü: 1 ağır yaralı14 Eylül 2025 Pazar 12:57
  • Başkan Bozbey'den ortak akıl çağrısı13 Eylül 2025 Cumartesi 12:17
  • Hanlar bölgesi otoparkla nefes aldı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:51
  • Bursa'nın kalbine dönüşüm müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 11:49
  • Firari suçlu trafikte yakalandı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:47
  • Tarihi çarşı özel harekata emanet13 Eylül 2025 Cumartesi 11:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43