• BIST 9377.66
  • Altın 4293.486
  • Dolar 39.3689
  • Euro 45.5811
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Kaz Dağları'ndaki katliamın araştırılması reddedildi!

Kaz Dağları'ndaki katliamın araştırılması reddedildi!
Kaz Dağları'ndaki doğa katliamına ilişkin araştırma önergesine AKP ve MHP'den ret cevabı geldi.

Kaz Dağları’ndaki siyanürlü altın madeni çalışmalarının yarattığı doğa katliamı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Meclis'e taşındı. Verilen araştırma önergesi , AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve 25 CHP’li vekilin imzası Atikhisar Su Havzası’nda maden şirketlerinin yarattığı doğa katliamının araştırılması için komisyon kurulmasını içeren araştırma önergesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na geldi.

Önergeyle ilgili konuşan CHP’li Ceylan, Çanakkale ve Balıkesir’de tarımla uğraşan 800 bin kişinin feryadını dillendirdiklerini, siyanür madenciliğine izin verilerek insanların temiz su kaynaklarının ve gıda güvenliğinin yok edildiğini, yine şirket eliyle 196 bin ağacın katledildiğini söyledi.

Atikhisar’daki altın madeninde 26 bin ton siyanür ve arsenik gibi ağır metallerin kullanılacağını, buna bağlı da olarak bölgenin tek su kaynağı Kaz Dağları’nın derelerinin, yeraltı sularının, tarım alanlarının ve ormanlarının zarar göreceğini ifade eden Ceylan, Türkiye’deki 7 bitki türünün de yok olacağını vurguladı.

‘KİM VARDIR BU FİRMANIN ARKASINDA?’

ilerihaber.org'de yer alan habere göre;  Danıştay’ın ÇED raporunu hukuksuz bulmasına karşın katliamın durmadığına dikkat çeken Ceylan, “Kim vardır bu firmanın arkasında? Kim koruyup kollamaktadır bu firmayı? Neyin karşılığında korumaktadır?” diye sordu.

‘AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ’

Ceylan’ın konuşmasının ardından önergenin oylamasına geçildi. Araştırma önergesi talebi, AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Elazığ'da çekirge istilası16 Haziran 2025 Pazartesi 10:08
  • Salda Gölü'ne giren baba-oğul boğuldu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:46
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43