• BIST 10218.58
  • Altın 2454.351
  • Dolar 32.2192
  • Euro 34.7005
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

'Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak'

'Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, SGK Hizmet Binalarının Toplu Açılış Töreni'nde konuştu
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili "Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır. Ortaköy saldırısının faili teröristin yakalanmış olması, bu güvenlik anlayışının önemli tezahürüdür. Bu konuda gayreti ve emeği olan İçişleri Bakanlığı'mız, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'müz başta olmak üzere tüm güvenlik ve istihbarat birimlerimizi tebrik ediyorum. Başta Sayın Başbakan'ımız olmak üzere bundan sonraki gayretlerinde de başarılarının artarak, devamını diliyorum." diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan, SGK Hizmet Binalarının Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Konuşmasında sosyal hukuk devleti vurgusu yapan Erdoğan, "Mali açıdan şeffaf ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemine sahibiz. Artık kurumlarımız, yatırım yapabiliyor. Hizmet kalitesini artırmanın yollarını arayabiliyor. Daha önce aylar süren işlemler, şimdi saatlere sığdırılmış durumda. Dünkü Türkiye'de emekli olmak demek, sefalete mahkum olmak demektir. Elbette gönlümüz çok daha fazlasını arzu eder. Fakat şu gerçeği de kabul etmek lazım. Bugün ülkemizde yaşı gelip emekli olan hiç kimsenin mağdur olması söz konusu değildir. Bugün ülkemizde sınırları içinde yaşayıp da sosyal güvenlik sisteminin dışında kalan kimse yoktur. Sosyal bir hukuk devletiyiz, diyoruz ya bunu lafla yapmıyoruz. Anayasa'daki sadece o cümleyle değil, icraatla yapıyoruz" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Türkiye'ye yönelik saldırıların en önemli araçlarından birinin de ekonomi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Elbette bu alanda kendi eksiklerimizden, sıkıntılarımızdan kaynaklanan sorunlar yok değil, var. Bunları gayet iyi biliyoruz. Çözümü için de çalışıyoruz. Nitekim dün gerek Cumhurbaşkanlığı'ndaki ekonomi danışmanlarımla gerekse hükümetteki ekonomiden sorumlu bakan arkadaşlarımızla başta Başbakan'ımız olmak üzere bir çalışma yaptık. Geçtiğimiz 14 yılda ekonomimizin geçirdiği yapısal dönüşüm ortadadır. Gereken yapısal reformlar zaten bizim gündemimizde. Özellikle 2013 yılından beri maruz kaldığımız tüm saldırılar, ekonomi boyutuyla sahnelenmektedir. Bu durumun ekonomiyi durdurma, bu tür çağrılardan sanayicilerimize 'Yatırım yapmayın. Paranızı bankada tutun' söylemlerine kadar çok pek emaresi açıkça ortadadır. Paranızı bankada tutun, dendiği zaman bu ne demektir biliyor musun? Paranı, o finans kuruluşlarının sahiplerine ver. Onlar hiçbir yatırım yapmadan reel sektöre oradan korkunç vurgunlar vursun, demektir. Parayı git, bankaya yatır. Bankanın patronları kimlerse onlar da vurgun yapsın. Bu, odur." dedi.
 
Düşük faiz vurgusunda bulunan Edoğan, "Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar eğer bu ülkede, girişimciye, yatırımcıya gerekli kredi musluklarını açmıyorsa açık söylüyorum; karşısında bizi, hükümeti bulacaktır. Çünkü yatırımcı kredi alabilecek ki mevcut yatırımı varsa onu genişletsin veya yeni yatırımlara girsin. Bu yatırım yapıldığı zaman istihdam olacak. İstihdam olunca üretim olacak. Kredi muslukları açıldığında verilen krediler insanı çıldırtırcasına yüksek faizle olmaz da hakikaten dürüst şekilde düşük faizle olursa rekabet gücünü yatırımcının artıracaktır. Bu da olduğu zaman Türkiye'nin sıçrama yapması çok daha çabuk olacaktır". diye konuştu.
 
Erdoğan şöyle devam etti: "Benim bu sözlerim birilerinin hoşuna gitmez. Bundan memnun olmazlar. Hatta bazıları da 'Cumhurbaşkanı olarak siz bunları söylemeyin. Bunları başkaları söyler'. Olur mu? Ben sorumluluk makamındayım. Ben söylemezsem olur mu? Bu millet, bize oy verirken, 'Benim haklarımı sonuna kadar koru' dedi. Biz de sonuna kadar korumaya mecburuz. Parayı acımasız kullananları, ben ekonomik terör estiriyorlar, diye vasıflandırıyorum. Terör örgütlerinin eylemlerine ve hedeflerine baktığınızda işin gerisinde ekonomik bir mesaj bulunduğunu görürsünüz. Oradan sizi vurmak, çökertmek isterler."
 
Türkiye'de düşünceye saygısı olmayanlar ve gaddarca saldırıda bulunanlar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz Hakkari'ye havalimanı yapıyoruz, adam gidiyor havalimanını vuruyor. Iğdır'a yapıyoruz aynı. Kars, Ağrı hiçbir ayrım yok. Hizmetlerin hepsini götürdük. Ben şimdi buradan bütün terör örgütlerine açıkça meydan okuyorum. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Çünkü bize göre sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır. 2013 yılında Gezi olaylarında sokakları ateşe veren vandallara nasıl meydanı bırakmadıysak, 17-25 Aralık'ta hukuk darbesi yapmak için kapımıza dayananlara nasıl eyvallah etmediysek, mahalli idareler, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimlerinde bizi yıkmaya çalışanlara nasıl fırsat vermediysek, 15 Temmuz'da darbe yapmak için harekete geçenleri nasıl milletimizle birlikte başarısızlığa uğrattıysak, Suriye'de sınırımızda terör bölgesi oluşturmaya çalışanların heveslerini nasıl kursaklarında bıraktıysak, ekonomide kurulan tuzakları, Suriye ve Irak'ta yazılan senaryoları, bölgemizde oynanan oyunları da aynı şekilde yerle yeksan edeceğiz"
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bozdoğan-37 operasyonu10 Mayıs 2024 Cuma 10:38
  • 20 İlde "Narkoçelik-16" operasyonu10 Mayıs 2024 Cuma 09:18
  • Okulların tatil iddialarına yalanlama09 Mayıs 2024 Perşembe 15:42
  • Eğitim çalışanları iş bırakıyor09 Mayıs 2024 Perşembe 14:46
  • Kayıp turist ölü olarak bulundu09 Mayıs 2024 Perşembe 14:30
  • Sinan Ateş cinayetinde dava günü belli oldu09 Mayıs 2024 Perşembe 14:25
  • Özel’den belediye başkanlarına uyarı09 Mayıs 2024 Perşembe 13:45
  • MHRS’de yeni dönem09 Mayıs 2024 Perşembe 13:36
  • Bakan Tekin sendika başkanları ile görüştü09 Mayıs 2024 Perşembe 12:59
  • Terörle mücadele devam ediyor09 Mayıs 2024 Perşembe 12:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78