• BIST 10739.57
  • Altın 2512.78
  • Dolar 32.2002
  • Euro 34.9723
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Kılıçdaroğlu'ndan çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan çağrı
"Ya, laik, demokratik, sosyal hukuk devlete inan, ya da o koltuğu terk et."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Meclis Başkanı'na söylemek istiyorum; ya bu devlete, Cumhuriyet'e, hukukun üstünlüğüne, kadın-erkek eşitliğine, yargının bağımsızlığına, medyanın özgürlüğüne, laik, demokratik, sosyal hukuk devlete inan, ya da o koltuğu terk et." çağrısı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Parti Grubu toplantısındaki haftalık sunuş konuşmasında, Suriye'den ateşlenen füze roketlerinin Kilis'e düşmesine ilişkin hükümete eleştirilerde bulundu, Kilis'te yaşayanların çektikleri sıkıntılara işaret etti.

Kılıçdaroğlu, en sorunlu kentlerin başında Kilis'in geldiğini belirterek, "Yaşayanların tamamı huzursuz, gelecekten ciddi endişelere sahipler. Neden Kilis Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline geldi? 25 Nisan'dan itibaren ölen 15, yaralanan 60, hastanelerde tedavi görenlerin sayısı çok daha fazla. Halk bomba, roket atıldığına isyan etmek istiyor. Hükümetin aldığı bir önlem var; elektriği kesmek, interneti durdurmak." diye konuştu.

"Kilis neden bu hale geldi?" diye soran Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Otur elini vicdanına koy ve dinle. Kilis'te 90 bin 400 Kilisli yaşıyor. Suriyeli kaç kişi var? 150 bin. Ama gerçekten kaç Suriyeli var hiç kimse bilmiyor. Yabancılar o şehrin nüfusundan fazlaysa kültürel yozlaşma olabilir. "Nerede bu hükümet" diye soracaksın. Kilis'te istihbarat örgütleri cirit atıyor. Kimin ne iş yaptığı belli değil. Sınır tamamen açık. Gidip gelen kim, belli değil. IŞİD'lilerin tedavi olduğuna tanık olan milletvekillerimiz var. Yazık değil mi Kilislilere? Kilisli, Suriyelilerle nasıl rekabet edecek? Tek yapabileceği şey şikayet etmek. Yürüyüş yapmak istiyorlar, hemen TOMA'larla müdahale ediyorlar. Türkiye'de çiçek hastalığı bitti, Kilis'te başladı."

Kılıçdaroğlu, Kilis'e atılan roketlerle ilgili DAEŞ'e neden müdahale edilmediğini de sorarak, "Devlet vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için var. Sen Kilis'teki yaşayanların can ve mal güvenliğini sağlayamıyorsun. Ortadoğu'nun oyuncağı haline geldik." açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın dünkü basın toplantısında "Kilis'e düşen roketlerin bilinçli mi ya da bilinçsiz mi" yapıldığına dair ellerinde istihbarat olmadığı şeklindeki sözlerini de eleştirdi.

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN'A CEVAP

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Başkanlık sistemini savunan ve yeni anayasada laiklik olmaması" şeklindeki açıklamalarına ise "Sayın başkan sakın unutma CHP parlamentoda olduğu sürece bu sistem parlamentoya asla gelemez." karşılığını verdi. "Emin olun bunlar laikliğin ne olduğunu da bilmiyor" diye devam eden CHP lideri, devletin etnik kimlik ve inanç konularında kör olması gerektiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun laiklik hakkındaki övgü içeren sözlerine dikkat çekip, Anayasa'nın ilk 4 maddesini okudu. Kılıçdaroğlu, "Meclis Başkanı'na söylemek istiyorum; ya bu devlete, Cumhuriyet'e, hukukun üstünlüğüne, kadın-erkek eşitliğine, yargının bağımsızlığına, medyanın özgürlüğüne, laik, demokratik, sosyal hukuk devlete inan ya da o koltuğu terk et." çağrısı yaptı.

ERGENEKON DAVASI

Sonuçlanan Ergenekon davasının tam bir çöküş olduğunu, "Yanlış yapıyorsunuz, yanlış insanları mahkum ediyorsunuz, masum insanların evlerini sabahın köründe basıyorsunuz" diye söylemedikleri söz kalmadığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Ama bir kampanya da açtılar CHP de Ergenekoncu, zaten siz darbecisiniz. Darbeleri, darbecileri asla istemeyiz. Hukukun üstünlüğüne inanırız ve ne gerekiyorsa onu da yaparız. Bunları dile getirdik. Yıllarca bu ülkeye hizmet eden subaylar, aydınlar, gencecik yazarlarımız aylarca hapiste adalet aradılar. Adalete olan inançları büyük ölçüde sarsıldı. Bu süreçte 100 binden fazla telefon izlemeye alındı, 60 bin telefon dinlendi. 3 bin kişi hakkında takibat yapıldı. Ergenekon davası dosyası ekleriyle 64 milyon sayfayı aştı. 7 kişi ifade vermeden hayatını kaybetti, 7 kişi kanserden hayatını kaybetti."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 20 ilde ‘Sibergöz-39’ operasyonu18 Mayıs 2024 Cumartesi 12:57
  • Bahçeli'den gündem açıklamaları18 Mayıs 2024 Cumartesi 12:38
  • Yurt geneli trafik denetimi18 Mayıs 2024 Cumartesi 09:59
  • Sosyal güvenlik alanında yeni düzenleme17 Mayıs 2024 Cuma 14:02
  • İOKBS sonuçları açıklandı17 Mayıs 2024 Cuma 13:35
  • 4 Eski general tahliye edildi17 Mayıs 2024 Cuma 13:28
  • 6-8 Ekim olaylarında neler yaşandı17 Mayıs 2024 Cuma 11:08
  • Atama kararları yayımlandı17 Mayıs 2024 Cuma 10:11
  • 28 Şubat davası sanıkları affedildi17 Mayıs 2024 Cuma 10:02
  • Tasarruf Tedbirleri kararı yayımlandı17 Mayıs 2024 Cuma 10:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78