• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kılıçdaroğlu Tekirdağ’da konuştu

Kılıçdaroğlu Tekirdağ’da konuştu
“Sandığa gideceğiz ve oylarımızı kullanacağız”...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yeni binasının açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Sizden istediğim şudur. Sandığa gittiniz, oy kullanacaksınız. Bütün ön yargılarınızı bir tarafa bırakıp vicdanınızın sesini dinleyin” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yeni binasının açılışı için Tekirdağ’a geldi. Konvoyu ile tören alanına ilerleyen Kılıçdaroğlu Belediyeden maaşlarına zam isteyen belediye işçilerinin protestosu ile karşılaştı.  

Kılıçdaroğlu, açıklamasında, “Hukuku ve adaleti mutlaka ama mutlaka sağlayacağız. Bundan bütün dostların emin olmasını isterim. Bütün çalışanların emin olmasını isterim. Biz. Demokrasi için, düşünce özgürlüğü için, çalışanların haklarının korunması için altı lider bir araya geldik. Yeniden Türkiye'yi inşa edeceğiz. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Ancak Türkiye'nin büyük sorunlar yaşadığını ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Az önce büyükşehir belediye başkanımız konuştu. Binayı kredi verme sözü veriyorlar. Ama temel atıldıktan bir süre sonra krediyi kesiyorlar. Niçin? Efendim büyükşehir belediyesi bir binayı bile yapamadı. Propagandası için ama biz şunu yaptık bütün belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim. Size her türlü engeli çıkaracaklar ama sizin göreviniz şikayet etmek değil, engeli aşacaksınız ve gereği yapacaksınız ve başkanımız da böyle yaptı bu binayı bitirdi. Tekirdağ'ın Marmara Bölgesi içinde, Türkiye içinde özel bir önemi var. Evet, üç kemallerin kenti. Burası tarihi bir kent. Aynı zamanda kadim bir kent. Bu kadim kente hizmet etmek de çok güzel bir şey. Dolayısıyla bu güzelliği Tekirdağlılara yaşatan değerli büyükşehir belediye başkanımızı hepinizin huzurunda yürekten kutluyorum sağ ol başkan. Sadece işçinin umudu değil esnafın da umudu, esnafın da umudu, işçinin de umudu. Çalışanların umudu. Bu ülkeye hizmet eden, alın teri döken herkesin umudu. Kimse unutmasın bay Kemal olacaktır. Bizim saraylarda oturma gibi bir amacımız yok. Biz halk gibi yaşamak isteriz. Mütevazı yaşamak isteriz. Her evde huzurun olmasını isteriz. Her evde bereketin olmasını isteriz. Herkesin iş sahibi olduğu, herkesin huzur içinde çalışabileceği ortamların olmasını isteriz. Kim temel amacımız daha güzel bir Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye, kadın erkek eşitliğinin olduğu bir Türkiye bunu isteriz biz” dedi. 

Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Bazı ciddi gelişmeler var. Merkez Bankası politika faizini bir puan indirdi. Vatandaş sanıyor ki bizim de faizimiz düştü. Hayır efendim. Taksicinin faizi düşmedi, esnafın faizi düşmedi. Sanayicinin faizi düşmedi. Hiç kimsenin faizi düşmedi. Ama bankaların faizleri düştü. Merkez Bankası'ndan kredi alacak olan bankaların faizi düştü. Bankaların faizi düştü. Ama bankaların vatandaşa verdikleri kredinin faizi düşmedi. O faiz giderek arttı. Faizlerin hangi noktaya geldiğini, izlenen ekonomi politikasının ülkeyi nereye götürdüğünü bir rakam vererek açıklayacağım. Son altı ayda bir daha söylüyorum. Son altı ayda bankaların karı yüzde dört yüzü aştı. Yüzde dört yüzü aşıyorsa bankaların karı, bankalar olağanüstü faiz geliri elde ediyorlar demektir. Demek ki faize karşıyım edebiyatı yapıp bankalara final çevrelerine belli gruplara beşli çetelere kaynak aktarıldığını hiç kimse unutmasın. Neden beşli çetelere kaynak aktarılıyor? Eğer yolu yapıyorsanız bin liraya, ona beş bin liralık garanti veriyorsanız gelir garantisi cebinizden dört bin lirayı alıyorlar demektir. Kim ödeyecek dört bin lirayı? Bu ülkenin fakiri, fukarası, işçisi, emeklisi hep beraber ödeyeceğiz. Yine bir şey yaptılar kur korumalı mevduat. Kur korumalı mevduatın o olması için çok paranızın olması lazım. Bankaya yatırmanız lazım. Bankaya yatırdınız. Bir faiz garantiniz var. Faizi alıyorsunuz iki, döviz garantiniz var, döviz yükselirse parayı alıyorsunuz. Üç, vergi muafiyetiniz var. Ayrıca vergiden de muafsınız. Emekçi kardeşlerim unutmayın. Asgari ücret alırken vergi veriyorsunuz. Ama altı ayda 60 milyar lira faiz alanlar bir kuruş bile vergi ödemiyorlar. Bir daha ifade edeyim. Asgari ücretli, çiftçiye, emekli yaptığı her türlü alışveriş dolayısıyla. Vergi öderken kur kolu mevduata para yatıranlar altı ayda 60 milyar, altı yüz milyon lira gelir elde ettiler. Bunun için beş kuruş bile vergi ödemeyecekler. O var olan iktidarın faizi indirdim edebiyatı yapan iktidarın aslında bir avuç tefeciye çalıştığını bütün dünyaya ben de anlatacağım, siz de anlatacaksınız. Beraber birlikte anlatacağız” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Terörle mücadele devam ediyor02 Mayıs 2024 Perşembe 12:01
  • 1 Mayıs'ta 217 gözaltı02 Mayıs 2024 Perşembe 10:51
  • Yurtta hava durumu02 Mayıs 2024 Perşembe 08:54
  • Yerlikaya’dan polislere teşekkür mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:11
  • Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi01 Mayıs 2024 Çarşamba 14:50
  • İYİ Parti’de devir teslim töreni01 Mayıs 2024 Çarşamba 14:03
  • Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:00
  • Özgür Özel'den Taksim açıklaması01 Mayıs 2024 Çarşamba 12:30
  • Özel ve İmamoğlu Saraçhane'de01 Mayıs 2024 Çarşamba 11:18
  • 12 ilde ‘Bozdoğan-34’ operasyonu01 Mayıs 2024 Çarşamba 11:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78