• BIST 9311.88
  • Altın 4368.596
  • Dolar 39.3994
  • Euro 45.3299
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Kentsel dönüşüm teklifi kabul edildi

Kentsel dönüşüm teklifi kabul edildi
Kentsel dönüşüm teklifi TBMM’de kabul edildi...

Kentsel dönüşüm düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.   

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 

Teklife göre, hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında İdari Yargılama Usulü Kanunu'na eklenecek maddeyle yeni usuller getiriliyor. Keşif yapılması ve bilirkişi raporlarının teslim edilmesi bakımından süreler kısaltılıyor. 

Tarafların istemi olsa dahi duruşma yapılması mahkemenin takdirine bırakılıyor; davaların dosyanın tekemmülünden veya ara karar, keşif, bilirkişi incelemesi ya da duruşma yapılması gereken hallerde, bunların tamamlanmasından itibaren en geç 15 gün içinde karara bağlanması hüküm altına alınıyor. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak ve  Başkanlık özel bütçeli olacak. Riskli yapı tespiti ve Hazine taşınmazlarının değerlendirilmek üzere Bakanlığa tahsisine ilişkin görev, hak ve yetkilerin bundan sonra Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca kullanılmasını sağlamak üzere değişiklik yapılıyor. 

Teklifle, İstanbul'da dönüşümü hızlandırmak için başlatılan 'yarısı bizden' kampanyasının uygulanabilmesi için hak sahiplerine yapım için mali yardım yapılabilmesine yönelik kanunda düzenleme yapılıyor. 

Salt çoğunluk ile karar alan malikler tarafından, alınan karar ile anlaşma şartlarını ihtiva eden teklifin salt çoğunlukla alınan karara katılmayan maliklere, noter vasıtasıyla veya ilgili muhtarlıkta 15 gün süre ile ilan edilmek suretiyle bildirilecek.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Sivas'ta korkutan deprem!13 Haziran 2025 Cuma 10:40
  • Mide ve bağırsaklarından uyuşturucu çıktı12 Haziran 2025 Perşembe 10:49
  • Ali Koç'tan Acun Ilıcalı'ya teşekkür12 Haziran 2025 Perşembe 10:43
  • Sosyal medya fenomenlerine 'kumar' gözaltısı12 Haziran 2025 Perşembe 10:29
  • 10 kamu görevlisine deprem soruşturması12 Haziran 2025 Perşembe 10:24
  • Otomobil sürücüsüne ‘kask' cezası12 Haziran 2025 Perşembe 10:20
  • Kırmızı bültenle aranıyorlardı, yakalandılar!12 Haziran 2025 Perşembe 10:12
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43