• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Kılıçdaroğlu: Şeref yoksunu kişiler...

Kılıçdaroğlu: Şeref yoksunu kişiler...
Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında sert çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup toplantısında konuşuyor. Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu " Cumhuriyet gazetesini PKK ile Fetö ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir. Öyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

CUMHURİYET GAZETESİNE OPERASYON
Biz Aslı Erdoğan hapisten çıksın, Necmiye Alpay hapisten çıksın diye mücadele ederken dün yeni bir şey oldu! Cumhuriyet Gazetesi’ne baskın yapıldı. Savcı yakalama ve gözaltı kararı verdi. Ne diye veriyor: Cumhuriyet Gazetesi FETÖ’cüymüş, PKK’cıymış. Yanlız bir eksiklik var; IŞİD’i unutmuşlar. Cumhuriyet Gazetesi her dönemde bedel ödeyen bir gazetedir. Görüşü ne olursa olsun herkes acaba Cumhuriyet ne yazmış diye bakarlar. Cumhuriyet ödün vermeyen bir gazetedir. İktidardakiler benim lehime bir şeyler yapar mı diye düşünmeyen bir gazetedir. Cumhuriyeti savunan bir gazetedir. Cumhuriyet Cumhuriyet’le yaşıt bir gazetedir.  Cumhuriyet’i FETÖ ile PKK ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir.
“Şimdi 4. devrimi yapacağız. 4. devrimi yapmamız için Cumhuriyeti tam demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor” Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan‘a düzenlenen saldırıyı da hatırlatarak “Tam demokrasi için bir bedel ödenecekse o bedeli ilk ben ödeyeceğim” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:
“Son bir yılda verdiğimiz şehit sayısı 800’ü aştı. Kıbrıs harekatındaki şehit sayımız 498”

“Anneler çocuklarını askere gönderirken hangi duygularla gönderdiğini biliyor musunuz? Eğer gencecik çocuklarımız şehit olup babaları tarafından toprağa veriliyorsa en büyük acıyı bu ev yaşıyordur. Hepimizin ama hepimizin duyarlı olması lazım. Son bir yılda verdiğimiz şehit sayısı 800’ü aştı. Kıbrıs harekatındaki şehit sayımız 498. Kıbrıs harekatında 498 ama terör olayında biz 800’ü aşkın şehit verdik ve üstelik bu askerler güle oynaya vatan savunması için giderken askere umutla dönüşü bekleniyordu hepsinin.
“O KHK’YI DÜZELTMEK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR”

“Şu soruyu bütün annelerin kendisine sormasını isterim; PKK terör örgütüyle kim masaya oturdu? Meşru bir hükümeti bir terör örgütüyle muhatap etmeyin diye, kim İmralı’da bunlarla masaya oturduysa sorumlu onlardır. Şehirler cephaneliğe dönüştürüldü. Tonlarca patlayıcı yerleştirildi, valilere, kaymakamlara ‘Sakın bunlara dokunmayın’ dendi. Güvenlik güçleri müdahale etmek istediler, bu talimatı kim verdiyse sorumlu da onlardır. Bunun hesabını her annenin kendisine sorması lazım. Ben soruyorum, ama şehidi olsun olmasın büyün annelerin bunu sorması lazım. PKK vergi daireleri, mahkemeler kurdu, askerlik şubeleri kurdu ses çıkarmadılar. Onun bedelini şimdi şehitlerimiz ödüyor. Analar ağlamasın diye bas bas bağırdılar PKK’ya en büyük yardım ve yataklığı bunlar yaptılar. Şimdi şehitlerimiz arasında ayrım yapıyorlar, insanlığa sığmaz bu. Şehirler arasında ayrım olur mu? 15 Temmuz şehitlerine fazla para verilecek, dağda PKK ile çarpışanlara daha az verilecek. Böyle bir ahlaksızlık olabilir mi? O KHK bu Meclis’e gelecek, o KHK’yı düzeltmek bizim boynumuzun borcudur. Aramızda gazi arkadaşlar var, hükümet onları gazi saymıyor ama biz sayıyoruz. Şimdi anneler diyecek ki nasıl gazi sayılmıyor bunlar, bir dernek kurmuşlar, terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayanlar derneği. Yani çatışıyorsun, yaralanıyor.
“Kalbimde kurşunla yaşıyorum”

“Başkanının bana yazdığı mektup şöyle:
1999 yılında Tunceli’de askerlik yaparken teröristlerle girdiğimiz çatışmada yaralandım. Kalbimde kurşunla yaşıyorum. Alınırsa felç olacağımı söylediler ama gazi sayılmıyorum. Gazi sayılmam için devlet benden uzuv kaybı bekliyor. Çatışmada parmağı kopan arkadaşlarımıza da vermiyorlar, en az üç parmağın kopması gerekiyormuş. Arkadaşımızın birinin yüzde 95 görme kaybı var, yüzde 100 olması gerektiği için ona da vermediler. Birçok arkadaşımızın bedenen çalışamaz raporu var ama unvan alamıyoruz. Yaklaşık 10 bin kişi var, istediğimiz gazilik maaşı değil gururla göstereceğimiz gazilik madalyası.”
“Gazi olamazsınız diye unvan vermeyen hükümet, kendi çocuklarının tırnağı kırılsa ne yapar? diye soruyorlar. Sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağız, bağımsız Türkiye için alın teri döken, terörle mücadele eden askerimizi her zaman saygıyla her zaman şükranla anacağız. Size bizim minnet borcumuz var.
“29 Ekim’de bütün kavşakların hafriyat kamyonlarıyla kesildiğini gördüm”

“Değerli arkadaşlarım geçen hafta cumhuriyetimizin 93. yılını kutladık. Birinci meclisten Anıtkabir’e yürüyelim diye program yapmıştık arabayla gittiğimde bütün kavşakların hafriyat kamyonlarıyla kesildiğini gördüm. Bundan daha büyük bir ayıbı Türkiye Cumhuriyeti yaşamamıştır, niye hafriyat kamyonu? İnsanın onuruyla bu kadar oynanmaz. Ki Cumhuriyet, cumhuriyeti kuranlar tüm mazlumlara örnek olmuştur. Sadece savaşta değil, cumhuriyetiyle de örnek oldular. Cumhuriyet bir aydınlanmadır, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet Sultan’ın kulu olmak değildir, Führer’in kulu kölesi olmak demek değildir. Birileri kendisini ayrıcalıklı görebilir ama biz herkesi aynı gözle göreceğiz hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Cumhuriyet, reisin kulu kölesi olmak değil, Türkiye’nin özgür bireyi olmak demektir. Cumhuriyeti irfanı hür ve fikri hür insanlar yetiştirsin diye sahipleniyoruz. Cumhuriyet aynı zamanda fırsat eşitliği demektir, kimseye imtiyaz tanınamaz der cumhuriyet. Biz bu ülkede yaşan tüm yurttaşları aynı gözle göreceğiz, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Cumhuriyetin temel felsefesi budur. Cumhuriyet aynı zamanda eğer tam demokrasi ile taçlandırılmazsa iç boş bir cumhuriyet demektir. Tam demokrasiyle taçlandırdığımızda bizim anladığımız cumhuriyet olacaktır. Hepimizin ortak mücadelesi gerekiyor, kadın – erkek eşitliği için, medya özgürlüğü için, üniversitelerin özgürlüğü için, hep birlikte mücadele etmemiz lazım ve Türkiye’deki mevcut darbe hukukunu, darbe hukukundan arındırmamız gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman saygın bir ülke konumuna gelmiş olacağız.
“4. DEVRİMİ YAPACAĞIZ”
“Şimdi 4. devrimi yapacağız. 4. devrimi yapmamız için Cumhuriyeti tam demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor. Aydın’da genel başkan yardımcımız Bülent Tezcan ayağından kurşunla yaralandı. CHP’ye karşı ve CHP’lilere karşı provakasyonlar bundan sonra daha fazla olacaktır. Şehit cenazesinde benim üstüme kurşun atan, genel başkanımızın kurşunlanması, il başkanlarımızın darp edilmeye çalışışması. Bizim üstümüze geliyorlar, ama ben yine söylüyorum, cumhuriyet için bir bedel ödenecekse o bedeli önce ben ödeyeceğim. Şu garabete bakın, bir taraftan PKK saldırılarıyla karşı karşıyayız, Şavşat’ta bize saldırdılar. Yılmadık, yılmayacağız, kim olursa olsun şimdi genel başkan yardımcılarımıza karşı benzer bir saldırı yapılıyor. Hemen şöyle bir kumpas da kurdular, ülkücüymüş dediler. Aydın’da söyledim yine söylüyorum, ülkücüler vatanseverdir biz de vatanseveriz, bayraklarını severler biz de bayrak severiz. Eline silah tutuşturup birine ateş etmesini sağlayanlar asla ülkücü olamaz onlar kişiliksiz insanlardır. Kelepçeyi şeref olarak taşıyacakmış, kelepçeyi şeref olarak taşıyanlar zaten karanlık insandır. Neden bayrak, vatan, demokrasi senin şerefin değil? Özgür medya senin niye şerefin değil? Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, bize yönelik provakasyonlarda çok dikkatli olmalıyız, olayları sorgulamalıyız. Aydın Valisine, Başsavcısına, Emniyetine teşekkür ediyorum, olayın üzerine tüm soğukkanlılıklarıyla gittiler.
“Bir yandan bu olaylarla içimiz yanarken öte yandan demokrasinin katledildiğini görüyoruz. Şu anda Türkiye’de hukuk yok arkadaşlar, şu an demokrasi yok, şu an hapishanelerde işkence var, özgür medya yok, toplumun üzerine gittikçe ağırlaşan bir baskı var. O nedenle söyledim hava kurşun gibi ağır diye, mücadele edeceğiz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz, kararlılıkla bu olayın üzerine gideceğiz. Baskı gelebilir, silahlı unsurlar ortaya çıkabilir, 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilip karşı darbeyi yapanlara karşı dimdik namusumuzla ayakta duracağız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 4 Eski general tahliye edildi17 Mayıs 2024 Cuma 13:28
  • 6-8 Ekim olaylarında neler yaşandı17 Mayıs 2024 Cuma 11:08
  • Atama kararları yayımlandı17 Mayıs 2024 Cuma 10:11
  • 28 Şubat davası sanıkları affedildi17 Mayıs 2024 Cuma 10:02
  • Tasarruf Tedbirleri kararı yayımlandı17 Mayıs 2024 Cuma 10:00
  • Silah kaçakçılarına büyük darbe17 Mayıs 2024 Cuma 09:51
  • Yurtta hava durumu17 Mayıs 2024 Cuma 09:30
  • Dervişoğlu, Özgür Özel’le görüştü16 Mayıs 2024 Perşembe 15:31
  • 22 ilde terör operasyonu16 Mayıs 2024 Perşembe 15:26
  • Yaz okulları tarihi belli oldu16 Mayıs 2024 Perşembe 15:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78