• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Kılıçdaroğlu: Bursa'ya sahip çıkacağız

Kılıçdaroğlu: Bursa'ya sahip çıkacağız
Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışması için Bursa'ya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa’ya geldi. Programına Kestel ilçesinde başlayan Kılıçdaroğlu, Kestel Eski Kültür Merkezi’nde akademik odalar, sivil toplum kuruluşları, esnaf odaları, muhtarlar ve iş adamları ile bir araya geldi. Programa, CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve ilçe belediye başkan adayları da katıldı.

Bursa haber...

Buradaki konuşmasında, hedeflerinin birlikte yönetmek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Birlikte yönetmekten ne anlıyoruz? Birlikte yönetmek şudur; kentte yaşayanlar rahatlıkla sorunlarının çözümü için belediyede bir yetkiliye ulaşıyorsa ve önemli bir konuda karar alınacaksa, beldede yaşayanlar da bu karara katkıda bulunuyorsa, birlikte yönetmektir. Kestel’de sorun var mı, var. Bazı sorunlar var ki; size sorulması lazım, bazı sorunları da belediye başkanının çözmesi lazım, bazı sorunları da büyükşehirin çözmesi lazım" dedi.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KICILIDAROGLU, BURSA'DA IS INSANLARINA SESLENDI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

Bursa haber...

'POZİTİF AYRIMCILIĞI SADECE YOKSUL SEMTLERE YAPACAĞIZ'

Kente her gelişinde tüm kesimlerin Nilüfer ilçesinden söz ettiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bir grup muhtar arkadaş geldi, ‘Bozbey, Nilüfer’e yeniden belediye başkanı olsun’ dediler, ‘Bütün Bursa Nilüfer gibi niye olmasın?’ dedim. ‘Haklısın’ dediler. Bursa beton ormanına döndü, yüksek binalar, yeşil yok, hava kirliliği var. Merkezden Çekirge’ye giden yer duvarlarla örülü koridor gibi, buraların değişmesi lazım. Bursa’nın tarihi ve kimliğine uygun değişim ve dönüşüme ihtiyacı var, inşallah el birliğiyle bunu gerçekleştirecekler. Bursa’nın bir kimliği var, tarihsel dokusu var. Bursa’nın kimliği kalmadı, sadece tarımda hizmet etmek değil, bir kentte yaşamanın farklı özellikleri vardır. Çocuklarıyla pazar günü güzel bir kahvaltı yapmak isterler, huzur için televizyon izlemek isterler, parka çıkmak isterler. Cumhuriyet Bayramı'nda heyecanla meydanlara çıkmak isterler, bütün bunları yapacak olan o kentin belediye başkanıdır. Kente birlikteliği sağlaması lazım, heyecan katması lazım. Hangi görüşte olursa olsun, herkesi kucaklaması lazım. Belediye başkanı bunu yaptığı zaman kentte huzur olur. ‘Bu mahalle bana oy vermedi hizmet götürmeyeyim’, öyle bir belediyecilik anlayışımız yok. Sadece pozitif ayrımcılığı yoksul semtlere yapacağız, oraya daha fazla hizmet götüreceğiz, oradaki yaşam standardını da Nilüfer’dekine çekeceğiz."

CHP GENEL BASKANI KEMAL KICILIDAROGLU, BURSA'DA IS INSANLARINA SESLENDI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

Bursa haber...

'YOKSUL AİLELERİN FATURALARININ BİR KISMINI BELEDİYE KARŞILAYACAK'

İşsizliğin en temel sorunlardan biri olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem Bey, 'İstihdam yaratacağız' dedi. Karşıdan 'O belediyenin görevi değil' dediler, o da 'Ben söz veriyorum' dedi. Yaratır mı, yaratır. Arkasından 'Belediyenin işi değildir' dediler, 200 bin kişi istihdam edeceklerini söylediler. 'Sen başbakanlık yaptın, niye yapmadın, devleti yönetiyordun, niye istihdam yaratmadın?' O sözlere bizim karnımız tok, biz icraata bakarız. Yoksullardan başlayacağız, fakir fukara yoksulluk içinde sürdürüyorsa, belediye başkanı koltuğunda rahat oturamaz, o aileye gidecek, yüksek hayat standardı için elinden geleni yapacak, önce onun çocuğunu işe alacak. Açlık sınırı 2 bin 20 liranın üzerine çıktı, yoksul ailelerde doğalgaz, su, elektrik ücretinin belli miktarını belediye karşılayacak" dedi.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KICILIDAROGLU, BURSA'DA IS INSANLARINA SESLENDI. KILICDAROGLU'NUN YANINDA BURSA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYI MUSTAFA BOZBEY DE YER ALDI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

‘17 YIL SONRA KURU SOĞANA MUHTAÇ EDİYORSA DÜŞÜNMEK LAZIM’

“Kaybedeceklerini gördükleri için tarihe saldırıyorlar, bize, insanlara saldırıyorlar, Uğur Mumcu'ya saldırıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP’lileri nasıl sokağa çekeriz diye saldırıyorlar. Bunların hiçbirini görmeyin, duymayın. Tek hedefimiz var, bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek. 17 yıldır bu memleketi yönetiyorlar, 17 yıl dile kolay. 17 yılın sonunda eğer 80 milyon insanı soğan kuyruğuna sokuyorlarsa hepimizin oturup düşünmesi lazım. Belediyeleri yöneteceğiz diyorlar, 17 yıldır yönetiyorsunuz da ne yaptınız 17 yıldır? Biz öyle 17 yıl değil, 5 yıl içerisinde, göreceksiniz, Bursa başka bir yer olacak, herkesin imrendiği bir yer olacak. Kalkıp da 20- 30 yıl değil, 5 yılın sonunda göreceksiniz, kimliğiyle, yeşil alanıyla göreceksiniz. Kırsalın kalkınmasıyla göreceksiniz, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Bursa göreceksiniz. Beton ormanında yaşanan bir kent olur mu? Ağaca hasret yeşil Bursa, yeşile hasret Bursa oldu. Hepsini düzelteceğiz, gerçekten de yaşanabilir bir kent, yaşanabilir bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Bursa, herkesin birbirine selam verdiği bir Bursa. Bursa’nın tarihi, sıradan tarih değildir, Osmanlı'ya başkentlik yapmış yer sıradan değildir. Bursa’nın doğasına, kültürüne, tarihine sahip çıkacağız, bu bizim namus görevimizdir, biz bunu yapacağız."

CHP GENEL BASKANI KEMAL KICILIDAROGLU, BURSA'DA IS INSANLARINA SESLENDI - FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

Bursa haber...

SİYAH- BEYAZ FARKI GİBİ

Salondakilere, "Böyle bir Bursa’yı istiyor musunuz, hedefliyor musunuz?" diye soran Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Bursa’yı istiyor musunuz? Bir üniversite kenti, bir tarih kenti, yeşil doğa kenti olan Bursa'yı yüceltmek, büyütmek, Türkiye ve dünyanın markası haline getirmek istiyor musunuz? O zaman başkanlar buraya gelin, istiyorlar. Sözü birlikte vereceğiz. Birlikte güç alarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, insanlara hizmet etme mücadelesidir. Diğerlerinin mücadelesi cep ve yeşil dolar mücadelesidir. Aramızda siyah ile beyaz kadar fark var" sözleriyle tamamladı.

Bursa haber...

'ÖNCE BİRBİRİMİZİ SEVECEĞİZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kestel'deki programının ardından Gürsu'ya geçti. Burada düzenlenen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, Bursa'nın önemini vurgulayarak, "Bursa davası, köklü bir dava. Bursada milyonlarca insan yaşıyor. Milyonlarca insan huzur içinde yaşıyor mu? Kırsalda yaşayan insanlar huzur içinde yaşıyor mu? Binlerce çocuğun yatağa aç girdiği bir ilde, ülkede huzur olmaz. Milyonlarca kişinin işsiz gezdiği ülkede huzur olmaz. Huzurun yolu belli; önce birbirimizi seveceğiz, önce karnımız doyacak. Sadece biz değil komşumuzun da doyacak. Komşusu açken tok yatan, bizden değildir" dedi.

'Gürsu, neden Nilüfer gibi olmasın?' diye sorulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Tarım var, bereketli ovaları var. Neden bu ovalar kente hizmet edemez hale geliyor? Hem köyde yaşayan mağdur hem kentte yaşayan. Köyde yaşayan da huzur içinde, kentte yaşayan da huzur içinde yaşayacak. Oraların ürünlerini belediye satın alacak, üretim kooperatifleri kurulacak. Kent ile kırsal kesim arasında sağlıklı ve tutarlı gelir dağılımı olması lazım. Bunu sağlarsak kentteki de huzur içinde yaşayacak, kırsaldakiler de huzur içinde yaşayacak."

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, BURSA'NIN GURSU ILCESINDE KONUSMA YAPTI. FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

'BURSA TARİHİNE ÖNEMLİ NOT DÜŞECEKSİNİZ'

İnsanların huzur içinde yaşamasının, herkesin ortak hedefi olması gerektiğini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"Gürsu'da yaşayan vatandaşlarımızın büyük kısmı, Anadolu'dan kopup, gelen vatandaşlarımız. Bu bölge bir anlamda Anadolu'nun küçük bir halidir. Buranın da kalkınması, buradaki insanların da huzur içinde yaşaması, hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Funda başkan 'Ben bunu yapacağım' diyor. 'Gürsu'yu kalkındıracağım ve bölgenin en önemli tarım merkezi haline getireceğim' diyor. Ben de kendisine inanıyorum, getirecektir. Gürsu'ya bir kadın eli değerse buraya bereket gelir. Evde bereketin sembolü kadındır. Gursü'ya da bereketi, huzuru getirecek inşallah bir kadın olacaktır. Hangi partiden olursa olsun, hangi kimlikten, hangi inançtan olursa olsun bir kadını Gürsu'ya belediye başkanı olarak seçtiğiniz zaman Bursa tarihine önemli bir not düşmüş olacaksınız. Bu hepimizin ortak görevi olmalı. Önemli bir not düşün ve Gürsu'ya bir kadını belediye başkanlığına getirin. Sizin için her türlü fedakarlığı yapacaktır; çünkü o bir anne ve yüreğinde anne sevgisi var; bütün Gürsu'yu kucaklayacaktır. AK Parti'li, ülkücü, İYİ Parti'li kardeşlerim hangi kimlikten, inançtan olursa olsun; gelin, hep beraber Gürsu'da tarih yazalım. Gelin, Gürsu'nun kaderini değiştirelim. Bizim kaderimiz yoksulluk olmamalı. Biz de eğlenmeliyiz, bizim de çocuklarımız daha iyi okullarda okumalı, daha iyi yerlerde tedavi olmalı, sokaklarda rahatlıkla gezmeli. Gürsu'da bir tarih yazmaya hazır mısınız?"

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, BURSA'NIN GURSU ILCESINDE KONUSMA YAPTI. FOTO: MUAMMER IRTEM - BURSA - DHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı03 Mayıs 2024 Cuma 15:31
  • Bursa'da kaçak sigara operasyonu03 Mayıs 2024 Cuma 15:23
  • Vali Demirtaş'tan moral ziyareti03 Mayıs 2024 Cuma 10:39
  • Azılı hırsızlar kıskıvrak yakalandı03 Mayıs 2024 Cuma 10:05
  • Atlar caddeyi hipodroma çevirdi03 Mayıs 2024 Cuma 09:59
  • Cadde ve bulvar otoparkları ücretsiz oldu03 Mayıs 2024 Cuma 09:41
  • İflas eden fabrika yağmalandı03 Mayıs 2024 Cuma 09:32
  • Ailesini bıçakla rehin aldı03 Mayıs 2024 Cuma 09:24
  • Bursa'da uyuşturucuya geçit yok03 Mayıs 2024 Cuma 09:20
  • Bursa'da akılalmaz olay02 Mayıs 2024 Perşembe 16:12
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78