• BIST 10704.9
  • Altın 4685.437
  • Dolar 41.1665
  • Euro 48.0312
  • Bursa 32 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 27 °C

Kayyum sonrası Özel'den komisyon ve istifa kararı

Kayyum sonrası Özel'den komisyon ve istifa kararı
CHP İstanbul'a kayyum sonrası Özgür Özel'den istifa ve komisyon kararı!

CHP İstanbul İl Yönetimi’nin görevden alınmasının ardından Genel Başkan Özgür Özel'in istifa edeceği ve CHP'nin açılım komisyonundan çekileceği iddiaları gündeme geldi. Söz konusu iddialarla ilgili parti kaynakları açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Yönetimi’nin görevden alınmasının ardından parti yönetimi olağanüstü toplandı. MYK toplantısı sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV yayınına katıldı. 

Yayının ardından İstanbul’a geçen Özel’in, il yöneticileriyle bir araya geleceği ve önümüzdeki dönemde İstanbul’daki çalışmalara daha fazla ağırlık vereceği ifade edildi.

Parti kulislerinde, İstanbul İl Kongresi’nin iptali kararının, 15 Eylül’de görülecek kurultay davasıyla bağlantılı olduğu konusunda genel bir fikir birliği olduğu aktarıldı.

ETKİNLİKLERDE DEĞİŞİKLİK KARARI

T24’ten Ceren Bayar’ın haberine göre, MYK sonrası CHP’nin yakın döneme ilişkin programında da değişikliklere gidildi. 4-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin bir kısmı iptal edilirken, bazıları ise yeni formatlarla gerçekleştirilecek.

Pazar günü yapılması planlanan maraton iptal edilirken, 5 Eylül’deki Parti Programı Çalıştayı’nın takviminde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

KURULUŞ KONSERİ YERİNE DAYANIŞMA KONSERİ

9 Eylül’de düzenlenecek konserler ise yeni bir kimlik kazandı. “Kuruluş Konseri” adı “Dayanışma Konseri” olarak değiştirildi. Batıkent’te sahne alacak konserde Suavi, Arif Sağ, Belkıs Akkale, Feryal Öney, Niyazi Koyuncu ve Selçuk Balcı’nın da bulunduğu 20 sanatçı yer alacak.

“İSTİFA” İDDİALARI YALANLANDI

İstanbul İl Kongresi’nin iptal edilmesi sonrasında gündeme gelen, “Özel’in yeniden aday olabilmek için istifa edeceği” iddiaları parti yönetimi tarafından net bir şekilde reddedildi. 

CHP kurmayları, Özel’in görevine devam ettiğini ve böyle bir planın söz konusu olmadığını belirtti.

KOMİSYON TARTIŞMALARINA SON NOKTA

Bir diğer tartışma konusu da CHP’nin Terörsüz Türkiye adı verilen yeni açılım süreci kapsamında TBMM'de kurulan “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu” çalışmalarından çekileceği iddiaları oldu. 

Parti yöneticileri bu söylentileri de yalanladı ve CHP’nin komisyondaki yerini koruyacağını açıkladı.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Anıtkabir'de gergin anlar! Görevliler devreye girip dışarı çıkarttı01 Eylül 2025 Pazartesi 09:20
  • Devlet erkanı Anıtkabir’de30 Ağustos 2025 Cumartesi 12:01
  • Naaş operasyonuna akıntı engeli30 Ağustos 2025 Cumartesi 11:55
  • Zafer Bayramımızı gurur ve minnetle kutluyoruz30 Ağustos 2025 Cumartesi 11:14
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı30 Ağustos 2025 Cumartesi 11:04
  • İşsizlik rakamları açıklandı29 Ağustos 2025 Cuma 10:09
  • Kaçak pırlanta operasyonu büyüyor: 40 gözaltı28 Ağustos 2025 Perşembe 13:28
  • DEM heyeti İmralı'ya gidiyor28 Ağustos 2025 Perşembe 10:56
  • Özgür Özel hakkında yeni soruşturma28 Ağustos 2025 Perşembe 10:51
  • YASAV Zafer Yürüyüşü'ne katıldı27 Ağustos 2025 Çarşamba 16:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43